Harta Romania

Utilizare, opinii, probleme si reparatii pentru Mitsubishi Outlander
Scrie răspuns
HarryE
EVO I

Mesaj de HarryE » Lun Aug 02, 2010 2:54 pm

Cu multa rabdare. Citeste tot thread-ul. Mai sunt informatii si in mitsubishiforum.com
Procedeu descris aici

ADI
EVO I

Mesaj de ADI » Mar Aug 03, 2010 7:20 am

QUOTE (HarryE @ Aug 2 2010, 02:54 PM) Cu multa rabdare. Citeste tot thread-ul. Mai sunt informatii si in mitsubishiforum.com
Procedeu descris aici
Mi se pare f.complicat.

HarryE
EVO I

Mesaj de HarryE » Mar Aug 03, 2010 8:29 am

Nu e greu pentru cine se pricepe, dar nici usor pentru persoane cu abilitati tehnice medii
E nevoie de echipament + soft specific (linux) pentru descuierea HDD-ului. Apoi e simplu, copiere de fisiere...

Apple
EVO I

Mesaj de Apple » Mar Aug 03, 2010 9:20 am

v-as sugera sa nu le puneti inca. Au niste erori destul de mari, insa nu pot sa imi dau seama inca de la ce anume.
Mai exact, sunt zone din Bucuresti si din vestul tarii in care in loc de numele strazii apar caractere ciudate si strazile respective nici nu mai sunt gasite atunci cand dai cautare la o adresa.
Plus ca am observat ca nu mai permite puncte intermediare de destinatie. Iar pe zona de sud a Europei routeaza complet aiurea traseele, te trezesti cu vreo 100-200 km in plus din senin, desi exista alte rute, care includ autostrada.
Eu am preferat sa ma intorc la varianta anterioara din aceste motive.

PS: Diferentele pe Romania sunt atat de minore, incat nu aduc nicio functionalitate suplimentara. (Am numarat 48 de strazi adaugate in plus ca strazi secundare in principalele orase).

Extremero
EVO I

Mesaj de Extremero » Mar Aug 03, 2010 12:30 pm

Parerea mea e ca nu merita sa va pierdeti timpul cu navigatia din MMCS pt ca orice navigatie de 80-100Eur e mult mai desteapta ca cea de pe masina.

Desi teoretic pe harta RO apar drumurile principale, routeaza total aiurea.
Am facut un test zilele trecute si am bagat o destinatie in Danemarca.
Navigatia din geam s-a dus glont Budapesta=>Bratislava=>Praga=>Berlin=>Hamburg=>Danemarca (~2100km) iar cea din MMCS a zis ca mi-ar prinde bine o excursie prin Europa si mi-a facut un traseu de 3600km care mergea Serbia => Bosnia => Croatia => Ungaria =>Slovacia=> Polonia => Germania => Danemarca.... total aiurea.
Probabil ca nu stia ca avem punct de tercere direct in Ungaria, asa ca a ocolit "putin".

cix
EVO I

Mesaj de cix » Mar Aug 03, 2010 12:49 pm

Vezi ca s-ar putea sa ai activata ocolirea drumurilor cu taxa. Eu am mers prin europa cu navigatia din MMCS si in alta masina era un IGO si diferentele de rutare au fost foarte mici - de genul in oras igo zicea sa o iau pe o straduta iar mmcs-ul imi zicea pe urmatoarea care defapt tot acolo iesea. In Romania intr-adevar e rau ca nu ai o harta completa, dar restul europei e chiar ok.
De obicei folosesc MMCS in modul navigatie ca sa anticipez forma drumului imediat in fata mea.

Extremero
EVO I

Mesaj de Extremero » Mar Aug 03, 2010 1:34 pm

Probabil ca daca punctul de plecare ar fi fost o tara cu apa calda s-ar fi descurcat mai bine.
Dar chiar si asa are diverse ciudatenii... de exemplu cand cauti o strada, trebuie sa stii exact daca e strada, bulevard, alee sau intrare pt ca altfel nu gaseste numele respectiv.
Nu e ca la celelate, in care incepi sa introduci numele si iti afiseaza optiunile... si apoi selectezi.

Decat nimic, combinata cu o harta "de hartie" e utila, dar altfel orice stift de 3 lei e mai ok.

Eu o folosesc pt o vedere de ansamblu, pentru a aprecia ce distanta am parcurs intre 2 puncte, sau cat mai este dintr-un drum national pana la o autostrada.

In plus, tanti aia care spune "Turn Left!" zici ca mai are putin si iti da si doua palme daca nu o asculti

Apple
EVO I

Mesaj de Apple » Mar Aug 03, 2010 9:02 pm

vezi ca la cautare numele strazii poti introduce si o parte din cuvant ca sa iti dea o lista, dar trebuie sa selectezi keyword. N-am avut nicio problema de niciun fel in a gasi o strada pe MMCS.
Cat despre routare, m-am referit ca are un bug harta cea noua pe zona de sud a europei, ocolind anumite sectoare de autostrada fara a bifa vreo optiune de ocolire. Nu m-am referit la a te duce in Danemarca prin Sud, n-am avut probleme de genul acesta. Se manifesta prin fosta Iugoslavie problema, desi pe hartile vechi e foarte ok. ciudat, dar cred ca totusi e copiata prost, fara anumite fisiere, desi m-am uitat in mare la ce contine arhiva si ce e in hartile vechi. Posibil sa fi fost copiat incomplet vreun fisier legat de Europa de Sud, de care rusii n-au avut nevoie.

cix
EVO I

Mesaj de cix » Mar Aug 03, 2010 11:20 pm

Hai sa facem lumina. MMCS-ul meu este pus nou de mai putin de o luna. Am vrut sa pun si eu hartile astea "noi", dar am avut surpriza sa fie identice cu cele aflate deja in navigatie. Astea sunt ultimele harti "07.2009" si corespund unitatii E-03 care e versiunea europeana. Am comparat toate fisierele si au acceasi dimensiune, aceeasi data si continut. Ca sa fiti siguri ca nu sunt erori, stergeti toate fisierele de pe partitia de navigatie, dupa care le puneti pe astea noi.
Deci puneti-le cu incredere ca merg Inca nu am descoperit nimic nou, dar m-am uitat doar in zona Brasovului.

@Extremero: Am simulat un traseu pana in Danemarca cu setarile default si intr-adevar te duce prin Serbia, dar daca ii dai voie sa te duca pe drumuri cu taxa o sa te duca bine (vezi Navigation Settings -> Route).

Apple
EVO I

Mesaj de Apple » Mie Aug 04, 2010 7:54 am

probabil ca tie sa iti mearga cu navigatia noua, dar fata de ce am eu de ex, sunt cateva stradute in plus. Insa am zis mai sus ce am observat eu pentru vestul tarii si sudul Europei.
Pentru 48 de stradute nu merita puse astea noi, ca sa ma bucur de erori in vestul tarii si sudul Europei.

Scrie răspuns

Înapoi la “Mitsubishi Outlander”