Defecte posibile COLT - rezolvare

Utilizare, opinii, probleme si reparatii pentru Mitsubishi Colt (inclusiv Colt CZ3, CZC, CZT si Ralliart Version R)
Scrie răspuns
lvenoml
EVO I

Mesaj de lvenoml » Vin Mar 05, 2010 11:25 am

Salut, as avea si eu o problema la un Colt CZT, poate reusiti sa ma ajutati cu un sfat... here goes:

Imi huruie pana in 3000 rpm, peste ori nu o mai aud eu, ori nu mai face. Zgomotul pare sa vina din dreapta fata. Am zis ca poate fi de la cutia de viteze, dar daca tin ambreiajul apasat in timp ce masina merge, se aude la fel, deci nu cred sa fie de la cutie. Deasemenea huruitul este doar in mers, la relanti nu se aude, deci nu poate fi de la heatshield.

Am fost cu ea la mitsubishi, mi-au zis ca ori e rulmentul de pe dreapta fata, ori e din cauza jantei/anvelopei. 180 euro un rulment, la alt magazin am gasit la ~ 200 ron.

Nu am fost convins de raspunsul lor (masina are doar 30000 km) asa ca am mai fost la un service, unde am cerut un test pt rulment. Urcata pe rampa, treapta a 5-a, gaz. Baiatul de acolo a verificat la toate rotile, si mi-a zis ca cica rulmentii sunt OK, dar ca placutele de frana fata sunt uzate si s-ar putea sa fi prins ceva mizerie, de acolo zgomotul.

Inca nu sunt convins de niciuna din cele doua, daca m-ati putea juta cu niste pareri/sfaturi as aprecia.

COObra
EVO I

Mesaj de COObra » Vin Mar 05, 2010 12:11 pm

pai cu placutele e simplu. le dai afara, le cureti si vezi ce se intampla. e posibil sa fie si de la asta.
rulmentul....daca e e posibil sa nu se auda pe rampa, pentru ca nu mai apasa greutatea masinii pe el.
sfatul meu - verifica placutele, curata-le si vedem dupa aia. a - si verifica si roata la o vulcanizare.

lvenoml
EVO I

Mesaj de lvenoml » Vin Mar 05, 2010 12:43 pm

Saptamana viitoare intra in service, primeste discuri si placute noi fata+spate. O sa vad dupa daca mai apare zgomotul.

lvenoml
EVO I

Mesaj de lvenoml » Joi Mar 11, 2010 9:59 am

Totul montat. Zgomotul e tot acolo. Chiar nu stiu ce sa fac... intr-un final o sa schimb si rulmentul, dar parca nu imi vine sa arunc banii degeaba (rulment ~250 ron, fara montaj).

COObra
EVO I

Mesaj de COObra » Joi Mar 11, 2010 10:57 am

mi se pare aiurea ca unmecanic sa nu poata sa iti spuna daca e rulmentul sau nu.
adica ala are huruitul lui specific.
chestia cu roata....cauta un alt colt si schimba rotile de pe fata pentru o proba.

lvenoml
EVO I

Mesaj de lvenoml » Joi Mar 11, 2010 1:00 pm

Acum e pe 16", 205/45 R16. In foarte scurt timp vin jantele pe 17" (din avatar), 205/40 R17. Dupa echilibrare, o sa vad daca mai e prezent zgomotul. Ar putea sa mai fie de la ceva in afara de rulment?

Jeff

Mesaj de Jeff » Joi Mar 11, 2010 6:32 pm

Rulment sau anvelopa. In prima faza schimba rotile, daca zgomotul persista, e rulmentul. Am schimbat si eu unul la Colt, urmare a unei gropi mai serioase.

COObra
EVO I

Mesaj de COObra » Mar Mar 23, 2010 12:20 pm

mai baieti....voi tot bagati aici despre benzine....aveti doua topicuri despre carburanti.
umpleti paginile cu probleme la colt, care de fapt nu sunt.
si uite asa se duce vestea ca ce probleme majore are coltul.

chacha
EVO I

Mesaj de chacha » Mar Mar 23, 2010 1:02 pm

Mersi Coobra. Despre carburanti folositi pe Colt s-a deschis un topic nou unde s-au mutat toate "problemele" respective. Ramanem aici la probleme Colt si nu cifre octanice din Romania.

Folositi si butonul Report cand se mai da in offtopic. Multumesc.

lvenoml
EVO I

Mesaj de lvenoml » Lun Mar 29, 2010 10:46 am

Inca un zgomot, plastic/cauciuc pe fier, din fata, numai la treceri peste denivelari. Cred ca este de la bucsele de la bara stabilizatoare, asa se auzea si la voi? (la cei care ati schimbat bucsele alea)

Scrie răspuns

Înapoi la “Mitsubishi Colt”