Sfat pentru un M Colt cumparat cu banii jos

Utilizare, opinii, probleme si reparatii pentru Mitsubishi Colt (inclusiv Colt CZ3, CZC, CZT si Ralliart Version R)
Colty
EVO I

Mesaj de Colty » Mar Feb 12, 2008 4:13 pm

Oameni buni,
sint din Sibiu si vreau sa cumpar un M. Colt. Am citit aproape toate subiectele de pe forum si ma bucur ca sinteti oameni seriosi si prompti, asa ca va rog sa-mi dati un sfat. Nu vreau sa cumpar masina in leasing, ci cu banii jos. Dealer-ul imi spune ca intii trebuie sa achit masina, iar modelul dorit va veni de undeva, din tara, cam in 10 zile. Cum sa ma asigur ca nu am surprize legate de dotari, starea masinii etc., fiind atitia bani la mijloc? Cei care au cumparat masinile cash cum au procedat? Va multumesc!

2dor
EVO I

Mesaj de 2dor » Mar Feb 12, 2008 4:37 pm

Un Colt din asta vrei?
Fişiere ataşate
colt_python_elite.jpg
colt_python_elite.jpg (9.8 KiB) Vizualizat de 4589 ori

sondy
EVO I

Mesaj de sondy » Mar Feb 12, 2008 6:04 pm

Si eu am luat masina cu banii jos, si cred ca modul in care am procedat este destul de ok ca sa te puna la adapost de eventuale surprize...
Nu le dai toti banii din prima, ci doar un avans (parca in jur de 10-15% era), ocazie cu care se incheie un contract financiar in care isi asuma termene de livrare, contract in care e prevazuta exact masina, tipul, dotarile, culoarea, etc... Cand te anunta ca ti-a venit masina te duci, o inspectezi pe toate partile, ii innebunesti cu intrebari, si urli cat te tin plamanii daca ceva nu corespunde cu ce scrie pe hartie :evil:

Deci, in linii mari, recomandarile de bun simt... nu semna ca primarul si nu da toti banii inainte ca la ... profesioniste :wink: Iti faci o rezerva mare de timp cand mergi la semnat, studiezi contractul ala pe toate partile, si insisti ca orice promisiune de bonus, gratuitate, facut papucii, sau ce o mai fi, sa fie trecuta negru pe alb in contract, ca sa nu aiba loc de intors sau "uitat" dupa aia...

Ca sa nu uit, masina nu o sa poata parasi reprezentanta fara RCA, asa ca, daca ai o firma preferata in domeniu, rezerva-ti timp sa faci si o excursie pe la ei dupa ce vezi masina si ii primesti actele. Daca nu, risti sa te trezesti ca faci RCA la un agarici dintre cei care misuna mai tot timpul pe langa o reprezentanta auto, si, dorind sa pleci mai repede cu masina la testat, iti bagi picioarele si faci RCA-ul ala la cine se intampla... Si eventual daca e bun de papagal risca sa tre abureasca si de un Casco

Spor la cumparaturi si sa o porti cu placere

Colty
EVO I

Mesaj de Colty » Mar Feb 12, 2008 6:15 pm

Sondy, iti multumesc pentru sfaturi si pentru rapiditatea raspunsului.
P.S. "2dor", iti spun sincer ca esti previzibil si fara haz. Am prescurtat Mitsubishi cu "M" si oricine a citit mai mult de doua carti in viata lui si-a dat seama la ce ma refer. Nu trebuia sa te ostenesti sa cauti pistoale, dar, daca tot ai gasit unul, fa un serviciu omenirii si impusca-te!

zeus_anoxia
EVO I

Mesaj de zeus_anoxia » Mar Feb 12, 2008 7:03 pm

Vai Colty dar ce sensibil(?) e?ti... Dute drag? ?i f?-?i un frape s? te lini?te?ti un pic...

andrei

Mesaj de andrei » Mar Feb 12, 2008 7:08 pm

Ontopic please.

VooN
EVO I

Mesaj de VooN » Mar Feb 12, 2008 9:01 pm

Cred ca fiecare dealer are regulile lui. La mine stau altfel lucrurile. Iau masina tot cu bani jos si conditiile au fos urmatoarele:
Se plateste avansul 10% pt rezervarea masinii sau asa ceva (factura proforma cu specificatiile, dotarile si restu) si cand au confirmarea ca le-a intrat in cont si restul de bani dureaza 7 zile lucratoare in care sa aduca masina. Nu prea imi place nici mie treaba cu banu inainte dar asta e procedura la ei. La alt dealer unde am sunat se platea restul de bani la livrare. Avand in vedere ca achit cash eu le-am cerut discount vopseaua metalizata 155E (pt ca nu au avut ce vroiam eu) si au zis OK.
Acu' sa vedem ce se intampla.

Bafta!

Sfinxul
EVO I

Mesaj de Sfinxul » Mar Feb 12, 2008 9:20 pm

Anul trecut cand am luat masina (de la MCAR Bucuresti) am platit prin banca toata suma in avans. In 3 zile de la efectuarea platii am avut-o. De livrare s-a ocupat dealerul local. Totul a fost OK.

Colty
EVO I

Mesaj de Colty » Mar Feb 12, 2008 10:33 pm

Multumesc, Voon! Multumesc, Sfinxule! M-am lamurit!

COObra
EVO I

Mesaj de COObra » Mie Feb 13, 2008 8:14 am

..........

Scrie răspuns

Înapoi la “Mitsubishi Colt”