Aveti Lumina La Butucul De Cheia De Contact?
salutare, mi s-a ars si mie becul de la dimmer si spre surprinderea mea nu am gasit la nici un magazin de piese auto din Oradea asa ceva, ulterior l-am identificat ca fiind: bec scala, 12v - 100 mA - 3x8 mm Pret: 0,08 RON. ramane sa imi fac un mic stoc si sa il infasor pe plasticul cu care vine montat.
chiar ma gandesc sa imi iau din toate becurile posibile existente in masina sa nu mai fiu nevoit sa bat....campii in caz de "intuneric".
poate unul din voi inzestrat cu mai multa rabdare face o lista cu tipurile de becuri si locurile prin care ar trebui sa arda.
numai bine
e luminat si campul albastru de la scala de temperatura.... cu albastru
SMD - surface mounted device
chiar ma gandesc sa imi iau din toate becurile posibile existente in masina sa nu mai fiu nevoit sa bat....campii in caz de "intuneric".
poate unul din voi inzestrat cu mai multa rabdare face o lista cu tipurile de becuri si locurile prin care ar trebui sa arda.
numai bine
e luminat si campul albastru de la scala de temperatura.... cu albastru
SMD - surface mounted device
- marius_lancer
- EVO I
SMD:
[attachment=12908:smd.jpg]
LED cu dimensiune reduse, de obicei are unghi mare de dispersie a luminii.
LED:
[attachment=12909:Red_led_x5.jpg]
Varianta clasica, de obicei are unghi redus de dispersie a luminii
Stie cineva cum se scot acele din bord? Am vazut mai multe sisteme de prindere:
* prin insurubare
* prin presare/smulgere
* rotire pana la o anumita catare, si presare/smulgere
Care din ele o fi la Lancer? O fi si alt sistem....?
[attachment=12908:smd.jpg]
LED cu dimensiune reduse, de obicei are unghi mare de dispersie a luminii.
LED:
[attachment=12909:Red_led_x5.jpg]
Varianta clasica, de obicei are unghi redus de dispersie a luminii
Stie cineva cum se scot acele din bord? Am vazut mai multe sisteme de prindere:
* prin insurubare
* prin presare/smulgere
* rotire pana la o anumita catare, si presare/smulgere
Care din ele o fi la Lancer? O fi si alt sistem....?
- Fişiere ataşate
-
- Red_led_x5.jpg (53.77 KiB) Vizualizat de 6743 ori
-
- smd.jpg (103.35 KiB) Vizualizat de 6762 ori
l-am desfacut eu. este bec t5 ca cel de la reglajul pe inaltime al farurilor. se fixeaza prin infiletare
eu le am pe ambele arse. am gasit doar la m-car cu 12ron bucata
pentru a scoate butonul de avarie, se desface chenarul de la ceasurile din bord, apoi consola centrala, se desfac doua suruburi de sub coloana centrala si se trage de trim-ul superior cu simt de raspundere dar totusi controlat pentru a nu-l rupe se prinde in niste cleme pe toata lungimea lui la o distanta de 10 cm.
butonul de avarie este independent de ceas.
daca tot am desfacut pe acolo am observat ca se poate inversa locasul cu spatiul de depositare cu ventilatia. dimensiunile sunt aceleasi trebuind doar foarte mici improvizatii pentru fixarea lor; astfel se poate elimina gaura aceea inestetica din bord si se poate muta la adapost
eu le am pe ambele arse. am gasit doar la m-car cu 12ron bucata
pentru a scoate butonul de avarie, se desface chenarul de la ceasurile din bord, apoi consola centrala, se desfac doua suruburi de sub coloana centrala si se trage de trim-ul superior cu simt de raspundere dar totusi controlat pentru a nu-l rupe se prinde in niste cleme pe toata lungimea lui la o distanta de 10 cm.
butonul de avarie este independent de ceas.
daca tot am desfacut pe acolo am observat ca se poate inversa locasul cu spatiul de depositare cu ventilatia. dimensiunile sunt aceleasi trebuind doar foarte mici improvizatii pentru fixarea lor; astfel se poate elimina gaura aceea inestetica din bord si se poate muta la adapost
"daca tot am desfacut pe acolo am observat ca se poate inversa locasul cu spatiul de depositare cu ventilatia. dimensiunile sunt aceleasi trebuind doar foarte mici improvizatii pentru fixarea lor; astfel se poate elimina gaura aceea inestetica din bord si se poate muta la adapost "
sunt curios cum ar arata rezultatul acelei mutari!
sunt curios cum ar arata rezultatul acelei mutari!