Stergatoare

Utilizare, opinii, probleme si reparatii pentru Noul Mitsubishi Lancer
Scrie răspuns
SickneS
EVO I

Mesaj de SickneS » Joi Apr 15, 2010 12:59 pm

eu mi-am cumparat acum 1 an stergatoare valeo silencio slim si sunt super incantat de ele ... pret 200 RON parca

Apple
EVO I

Mesaj de Apple » Joi Apr 15, 2010 4:04 pm

pe cei care dau 160-200 ron pe un set de stergatoare normale (sau chiar si tip blade) din comertul bucurestean nu-i inteleg.
originale la mcar m-au costat intotdeauna maxim 130 ron setul, valeo, tip blade.
vin in cutie de mitsubishi. sincer, testasem la un moment dat valeo din comert si in comparatie cu astea originale de la mcar stergeau mai prost.
(nu e chiar legenda faptul ca produsele facute special pentru marcile de automobile si vandute prin acestia au alta calitate decat cele vandute de producatorii respectivi sub marca proprie)

cele cumparate de la mcar m-au tinut 1 an jumate, inca mai mergeau dar am preferat eu sa iau noi si sa le schimb de curand. au un martor de ala de uzura si se facuse deja galben, n-am vrut sa mai stau cu ele.

driverx
EVO I

Mesaj de driverx » Joi Apr 15, 2010 4:09 pm

Sunteti cu capul. Sa mor eu. 160 RON pe un set de stergatoare? Io inteleg ca noi romanii am mai dat de bani in ultima vreme, dar chiar trebuie sa sustinem stupiditatea asta? Chiar trebuie? 160 RON? Stergatoare?

Apple
EVO I

Mesaj de Apple » Joi Apr 15, 2010 4:21 pm

stergatoare din comert de 200 de mii au tinut foarte putin, maxim 2 luni stergeau ca lumea, apoi lasau o pelicula care tinea vreo 1-2 secunde in care nu vedeam mai nimic, era "imaginea" incetosata. asta inseamna vreo 4 seturi pe an, adica tot la aproape 150 de ron ajungi intr-un an jumate.
160 sau 200 de ron pe un set de stergatoare mi se pare si mie aiurea, dar totusi la 130 de ron (din care mai scadem si tva cand e masina pe firma) mi se pare ok pentru un set tip blade care sterge foarte bine, nu scartaie, nu lasa urme, tine un an jumate cel putin si functioneaza foarte bine si la viteze mari, chestie care in cazul stergatoarelor clasice lasa foarte mult de dorit.

adictoma
EVO I

Mesaj de adictoma » Joi Apr 15, 2010 5:28 pm

am luat acum in martie de la MCAR, cu reducerea de rigoare Valeo normale cu aripioara aceia in stanga. sunt PRAF. cel din stanga imi lasa o dara pe mijlocul parbrizului lata de 4 cm. de noi au facut asa. pana acum nu am avut timp sa ma duc la ei sa le schimb; dar o sa o fac!
ultimele au fost champion tip aero luate din benzinarie. stergeau bine la inceput dar le-am stricat asta iarna. plus ca cel din dreapta nu se mula pe parbriz in dreapta iar cea din stanga, la viteza>80 topaia pe parbriz.
urmatoarele cred ca o sa fie bosh, dar nu aero.

zimbet
EVO I

Mesaj de zimbet » Joi Apr 15, 2010 5:36 pm

e bine sa-ti iai ceva gen valeo prima data... mai mult estic =))... si dupa sa schimbi doar cauciucul ala, cu ceva bun...

adictoma
EVO I

Mesaj de adictoma » Joi Apr 15, 2010 5:56 pm

schimbam schimbam dar cu ce si de unde

AndreiS
EVO I

Mesaj de AndreiS » Joi Apr 15, 2010 9:46 pm

Stergatoare bosch, clasice, 35 lei amandoua (cel mare de 55cm, cel mic 48) sau valeo silicon, carefour app 150 lei. Ambele sunt ok, se aseaza bn pe parbriz, dar sa vedem cat o sa tina. Valeo sunt puse pe mazda si mi se par mult mai silentioase, insa ma indoiesc ca vor tine de 4 ori mai mult decat cele bosch, ptr a justifica dif de pret.
Sunt de acord cu Apple in ceea ce priveste stergatoarele low cost tip Vitan, iar in ceea ce priveste postul lui Drivex, cred ca exagereaza putin...si estetic si functional, stergatoarele aero sunt superioare si reprezinta un efort financiar, in cel mai rau caz, anual.

Maximusdm
EVO I

Mesaj de Maximusdm » Lun Apr 19, 2010 11:04 am

Si eu am incercart cateva tipuri.
Pot sa va zic ca cel mai mult conteaza cum le utilizezi mai ales pe timp de iarna. Daca vrei sa mearga brici, adica la o trecere sa lase parbriz uscat, NU trebuie niciodata sa dezgheti parbrizul cu ele si lichid, ci cu racleta sa il lasi curat. La fel trebuie evitat sa dai faimosii cacati de pasare intariti cu stergatoarele + lichid. Daca se tine cont de asta cel putin dublezi viata lor.

Legat de marci eu am incercat unele VICTOR, sunt facute la noi. Au o calititate foarte buna a lamei. Pe alta masina m-au tinut la calitate super cam un an pana a venit iarna si s-au cam franjurit in gheata. Ca pret sunt cam 35ron care e decent. Se gasesc in Cora, Selgros, dar puteti vedea si alte magazine. Pe lancer am avut cat mai mare grija de ele si inca merge ok dupa 1 an.

Eu zic ca decat sa dai la 70-100 ron pe o lama mai bine incercati asa ceva. Eu am fost multumit.

numai_silviu
EVO I

Mesaj de numai_silviu » Mar Apr 20, 2010 4:36 pm

La carrefour pana la inceputul lui mai sunt stergatoare Valeo cu 20% reducere, preturile de lista fiind intre 50 de lei cel mai mic si 99 de lei cel mai mare stergator.

Scrie răspuns

Înapoi la “Noul Lancer”