Pregatiri Pentru Iarna

Dimensiuni, tipuri, tire ratings, presiune in pneuri...
Scrie răspuns
COObra
EVO I

Mesaj de COObra » Dum Oct 25, 2009 5:55 pm

daca as avea de ales in locul tau, as alege nokian fara nici o urma de indoiala.
sunt printre cele mai bune daca nu cele mai bune anvelope de iarna.

Cotopaxi
EVO I

Mesaj de Cotopaxi » Dum Oct 25, 2009 8:52 pm

NOKIAN sunt net superioare:
Nokian
GoodYear

shocs
EVO I

Mesaj de shocs » Dum Oct 25, 2009 10:01 pm

de nankang nu stie nimeni?

Andrei_RC
EVO I

Mesaj de Andrei_RC » Dum Oct 25, 2009 10:56 pm

@ numai_silviu
Diferenta aceea nu conteaza foarte mult.
pe iarna sunt 55 si pe vara 60, nu? probabil ca pe iarna ai cu 5 mai putin ca sa poti sa pui lanturi.
Eu nici pe vara nici pe iarna nu am dimensiunile din talon. Pe vara am 195/50 in loc de 195/60 iar pe iarna am 195/65 in loc de 195/55. (pt vara am vrut eu mai mici iar pt iarna astea au fost mai ieftine)

@ Oana
Cele de la Goodyear sunt mai slabe. Dar mai au ceva dezavantaje. (dupa mine) Zgomotul la rulare este foarte mare. Ceea ce este destul de deranjant.
Iar Goodyear mai are si acei tepi care pe asfalt la franari vor cam sari din anvelopa si se vor pierde in marea lor majoritate pana la venirea iernii.
Tot la Goodeyear exista Ultragrip 6 si Ultragrip7 care sunt mult mai bune pentru mersul pe asfalt.
Ultragrip extreme nu este facut neaparat pentru oras si drumuri asfaltate.

CODEGrip under dry conditions            [1.7]
Breaking under dry conditions         [1.8]
Grip under wet conditions         [1.7]
Braking under wet conditions         [1.7]
Grip in snow         [1.6]
Comfort         [1.8]
Noise level (internal)         [2.1]
Noise level (external)         [2.1]
Tyre wear         [2.0]

CODEGrip under dry conditions            [1.9]
Breaking under dry conditions         [2.2]
Grip under wet conditions         [2.2]
Braking under wet conditions         [2.3]
Grip in snow         [1.7]
Comfort         [2.0]
Noise level (internal)         [2.6]
Noise level (external)         [2.8]
Tyre wear         [2.5]

Oana
EVO I

Mesaj de Oana » Lun Oct 26, 2009 7:23 pm

Va multumesc pentru sfaturi. Cred ca o sa merg pe Nokian. Spor la pregatiri pentru iarna

bobu
EVO I

Mesaj de bobu » Lun Oct 26, 2009 11:51 pm

Salutare,
legat de alegerea anvelopelor de iarna, se scapa din vedere un aspect important: folosire pe zapada/ghiata/asfalt. Tinand cont ca iarna la noi la ses nu mai este ce a fost odata, cu zapada de 2 ori pe anotimp, consider ca nu se justifica achizitionarea anvelopelor de iarna cu tractiune ridicata pt zapada. Anvelopele de iarna cu tractiune ridicata pe zapada au un profil agresiv, gen 'tractoras', cu multe santuri largi care la rularea pe asfalt genereaza un zgomot puternic.
Un coleg a cumparat dunlop winter 3d:
http://www.tyretest.com/pkw_winterreife ... index.html
si este exasperat la viteze de peste 100 km/h de zgomotul de rulare.
Eu am cumparat goodyear ultra grip 7+:
http://www.tyretest.com/pkw_winterreife ... index.html
si am alta masina iarna (sunt mai silentioase decat cele de vara stock). Acest fapt este posibil sa fie datorat profilului foarte uniform cu santuri inguste orientate inspre sensul de mers, a.i la suprafata de contact nu se simt asa mult santurile. Aderenta la temperaturi joase este buna, caracteristica unui cauciuc de iarna. Pe zapada, merg preventiv.

Recomand Goodyear UG7+ pt mers predominant pe asfalt datorita zgomotului de rulare mic = Bucy poate confirma.
Fişiere ataşate
goodyear.ultragrip7.jpg
goodyear.ultragrip7.jpg (14.67 KiB) Vizualizat de 2506 ori

moro
EVO I

Mesaj de moro » Mar Oct 27, 2009 11:19 am

Confirm si eu cele spuse de bobu legat de Goodyear UG7+. Aceste anvelope se comporta foarte bine pe asfalt in timpul iernii. Au un zgomot de rulare redus si aderenta buna insa se descurca bine si pe zapada (testat pe pielea mea in primavara pe Transfagarasan cand m-a prins o ninsoare destul de serioasa pe acolo).

cristibna
EVO I

Mesaj de cristibna » Mar Oct 27, 2009 4:40 pm

Salutare
Eu am avut Nokian WR G2 pe Taz si am fost multumit de ele. Deasemenea , in anii din urma am incercat ( si am fost multumit de UG 6 ) . Dupa mine aceste 2 marci de anvelope isi fac toti banii.
Pe Lancer am avut tot nokian .
@ Oana , UG extreme nu se preteaza la noi , poti merge linistita pe nokian
@shocs : tu chiar vrei anvelope de iarna nankang ? pe bune ? stiu ca sunt lowcost si e alegerea ta, dar gasesti si altele lowcost de care macar ai auzit si chiar le-au folosit alte persoane pe masinile lor

shocs
EVO I

Mesaj de shocs » Mar Oct 27, 2009 5:11 pm

Pana la urma eu unul am cumparat niste GoodYear Ultra Grip nu stiu de care. O sa postez pe la jurnal . Luate de la auto soft. Am renuntat la acele nankang.

addict
EVO I

Mesaj de addict » Mie Oct 28, 2009 3:35 pm

Eu vreau sa-mi iau BARUM 195/50 R15 Profil POLARIS 2(167ron), Auto GT 195/50R15TL 82H CHAMPIRO WT-AX(185ron) sau Auto FULDA 195/50 R15 Profil KRISTALL SUPREMO (A)(228ron), poate sa spuna cineva ceva despre ele?
multumesc.

Scrie răspuns

Înapoi la “Jante si Anvelope”