Schimb Bujii
Am decis intr-un final (am 98000 km) sa schimb bujiile. As vrea sa pun iridium ...NGK sau Denso.
Din ce am citit pe diferite forumuri am inteles ca cele cu iridium ar fi "mai reci" si nu ar fi tocmai potrivite pentru motorul meu (4G18 - 72kw.)In cartea masinii am gasit ca echipare stoc NGK = BKR6E-11 sau Denso = K20PR-U11 .
As vrea sa stiu daca intr-adevar merita trecerea la bujiile cu iridium (consum mai mic..acceleratie mai buna) si care ar fi codurile echivalente - la Denso am inteles ca ar fi IK20.
Va rog sa-mi explicati si ce semnifica "gap 1.1" la bujii .
Va multumesc anticipat.
Din ce am citit pe diferite forumuri am inteles ca cele cu iridium ar fi "mai reci" si nu ar fi tocmai potrivite pentru motorul meu (4G18 - 72kw.)In cartea masinii am gasit ca echipare stoc NGK = BKR6E-11 sau Denso = K20PR-U11 .
As vrea sa stiu daca intr-adevar merita trecerea la bujiile cu iridium (consum mai mic..acceleratie mai buna) si care ar fi codurile echivalente - la Denso am inteles ca ar fi IK20.
Va rog sa-mi explicati si ce semnifica "gap 1.1" la bujii .
Va multumesc anticipat.
QUOTE (Mawsynram @ Aug 20 2009, 09:47 PM) Din ce am citit pe diferite forumuri am inteles ca cele cu iridium ar fi "mai reci" si nu ar fi tocmai potrivite pentru motorul meu
Bujiile cu iridium dau randament la turatii inalte si cand motorul este cald
QUOTE (Mawsynram @ Aug 20 2009, 09:47 PM) Va rog sa-mi explicati si ce semnifica "gap 1.1" la bujii .
Denumirea "gap" se refera la distanta intre electrozii bujiei
in manualul de intretinere al masinii vei gasi recomandarea producatorului in acesta privinta
Bujiile cu iridium dau randament la turatii inalte si cand motorul este cald
QUOTE (Mawsynram @ Aug 20 2009, 09:47 PM) Va rog sa-mi explicati si ce semnifica "gap 1.1" la bujii .
Denumirea "gap" se refera la distanta intre electrozii bujiei
in manualul de intretinere al masinii vei gasi recomandarea producatorului in acesta privinta
QUOTE (Mawsynram @ Aug 24 2009, 01:03 PM) Cred ca o sa schimb si acumulatorul...ce marca imi recomandati ?
Pana acum am fost incantat de AC Delcor - singura marca de acumulatori la care garantia este de 3ani
precum si Varta sau Bosch, ambele fara intretinere.
urmareste si topicul dedicat acumulatorilor auto
Pana acum am fost incantat de AC Delcor - singura marca de acumulatori la care garantia este de 3ani
precum si Varta sau Bosch, ambele fara intretinere.
urmareste si topicul dedicat acumulatorilor auto