Ambreiaj Outlander

Utilizare, opinii, probleme si reparatii pentru Mitsubishi Outlander
Scrie răspuns
maverick_24
EVO I

Mesaj de maverick_24 » Mar Mai 18, 2010 2:38 pm

Eu am 20.000 km si nu da senzatia ca ar patina ambreiajul.Oricum problema e destul de nasoala la o marca cu pretentiile lui Mitsubishi
Apropos..cam cat costa un kit de ambreiaj nou ?

biku
EVO I

Mesaj de biku » Mar Mai 18, 2010 10:55 pm

chiar m am intalnit cu domnul care a facut site-ul nu-mitsubishi.ro, si are un Outlander, cat am reusit sa schimb 3 cuvinte cu dansul a zis ca siteul nu este impotriva marcii, si impotriva dealilor si importatorilor de la noi.

alex167
EVO I

Mesaj de alex167 » Sâm Mai 29, 2010 12:32 pm

Pe data de 14 mai am facut revizia, ocazie cu care mi s-a facut si un update la soft (update emis prin martie de catre producator- din spusele celor din service). Interesant este faptul ca dupa acest update, mi-a disparut patinarile ambreiajului (cel putin deocamdata ) desi am facut de atunci mai multe sute de km in regim tot asa de sportiv. Ciudat!

bart_snp
EVO I

Mesaj de bart_snp » Sâm Oct 02, 2010 1:41 pm

Salut,

Astazi am sesizat si eu problema la ambreiaj (de ce ti-e frica nu scapi). Am 38000Km si manifestarea este exact cea descrisa mai sus.
O sa ajung saptamina viitoare la service sa vad ce fac. Din cite inteleg unii au rezolvat-o pe garantie, altii nu, altii la mica intelegere. Imi puteti da niste sfaturi?
Sincer mai am cam 6 luni de garantie si doresc sa fie acoperita problema.

@alex167 - sa inteleg ca la tine s-a rezolvat prin schimbarea stilului de condus si de atunci nu a mai aparut?

Numai bine

alex167
EVO I

Mesaj de alex167 » Mie Oct 13, 2010 10:23 pm

Nu mi-am schimbat stilul de condus. Pur si simplu patinarea a disparut dupa ce s-a facut update-ul la soft cu ocazia reviziei. Probabil s-a taiat un pic din cuplul maxim, desi nu prea am sesizat, s-au poate s-a modificat doar pozitia in grafic si acum cuplul maxim apare putin mai tarziu adica nu la 2000 rpm cand inainte incepea fenomenul de patinare. Nu stiu, nu-mi pot inchipui alta explicatie. Poate altii mai priceputi, sau care au mai patit....

cosmin_v

Mesaj de cosmin_v » Mar Oct 26, 2010 6:20 pm

Si mi-e mi-a patinat ambreiajul pe la 4-50000km, nu mai tin minte exact, dar la un moment dat a incetat sa o mai faca. Acum am 80000km. Probabil se depune un strat subtire gen "oglinda" pe el sau sunt ceva picaturi de ulei de pe la semering. Pe niste forumuri am vazut ca cica daca patineaza trebuie sa-l "arzi" un pic! Frana de mana trasa, motor turat si in viteza a 5-a sau a 6-a, ridicat usor ambreiajul pana simti miros de ambreiaj ars. Asta e ce am vazut si nu ceea ce recomand . O liniuta la semafor probabil ajuta de asemenea .

alex167
EVO I

Mesaj de alex167 » Sâm Noi 06, 2010 8:16 pm

Cred ca tine si de anotimp. E ciudat, nu? De ce spun asta? Pt ca de cateva zile imi apar iar patinari discrete daca o fortez. Si anul trecut simptomele au inceput tot de prin noiembrie si au tinut pana in mai, cand am facut revizia, dupa care au disparut pana zilele trecute. Poate nu-i place frigul, o fi facand condens pe la ambreiaj ?! Alta explicatie nu-mi pot imagina...

bart_snp
EVO I

Mesaj de bart_snp » Lun Noi 08, 2010 6:08 pm

Mie printre altele mi-au schimbat si un semering de la arborele cotit (se pare ca scapa ceva ulei pe acolo chiar daca nu se vedea nimic pe disc - nu stiu ce or fi gasit dupa volanta). Eu zic sa nu o consideri "cauza naturala" nu de alta da' costa de rupe demontatul cutiei si a volantei sa ajungi la el.

Citind niste forumuri de C Cross-over si 4007 cam tot asta le-a schimbat

Acum totul merge struna - f. multumit de rezultat

Numai bine

silencer2g
EVO I

Mesaj de silencer2g » Mar Ian 25, 2011 10:06 pm

Aceeasi problema am sesizat-o si eu de cateva saptamani; patineaza ambreiajul; am 32000km si nici 2 ani de cand am luat-o; tocmai vroiam sa ma programez la a doua revizie;

O sa merg la service sa vedem care este problema, si deja ma gandesc cu groaza la ce ma asteapta. Sper doar sa nu fiu nevoit sa cheltuiesc 50mil.

Din pacate asta mi-a pus capac, regret ca mi-am luat-o si sincer nu mai vreau sa aud de mitsubisi , si de reprezentantele din romania. Nu este posibil ca in 2 ani de utilizare normala sa pice ambreiajul, inainte de outlander am avut un megane2 cu care am mers fara nici o problema 90,000 km, adica am fost doar la revizii si atat.
Deja este a doua problema cu Outladerul in 2 ani, prima data a picat un senzor de temperatura, si am stat 2 sapt dupa piesa.
Prima revizie a fost 2000 ron, din cauza preturilor unflate nejustificat de service'ul MCar si pe langa ca a costat 2000 m-au si tinut vre-o 5 ore prin service desi am fost cu programare.

Acum singurul lucru pe care vreau sa-l fac este sa scap de masina, si sper sa o pot vinde.
Sunt foarte dezamagit de marca si de reprezentanta;

Outlander 2.2 intense+ 2009

bart_snp
EVO I

Mesaj de bart_snp » Mie Ian 26, 2011 2:06 pm

Iti inteleg frustrarea, am trecut si eu prin asta.
Daca mai este in garantie sa te duci neaparat, ca alfel costa mult (poate ajunge la 70 mil daca schimba si volanta).

Pentru reproducerea mai usoara a problemei la service, trage frina de mina cind accelerezi in a 3-a in jur de cuplu maxim 2000rot.

Mie mi-au schimbat un semering de la arborele cotit si chitul de ambreiaj(fara volanta si rulmentul de presiune).
Inca ceva: Solicita sa fii prezent cind se desface ambreiajul sa puteti constata impreuna uzura(au tendinta de a da vina pe sofer care, vezi doamne, a prajit ambreiajul ca nu se pricepe).

Rezultatul este satisfacator: am aproape 4000 cu noul chit, problema a disparut si totul merge fara problema.

Calm si mult success

Scrie răspuns

Înapoi la “Mitsubishi Outlander”