Consum Lancer
Ce inseamna viteza maxima? Maxima admisa pe A, E sau DN, ori maxima suportata de masina?
Nu cred ca de cate ori prinzi un tronson de drum mai liber sau mai permisiv, rupi acceleratia..., iar daca vorbim de maxima admisa, atunci 13% pentru viteze de peste 120km/h este justificabil (cel putin in cazul meu).
Nu cred ca de cate ori prinzi un tronson de drum mai liber sau mai permisiv, rupi acceleratia..., iar daca vorbim de maxima admisa, atunci 13% pentru viteze de peste 120km/h este justificabil (cel putin in cazul meu).
Eu am scos sub consumul din carte si extraurban si urban. Extraurban record 4.4 predeal-sinaia noaptea. Urban sub 6.5 noaptea sau dimineata devreme la 5 am. Consumul in oras se invarte injur de 8 in mod normal iar la drum intins 6-6.5 120-130km/h in afara localitatilor si 60-70 in localitati. La drum intins daca nu sar de 90-100 km/h consumul e intre 5.5 si 6 maxim.
- Andrei_Iasi
- EVO I
salut,
tocmai am revenit de la un drum buc focsani buc (prin urziceni) .
plecat vineri .
consum la dus : 8.3 (cuc tot cu ce m-am plimbat putin prin buc )
consum la intors 8.0.
viteza medie la intors 82km/h - in conditiile in care am avut 2 reprize f scurte de 140 si in localitati mergeam cu ~70 si inafara cu 110-120 constant.
la dus nu stiu cat a fost dar tot mers linistit.
numai bine.
tocmai am revenit de la un drum buc focsani buc (prin urziceni) .
plecat vineri .
consum la dus : 8.3 (cuc tot cu ce m-am plimbat putin prin buc )
consum la intors 8.0.
viteza medie la intors 82km/h - in conditiile in care am avut 2 reprize f scurte de 140 si in localitati mergeam cu ~70 si inafara cu 110-120 constant.
la dus nu stiu cat a fost dar tot mers linistit.
numai bine.
Flipper, sa stii ca nu e chiar mare consumul lui Andrei. De fapt, la Lancerul 1.8 e dat un consum mixt cu 1,2% mai mare decat la Lanceul 1.6. Asadar, daca tu scoti un consum de 6,5L/100km, e normal ca Lancerul 1.8 sa scoata un consum de 7,7 (consumul tau + 1,2L/100km). Faptul ca Andrei a scos 8.0 se poate explica prin diferenta de stil de condus, precum si prin drumul pe care l-a facut.
Am mai spus-o si cu alta ocazie, eu am scos un consum de 8,2 intre Cluj-Zalau (cu Lancer 1.6!). Dar si-a spus cuvantul nu atat viteza (cateva reprize de 140-150), ci relieful si stilul de condus (depasiri facute in panta, accelerare in panta etc).
Am mai spus-o si cu alta ocazie, eu am scos un consum de 8,2 intre Cluj-Zalau (cu Lancer 1.6!). Dar si-a spus cuvantul nu atat viteza (cateva reprize de 140-150), ci relieful si stilul de condus (depasiri facute in panta, accelerare in panta etc).
- Andrei_Iasi
- EVO I