Probleme New Lancer. Discutii. Dezbateri.
POstez aici ca nu am gasit in alta parte
Ce tip de amortizoare are lancerul euro 5 pe gaz sau pe ulei?
Cei de la service au zis ca pe gaz, dar un coleg de pe forum cu lancer 1.5 ce e drept mi-a zis ca la revizia de 40.000km a schimbat amortizoarele spate pe garantie ca cica unul era curs. Amortizoarele pe gaz pot prezenta scursuri ca cele pe ulei?
Ce tip de amortizoare are lancerul euro 5 pe gaz sau pe ulei?
Cei de la service au zis ca pe gaz, dar un coleg de pe forum cu lancer 1.5 ce e drept mi-a zis ca la revizia de 40.000km a schimbat amortizoarele spate pe garantie ca cica unul era curs. Amortizoarele pe gaz pot prezenta scursuri ca cele pe ulei?
QUOTE (Flipper @ Mar 2 2011, 10:38 AM) De vreo cateva zile sesizez un zgomot la roada standa fata cadn trec peste o denivelare mai pronuntata. E ca si cum sar freca ceva sau ar freca roata de ceva. Defapt zgomotul parca il auzeam mai de mult decand era zapada pe drumuri si am zis ca s-a acumulat zapada la roata si se atinge de cauciuc la denivelari dar acum nu mai e zapada si acest zgomot persista. Mentionez ca tinuta de drum e buna, masina nu trage stanga sau dreapta si nici nu trancane in gropi doar cand drec peste un val mai mare in asfalt sau peste denivelari pt reducerea vitezi se aude ca si cum ar atinge cauciucul de ceva sau ca si cum 2 piese de plastic nu ar fi bine fixate si sar freca intre ele. De exemplu daca iau o canalizare care e ceva mai jos decat nivelul asfaltului cu rotile din dreapta nu se aude nimic dar daca trec cu rotile din stanga se aude acel harjait sa zic pe durata cat se comprima si se destinde suspensia. M-am apasat pe coldul din stanga fata pe loc ca sa fac masina sa oscile insa zgomotul nu apare decat in mers, bine ce e drept nici nu am reusit sa o fac sa oscileze prea tare.
Eu o sa ma duc vineri sau sapt viitoare sa-mi schimbe capetele de bara pentru problema pe care o ai .
Eu o sa ma duc vineri sau sapt viitoare sa-mi schimbe capetele de bara pentru problema pe care o ai .
- cristian24
- EVO I
Maine ma duc, dar din cate am inteles la telefon 850 ron : capete de bara, rectificat discuri si schimbat placute ( cu ale mele ).
@Flipper , din pacate nu se schimba pe garantie. Jocuri nu prea pare sa aiba , dar se aude niste troncanituri , daca pot sa le zic asa , cand merg pe drumuri denivelate la viteza mica.
Nu stiu daca am precizat dar mi s-au schimbat si etrierii luna trecuta, pe garantie din cauza acestui troncanit enervant, dar se pare ca e de la capetele de bara. Sper . Revin maine cu detalii.
@Flipper , din pacate nu se schimba pe garantie. Jocuri nu prea pare sa aiba , dar se aude niste troncanituri , daca pot sa le zic asa , cand merg pe drumuri denivelate la viteza mica.
Nu stiu daca am precizat dar mi s-au schimbat si etrierii luna trecuta, pe garantie din cauza acestui troncanit enervant, dar se pare ca e de la capetele de bara. Sper . Revin maine cu detalii.
Asa cum am promis :
Factura a fost 850 ron in care apar urmatoarele :
prestatii externe : 22 ron (aprox , pentru ca e cu tva )
manopera : 500 ron (idem )
laveta tip I : 1.3 ron
coliere plastic : 0.9 ron
bielete de directie x 2 : 320 ron (amandoua)
s-au recfiticat si discurile si mi s-a spus ca data viitoare cand imi trepideaza volanul trebuiesc schimbate. s-a facut geometria la roti, imi sta volanul foarte usor spre dreapta , cica din cauza ca am anvelopele foarte uzate ( adevarat ) , au zis ca daca dupa ce voi schimba anvelopele tot asa sta volanul imi refac iar geometria.
Factura a fost 850 ron in care apar urmatoarele :
prestatii externe : 22 ron (aprox , pentru ca e cu tva )
manopera : 500 ron (idem )
laveta tip I : 1.3 ron
coliere plastic : 0.9 ron
bielete de directie x 2 : 320 ron (amandoua)
s-au recfiticat si discurile si mi s-a spus ca data viitoare cand imi trepideaza volanul trebuiesc schimbate. s-a facut geometria la roti, imi sta volanul foarte usor spre dreapta , cica din cauza ca am anvelopele foarte uzate ( adevarat ) , au zis ca daca dupa ce voi schimba anvelopele tot asa sta volanul imi refac iar geometria.
Anvelopepe nu au legatura cu geometria in cel mai rau caz trage dreapta s-au stanga. Daca nu iti sta volanul drept inseamna ca nu au facut geometri calumea.
Asa am patit si eu la fosta masina(Logan) si ma abureau ca e de la cauciucuri, ca am lovit eu masina in fata etc, dar masina nu fusese lovita, in fine am facut panarama si dupa vreo 5 bracaje nereusite si-au dat seama ca defapt standul lor nu era reglat optim si dupa reglajele de rigoare a iesit geometrie ok.
Si eu am niste troncaneli mici pe spate cand merg cu viteza faorte mica(a1a) pe drum denivelat sau piatra cubica, mi -au schibmat amortizoarele pe garantie si zgomotul a disparut dar acum dupa vreo 2500km a reaparut, trebuie sa imi fac timp sa ma duc la service dar nustiu cand.
Scuzama, dar eu cred ca te-au cam prostit de 850RON, atata timp cat masina era in garantie trebuia sa o rezolve gratis si tu nu trebuia sa accepti sa schimbi piesele pe banii tai. Macar a disparut zgomotul dupa inlocuire?
Asa am patit si eu la fosta masina(Logan) si ma abureau ca e de la cauciucuri, ca am lovit eu masina in fata etc, dar masina nu fusese lovita, in fine am facut panarama si dupa vreo 5 bracaje nereusite si-au dat seama ca defapt standul lor nu era reglat optim si dupa reglajele de rigoare a iesit geometrie ok.
Si eu am niste troncaneli mici pe spate cand merg cu viteza faorte mica(a1a) pe drum denivelat sau piatra cubica, mi -au schibmat amortizoarele pe garantie si zgomotul a disparut dar acum dupa vreo 2500km a reaparut, trebuie sa imi fac timp sa ma duc la service dar nustiu cand.
Scuzama, dar eu cred ca te-au cam prostit de 850RON, atata timp cat masina era in garantie trebuia sa o rezolve gratis si tu nu trebuia sa accepti sa schimbi piesele pe banii tai. Macar a disparut zgomotul dupa inlocuire?
In seara asta la un moment dat, dupa accelerari bruste si vreo 3 frane foarte puternice de la cel putin 100 km/h , mi-a aparut ASC OFF si clipea. Am gasit in carte cum ca daca temperatura sistemului de franare este in crestere apare ASC OFF si clipeste, acesta dispare dupa un timp dupa ce temperatura sistemului de franare scade si asa a si fost. Acum, in 2 ani si ceva nu mi-a aparut niciodata asta, voi ati intalnit? O fi din cauza ca deabia mi-am schimbat placutele de frana si nici discurile nu sunt la prima tinerete?
P.S. cat despre geometria rotilor, am fost la ei a doua zi si mi-au facut-o din nou si acum e totul ok. Bineinteles ca n-am platit nimic. Numai bine.
P.S. cat despre geometria rotilor, am fost la ei a doua zi si mi-au facut-o din nou si acum e totul ok. Bineinteles ca n-am platit nimic. Numai bine.
- Bogdan3006
- EVO I
QUOTE (Flipper @ Mar 2 2011, 11:38 AM) De vreo cateva zile sesizez un zgomot la roada standa fata cadn trec peste o denivelare mai pronuntata. E ca si cum sar freca ceva sau ar freca roata de ceva. Defapt zgomotul parca il auzeam mai de mult decand era zapada pe drumuri si am zis ca s-a acumulat zapada la roata si se atinge de cauciuc la denivelari dar acum nu mai e zapada si acest zgomot persista. Mentionez ca tinuta de drum e buna, masina nu trage stanga sau dreapta si nici nu trancane in gropi doar cand drec peste un val mai mare in asfalt sau peste denivelari pt reducerea vitezi se aude ca si cum ar atinge cauciucul de ceva sau ca si cum 2 piese de plastic nu ar fi bine fixate si sar freca intre ele. De exemplu daca iau o canalizare care e ceva mai jos decat nivelul asfaltului cu rotile din dreapta nu se aude nimic dar daca trec cu rotile din stanga se aude acel harjait sa zic pe durata cat se comprima si se destinde suspensia. M-am apasat pe coldul din stanga fata pe loc ca sa fac masina sa oscile insa zgomotul nu apare decat in mers, bine ce e drept nici nu am reusit sa o fac sa oscileze prea tare.
Du-te la service si spune-le de bucsile de pe bara stabilizatoare. Eu le-am schimbat zilele trecute si e totul ok. Aveam aceeasi problema ca tine cred, adica un zgomot, un fel de scartzait atunci cand treceam peste o denivelare. Ti le schimba pe garantie iar daca ai iesit din garantie nu tb sa-ti faci pb pt ca sunt ieftine. Bafta!
Du-te la service si spune-le de bucsile de pe bara stabilizatoare. Eu le-am schimbat zilele trecute si e totul ok. Aveam aceeasi problema ca tine cred, adica un zgomot, un fel de scartzait atunci cand treceam peste o denivelare. Ti le schimba pe garantie iar daca ai iesit din garantie nu tb sa-ti faci pb pt ca sunt ieftine. Bafta!