Revizii Lancer Clasic 1.6

Intrebari si pareri despre revizii.
Scrie răspuns
Sfinxul
EVO I

Mesaj de Sfinxul » Joi Iul 16, 2009 10:34 am

Cine a mai facut de curand revizia de 2 ani (20K sau 30K ) la lancer classic 1,6 ? In afara de ulei si filtre ce se mai schimba la a doua revizie ? Ce ulei v-au pus/recomandat ?

bobu
EVO I

Mesaj de bobu » Mie Aug 19, 2009 1:13 pm

Am inceput sa dau telefoane pt revizia de 30.000:
Litex = in jur de 780 RON (schimb ulei, filtru ulei, filtru polen, lichid frana). Daca se schimba filtrul de aer, se adauga 210 RON !!! La ei, acest filtru se schimba la 40.000. In primavara mi s-a spus ca se schimba la 30.000 si mi l-au suflat cu aer comprimat. La MCAR mi l-au schimbat scurt la 10.000 (la pretul de 190 ron).
MIT = in jur de 800 RON (schimb ulei, filtru ulei, filtru polen, filtru aer). De remarcat ca la astia, lichidul de frana se schimba la 40.000 KM cum este specificat in fisa.
TiriacAuto = in jur de 480 RON (schimb ulei, filtru ulei, filtru polen). Aici am ceva retineri. Va trebui sa merg personal sa cer estimare...
Va las pe voi sa aflati pretul de la MCAR

In continuare nu inteleg de ce un filtru de aer costa 200 RON plus manopera in timp ce l-am cumparat de 45 RON in primavara cand erau 'reducerile'. De ce se face revizie la 10.000KM cand la logan cu motor echivalent 1.6 - 16V este la 20.000 ? De ce s-au pus revizii la 10.000 si 15.000 pentru aceleasi masini? De ce fiecare service are alta 'fisa' de service dupa cum le convine? De ce platesti 800 RON pentru un gigel care se invarte cu cafeaua in mana in jurul masinii si schimba cu o mana uleiul si filtrele in 40 minute, timp in care se intretine cu colegii si baga manopera 2 ore a cate un milion. De ce sa tin sa am stampile service autorizat plus o carca de bani dati pentru o masina pe care probabil o sa o dau la rabla peste 10 ani, asta fiind cea mai buna alegere de a-ti recupera ceva bani pe ea, vanzarea fiind un vis umed...

Sa fie oare prosteala pe fata in mod civilizat cu factura si fara scandal? Hmm...ar fi prea extrem. Am citit pe aici ca cineva a dat la revizie 2000 RON. Ar trebui sa ma simt bine ca eu platesc mai putin dar nu pot deoarece am vazut pe ce dau banii si am facut si eu astfel de revizii de nenumarate ori la dacia din dotare (trist dar este acelasi tratament pentru 8 milioane). Prima revizie la MCAR a fost mai Ok deoarece nu am vazut ce au facut la masina si m-au trimis la plimbare 3-4 ore, imaginandu-mi ca au cautat-o si in teava de esapament sa gaseasca eventuale defecte (treaba facuta serios si cu simt de raspundere, calculatoare de diagnostic, teste de articulatii+amortizoare si alte chestii profesionale - ca asa scrie pe site). Si cum adica preturile sunt estimative? Nu am gasit pe cineva de doi ani de zile sa-mi spuna cat este pretul reviziei standard, cand ei fac revizii in fiecare zi.
Nu ma deranjeaza faptul ca o revizie ar costa 8 milioane, ma deranjeaza faptul ca pretul nu reflecta ceea ce se face la masina. Platesc acesti bani doar pentru a mentine acea garantie pe care nimeni nu doreste sa ajunga sa beneficieze de ea (daca ar ajunge, i-ar trebui stomac si nervi tari).

driverx
EVO I

Mesaj de driverx » Mie Aug 19, 2009 2:24 pm

La Cluj imi cer 984 RON pentru ulei, filtru ulei, filtru aer si polen. Si cica nu pot veni decat cu filtrul de polen. Restu consumabilelor...de la ei. De ce? Cica asa a hotarat directoru de aici. Daca nu a fost duma, se pare ca fiecare decide cum ii taie capul. La fel se decide si intervalul de revizii (km). Se taie peste 20000 cum scrie in carte si se deseneaza 15 mii. La alta masina luata in alt loc, cam in aceasi perioada, intervalul ramane la 20000.

De garantie....nu mai zic. Stau si ma intreb pentru ce dau 10 meleoane. Am impresia ca banii astia dati is asa, ca si cum ai face un foc bun de gratar si ai arunca banii acolo super convins ca ai face un bine....

bobu
EVO I

Mesaj de bobu » Mie Aug 19, 2009 5:18 pm

Vpaun, cat a costat revizia? Poti atasa o copie a devizului?

vpaun
EVO I

Mesaj de vpaun » Mie Aug 19, 2009 5:30 pm

nush daca mai gasesc devizu .. ca l-am lasat la firma cu factura cu tot .. ma rog ... cred 760 RON.

Asta in conditiile in care mi-au bagat 3,20h manopera.

Oricum nu au facut absolut nimic special.
Adica filtru polen, filtru aer, ulei, garnitura aia pt filtru ulei si filtru ulei. (cred ca n-am uitat nimic). Daca tzii neaparat caut factura si iti dau un scan la deviz.

Numai bine.

Sfinxul
EVO I

Mesaj de Sfinxul » Joi Aug 20, 2009 1:15 pm

Zilele trecute am facut si eu revizia de 2 ani (teoretic de 30 de mii) . Inlocuit cele 3 filtre ( ulei, aer, polen ) + schimbat uleiul (Mobil 1 5W-50 rally formula) . Cost total 515 RON.
Totodata, am facut si rectificarea discurilor de pe fata, pe garantie.
Pot sa spun ca cei de la service au fost corecti la tot ce a insemnat pretul consumabilelor schimbate dar si eu am fost de la inceput cat am putut de ferm si de atent la ce preturi imi cer.
Deci, se poate si la preturi corecte.

bobu
EVO I

Mesaj de bobu » Vin Sep 18, 2009 10:49 pm

Salutare,
revin cu info referitoare la revizie 30.000 lancer clasic 1.6. Datorita pretului atractiv comunicat la prima strigare de tiriac auto (480RON), am mai dat un telefon dupa 2 saptamani si am cerut pretul exact pt revizia 30k. Mi s-a cerut VIN-ul pt a nu fii nici o confuzie si dupa jumatate de zi am fost sunat si mi s-au insirat urmatoarele:
- filtru aer - 250 RON
- filtru polen - 120 RON
- filtru ulei - 40RON
- lichid frana 60 RON
- manopera - 260 RON (au promotie la manopera = 60 RON/ora)
- ulei - 250 RON
total = 10 MILIOANE.
Pentru cei care sunt noi in bransa posesorilor de masini noi cu garantie, acesta este pretul pt a pastra garantia masinii. Iar acet pret il aflii dupa ce esti agatat cu momeala ieftina precum obisnuiesc ordinarii de agenti imobiliari cu 'apartamentul de care intrebati tocmai s-a vandut, insa avem ceva ce v-ar putea interesa'. Cel putin la agenti le dai flit si inchizi telefonul, la service scoti banul ca pretul il aflii dupa ce se face revizia. Cert este ca toti comunica la telefon un pret estimativ de 6-7 milioane indiferent de tipul reviziei, sa te agate. Te prostesc la telefon si apoi in faca cand iti comunica cu un aer serios de om care a facut treaba buna, pretul surpriza (tu vazand prin geamul ala de la service cum s-au plimbat in jurul masinii si au invartit cu mana 2 roti - auzi verificare jocuri roti - transmisie). S-a uitat careva in cartea masinii sa vada ce operatiuni se fac la fiecare revizie? Eu am citit si am comparat cu cafeaua bauta si discutia colegiala intre mecanici timp de 40 minute (platit 2 ore).
Hai SICTIR!!!

Andrei_RC
EVO I

Mesaj de Andrei_RC » Vin Sep 18, 2009 11:46 pm

uite ca m-ai facut curios si am scotocit dupa o factura de revizie mai veche. ce e drept revizie de 20000 nu de 30000. are cam tot ce zici tu dar fara lichid de frana. dar hai sa le spunem pe nume:
1. filtru aer 190
2. filtru polen 105
3. filtru ulei 35
4. ulei 4 litri 160 lei (intr-adevar texaco nu mobil)
5. manopera 250
6. bec scrumiera 77 bani

asta se intampla in martie 2008
si cica acum e criza, lumea nu mai are bani si preturile sunt mai mici.

de aia va tot bat la cap cu filtru k&n. dar cine vrea sa auda bine cine nu nu.
inainte sa am filtru k&n am avut filtru compatibil cu cel original. era la fel dar nu scria mitsubishi pe el. m-a costat 50 ron.
Niciodata nu voi da 250 lei pe un sul de hartie igienica incadrat de o rama de plastic.

COObra
EVO I

Mesaj de COObra » Sâm Sep 19, 2009 6:37 am

da bec de scrumiera ce-ti trebui? ca tu nu fumezi.....adica ce-ti trebuie scrumiera?

nini
EVO I

Mesaj de nini » Dum Sep 20, 2009 9:39 pm

japca pe fata, dar asta nu se intampla doar la mitsubishi, ci la majoritatea dealer-ilor din Romania.
bine ca nu avem 7 ani garantie ca altii.

Scrie răspuns

Înapoi la “Revizii”