Placute de frana

Directie, amortizoare, arcuri, bare anti-ruliu, discuri si placute de frana, etc.
Scrie răspuns
moro
EVO I

Mesaj de moro » Vin Ian 09, 2009 12:25 pm

Eu am schimbat placutele la 13.000 km. Nu stiu ca sa mai zic.......cam ciudat. Conduc mai "agresiv", dar las-o in colo de treaba 13k.; si mai aveau cam 1.5-2 mm grosime. Asa ca la 15k cu 6.5mm grosimea placutelor este bine, zic eu.

uly_acdc
EVO I

Mesaj de uly_acdc » Lun Ian 26, 2009 11:05 pm

QUOTE (cix @ Dec 23 2008, 12:52 AM) Exact aceeasi chestie imi zice si pe site-ul textar. Totusi eu am placutele in cutie, scrie textar si pe placute si pe cutie si avea si o holograma. Placutele au fost livrate de un importator de piese auto si ma indoiesc ca ar face porcarii. O sa le vad cum se comporta dupa ce le pun pe masina. Deocamdata astept sa se duca astea de tot.

Salut, ti-ai montat placutele? Poti sa-mi spui codul de pe cutie? Am gasit placute Textar la http://www.autobild.ro/produse.html , cu aproximativ 140RON (fata) si vreau sa fiu sigur ca nu le iau degeaba. Habar n-am daca sunt pe bune sau contrafacute...

cix
EVO I

Mesaj de cix » Mar Ian 27, 2009 6:57 pm

QUOTE (uly_acdc @ Jan 26 2009, 11:05 PM) Salut, ti-ai montat placutele? Poti sa-mi spui codul de pe cutie? Am gasit placute Textar la http://www.autobild.ro/produse.html , cu aproximativ 140RON (fata) si vreau sa fiu sigur ca nu le iau degeaba. Habar n-am daca sunt pe bune sau contrafacute...

Inca nu am montat placutele, deci nu iti pot spune 100% ca se potrivesc. Stiu ca par ieftine, dar sunt originale: incepand de la calitatea ambalajului, holograma, prospect stufos in multe limbi, inscriptionare pe partea metalica a placutelor. Atat pe placute cat si pe cutie am gasit numarul 2358401 si cred ca asta e codul produsului. Deasemenea, cand cautam codul ca sa ti-l scriu am remarcat ca scrie pe ambalaj "Mitsubishi Galant VI". Cand se face mai cald o sa le montez si o sa va zic cum se comporta.

COObra
EVO I

Mesaj de COObra » Sâm Mar 07, 2009 11:49 pm

am schimbat pe la 27.000 placutele de pe colt (care sunt niste gunoaie italiene Pagid) cu Ferodo.
am vreo 31.000 dar nu am verificat cum s-au asezat inca. cand pun jantele de vara.
tot cam 140 lei m-a costat. montatul in curte, e foarte simplu fara bani la service.
textar sunt f bune.

Cristian Todea
EVO I

Mesaj de Cristian Todea » Dum Mar 08, 2009 7:11 am

bine ai revenit coobra.

cix
EVO I

Mesaj de cix » Vin Mar 20, 2009 2:43 pm

Aseara la ora 21 m-am apucat sa schimb placutele de frana pe fata. Ultima oara cand am desfacut, mai erau cativa milimetri si am amanat. Ieri dupamasa, placutele de pe stg au ajuns pana la diapazonul ala care face galagie. Din infinitatea sistemelor de avertizare, mitsubishi l-a gasit tocmai pe asta. De placuta de frana este prinsa o clema metalica, care in momentul in care placuta e suficient de tocita, atinge de disc si scoate un scartait foarte nasol. A intors lumea capul dupa mitsu, aseara mai ceva ca atunci cand era noua masina.
De schimbat se schimba foarte usor si dureaza aproape o ora pe ambele parti.
Diseara o sa pun si o poza cu placuta de frana tocita si cu diapazonul care atinge de disc. Pana aseara muream de curiozitate sa-l vad cum arata. Apropo, pe partea dreapta nici nu era. Cred ca a cazut pentru ca sistemul de prindere nu e extraordinar.

cristibna
EVO I

Mesaj de cristibna » Vin Mar 20, 2009 5:24 pm

Deci pana la urma se potrivesc
Eu am mintex pe Mitsu si sunt multumit de ele. Le-am schimbat la 30.000 , ca am schimbat si discurile pe fata ( in garantie ) si masina are acum 62.000 si cred eu ca mai tin inca vreo 10.000.
Cele care vin pe masina din fabrica tin mult dar sunt cu incarcatura metalica mare si nu mai sunt eficiente la franari , intr-un stil de condus sportiv. Dar cam toate sunt la fel .
Oricum , alegerea facuta de tine este buna , si Mintex si textar sunt ok

allexino
EVO I

Mesaj de allexino » Vin Mar 20, 2009 7:10 pm

Astazi am schimbat si eu placutele la mitsu. Am 30.000km si la o verificare de rutina la dealerul din GL mi-au spus ca trebuie sa le schimb. M-am dus pt un scartait la puntea spate si am schimbat placutele pe fata. Si intre timp scartaitul a disparut. Pretul, cu tot cu manopera, 320 lei, timp de executie 45 min. Cele vechi chiar erau uzate si necesitau inlocuirea.

Speedy
EVO I

Mesaj de Speedy » Sâm Mar 21, 2009 12:53 am

Le-am schimbat si eu pe ale mele. Am luat mintex cu codul dat de cix de la ale lui textar S-au potrivit de minune. Mi se pare ca frana tine chiar mai bine acum. S-au lasat foarte repede spre uimirea mea. Tipul care mi le-a montat a zis ca e un sistem foarte ok la etrieri si ca se dau foarte repede jos. Bine, tipul e si meserias. A facut totul in 20 de minute maxim

Am 25500km si mai aveam la placute cam 3mm pe ambele parti, cica mai ma tineau 1000-2000 dar am preferat asa. Acum nu mai merg cu frica si ma simt mai in siguranta. Thumbs up for mintex. Operatia: 110 ron placutele, 30 ron montatul - 140 in total

cix
EVO I

Mesaj de cix » Dum Mar 22, 2009 11:25 am

Vedeti ca se poate si mai ieftin decat la reprezentanta? Nu stiu care e diferenta la placute intre textar si mintex, dar tare cred ca sunt foarte legate intre ele. Cel putin siturile sunt diferentiate doar de culoare. http://www.mintex.com/ http://www.textar.com/ Chiar si adresele de contact sunt aceleasi.

Scrie răspuns

Înapoi la “Directie, Suspensii si Frane”