discount...discount...discount...

Utilizare, opinii, probleme si reparatii pentru Noul Mitsubishi Lancer
liviucefin
EVO I

Mesaj de liviucefin » Vin Mar 14, 2008 1:57 pm

Salutare,
cand mi-am dat eu comanda de Lancer , 20 dec. 2007 , am scos de la dealer o pereche de covorase originale ..~45 Euro,
PDI-urile gratis , un plin de benzina , trusa cu triunghiul si exstinctorul si o sapca Mitsu....si multa sanatate.... . Masina a fost luata cu bani in mana , dealerul mi-a explicat ca nu are cum sa-mi faca discount la o masina abia aparuta pe piata. , si sincer i-am dat dreptate , si eu lucrez in domeniu si stiu care-i treaba....deja cand apare un discount la o masina noua , bate la ochi , ar trebui sa-ti pui intrebari , dc ii face discount...., masina are bube sau are o concurenta acerba? .....(veniti voi exemple daca stiti , eu ma abtin momentan)?
Sincer , ca o parere personala , pana cand nu o sa apara o concurenta majora pentru Lancer 2008 nu o sa vedeti discount prea mare. Am un prieten care si-a dat comanda de Mitsu Pajero full >41000 E , printr-o mica negociere si cateva e-mailuri la concurenta , s-a ajuns la un discount de 5% la prima vedere, DAr deja vorbim de concurenta cum ar fi WW Touareg , Toyota Land C. si altele.

dggg
EVO I

Mesaj de dggg » Vin Mar 14, 2008 3:24 pm

exista o mica diferenta referitor la discount-urile la masini.

exista PROMOTII la modele mai vechi sau pachete speciale de dotari. la PROMOTII participa ca sustinere atat dealerul cat si importatorul. promotia se face la nivel national si are reduceri fixe de pret.

exista DISCOUNT-ul pe care orice dealer il poate face din marja proprie. eu la asta ma refeream si aici nu tine povestea cu model nou. aici se discuta in functie de client si de modelul ales, sau cel putin asa ar fi normal. cosider ca acest mod de abordare rigid "daca iti place o iei, daca nu... noi nu negociem preturile" este unul care pe termen lung se va dovedi pagubos pentru dealeri, in conditiile in care cam 80% din castig se face din service iar asta presupune sa ai cat mai multe masini pe sosea. in cazul de fata Mitsubishi nu se remarca prin volume de vanzari mari, deci reprezentantii din showroom-uri ar trebui sa fi putin mai atenti si sa nu se comporte ca la aprozar.

damutz
EVO I

Mesaj de damutz » Vin Mar 14, 2008 10:12 pm

dragul meu dggg, in domeniul masinilor e ca si in imobiliare.atat timp cat cererea de masini exista si va mai exista inca 10 ani de acum incolo,multe lucruri nu se vor schimba.Aici ma refer la generatia de romani cu minim 2 masini care se schimba la cativa ani prin buyback.Exista foarte multi doritori care acum nu au bani dar intr-un an, doi isi vor permite o masina.Apoi ca sa primesti negociere privata, trebuie sa fi avut relatie de lunga durata cu marca Mitsubishi.Cererea se pare ca e foarte mare de Lancer si atunci doar in conditii speciale se dau discounturile si fara sfoara in tara.Noi muritorii de rand nu vom beneficia de asemenea cadouri.

k12r0y
EVO I

Mesaj de k12r0y » Vin Mar 21, 2008 10:44 am

salut!

De 2 zile am si eu un lancer 2.0di-d nou nout. l-am luat cu credit auto, de pe stoc. M-a costat cu toate taxele 20.000. Am primit gratis culoarea metalizata si niste presuri de 30lei setu de la metro, dupa o discutie de genu:

eu: l-as lua de pe stoc, vin cu banii de avans maine, dar nu vreau sa dau mai mult de 20.000
dealerul: a, pai nu cred ca se poate.
eu: atunci lasati, si asa voiam sa-mi aduc ceva second hand. dau sa plec
el: daca va hotarati sa-l luati, poate reusesc sa vorbesc cu directorul sa scadem vopseaua.
nevasta-mea: daca scadeti vopseaua din pret poate reusim sa ne hotaram. la revedere si am plecat

m-a sunat dupa 15 minute ca e ok. o lasa la 20.000 si imi dau si presuri.
dupa o saptamana jumate, s-a aprobat creditul si iata-ma

2dor
EVO I

Mesaj de 2dor » Vin Mar 21, 2008 10:54 am

Tu ai luat masina din piata de la o taraba? Nu de alta dar asa suna discutia.

thor
EVO I

Mesaj de thor » Vin Mar 21, 2008 10:58 am

QUOTE (Cristi)nu o sa vezi discount.
modelul e nou si nu cred ca vor accepta sa ofere discounturi o perioada de cel putin 1 an altfel se vor crea discutii si toti cei interesati se vor duce ca la piata "haii baa dealerule ca-ti dau cinspemii pe el si o...multumire".
Exact acelasi raspuns l-am primit si eu aici in Bucuresti....e masina noua,cererea e mare,nu se face discount deocamdata...
Cu toate astea,dealerul de la Brasov mi-a zis ca daca platesc toata suma pe loc,imi face discount pretul vopselei metalizate,adica 400 euro...lucru care s-a si intamplat.

k12r0y
EVO I

Mesaj de k12r0y » Vin Mar 21, 2008 12:02 pm

QUOTE (2dor)Tu ai luat masina din piata de la o taraba? Nu de alta dar asa suna discutia.
:?
de ce zici asta? nu se ridica la statutul de cumparator/vanzator de masina japoneza sa negocieze?
da, intr-adevar masina era la piata la raionul tdi, intre folii negre de geam si cd-uri pirat cu gutza

2dor
EVO I

Mesaj de 2dor » Vin Mar 21, 2008 1:26 pm

Pai e penibil cum ti-au oferit discountul, adica tu spui ca "da tot voiam o masina second", si el repede ca "va oferim reducere".

dggg
EVO I

Mesaj de dggg » Vin Mar 21, 2008 1:44 pm

"neoficial" vorbind, la o astfel de masina delerul are o marja de minim 2000 de euro.
faceti voi un calcul cam ce discount poate oferi...

k12r0y
EVO I

Mesaj de k12r0y » Vin Mar 21, 2008 2:51 pm

dealerul si-a vandut masina, nu o mai tine in curte, eu am obtinut o reducere la o masina noua, buna, cu garantie. restu nu conteaza. la masina anterioara, luata tot de pe stoc, am obtinut gratis jante de aliaj. reducere de 600 eur la masina de 16000. la masina nevestei insa, un peugeot 107 nu s-a putut negocia/targui. se vindeau intr-un ritm dement. nu avea nici un interes sa lase din pret. nu o luam noi, oricum o dadea a doua zi. era si programu rabla in perioada aia.
in concluzie, din experienta mea, orice dealer poate negocia cu clientul.
oricum, o reducere de 500 euro la o masina luata in leasing/credit nu o prea simti decat ca pe un succes personal impotriva imerialismului

Scrie răspuns

Înapoi la “Noul Lancer”