Defecte posibile COLT - rezolvare

Utilizare, opinii, probleme si reparatii pentru Mitsubishi Colt (inclusiv Colt CZ3, CZC, CZT si Ralliart Version R)
Scrie răspuns
andrei

Mesaj de andrei » Vin Ian 16, 2009 4:55 am

Asta-noapte in jurul orei 3:30 am incercat sa fac niste fotografii cu expunere lunga in mers (nu prea mi-a iesit, trebuie sa mai experimentez), chestie care nu a durat mai mult de 15 min. Dupa ce am ajuns in parcare am sesizat din nou zanganitul asa ca avand si camera la indemana, "l-am prins".

http://www.youtube.com/watch?v=gtsdSquwtPE

Dupa ce am filmat asta, m-am mai plimbat aprox. 10 minute timp in care turatia motorului a fost intre 3 si 4000. La intoarcere, nu mai facea.

Andrei_Iasi
EVO I

Mesaj de Andrei_Iasi » Vin Ian 23, 2009 11:23 pm

salut,
am ascultat si eu zgomotul . prima data am crezut ca e un motor diesel.vezi sa nu fie ceva de la cureaua de accesorii sau ventilatorul de la sistemul de racire. se auzea ca o bataie. pune si tu mana si vezi unde bate sa le spui la bajeti la service.

and3yu
EVO I

Mesaj de and3yu » Sâm Ian 24, 2009 10:56 pm

Nu prea se aude bine.Vezi totusi la service ce spun baietii.

Andrei_Iasi
EVO I

Mesaj de Andrei_Iasi » Dum Ian 25, 2009 7:07 pm

mi-am mai adus aminte o posibila cauza . tabla de deasupa evacuarii (un fe de scut termic). mi-au spus cei d ela service cand am fost si eu cu niste zgomote.

policr
EVO I

Mesaj de policr » Dum Ian 25, 2009 9:57 pm

exista posibilitatea ca dupa schimbarea filtrului de aer sa creasca consumul mediu al masinii?mentionez conditiile atmosferice sunt aceleasi ca cele dinaintea schimbarii filtrului

Cristi
EVO I

Mesaj de Cristi » Mar Ian 27, 2009 9:28 pm

Zgomotul ala...stii si tu!
E din cutie, peste 0 grade dispare sau se diminueaza.
Am schimbat ambreiajul, nu mai bate dar nici nu a mai fost frig sa verific.
Oricum o parte din zgomote sunt convins ca proveneau si de la ambreiaj.
Acum se aude doar motorul, nu mai bate nimic.

andrei

Mesaj de andrei » Joi Ian 29, 2009 7:34 am

E o chestie care tine de temperatura uleiului din cutie, dupa ce se incalzeste.. inceteaza, mi-a confirmat si tatal unui amic de-al meu care sta printre masini de cateva zeci de ani. Oricum, o sa merg zilele astea in service la mitsu sa vedem ce facem cu tabla de deasupa evacuarii.

Ma asteptam sa mai vina cel putin inca un posesor de colt care sa spuna "da dom'ne, face si a mea asa". Dar nu.
Nu, pe forum toate masinile sunt perfecte, doar in service fac figuri. E ciudat, pt ca cei din service mi-au spus destul de clar ca asa fac toate (sau.. ma rog.. aproape totate, majoritatea, sa zicem ), am intrat in vb si cu un alt posesor de colt, mi-a spus ca asa face si a lui.. dar pe forum nimeni nu spune nimic. Masinile sunt perfecte!

Incerc sa o fac, dar nu reusesc sa va inteleg. Am creat acest forum pentru a putea discuta despre aspectele tehnice care consider eu ca ar trebui sa intereseze orice posesor si mai putine pentru "io' ce abtipild mi-am tras!". Pentru ca sincer, pe mine cel putin m-a bucurat mult mai mult faptul ca ambreiajul lui Cristi cupleaza mai de jos decat orice modificare optica am vazut-o pe-aici pana acum. Si m-a bucurat pt ca sper ca si in cazul meu, cand voi schimba ambreiajul sa se intample la fel. Nu-mi consider masina perfecta, sunt unele chestii care ma deranjeaza si pe care daca le spun pe forum raman stupefiat: desi sunt la majoritatea masinilor, nimeni nu zice nimic de ele, nici macar nu confirma ceea ce zic! Cel putin pt moment raman cu impresia ca am io' o problema si ceva nu mai face ungere cum trebuie, da-mi place totusi sa cred ca nu-i asa!

Sper ca mentalitatea asta usor-usor sa se schimbe si poate o sa reusim sa ajungem cat de cat la nivelul celoralalte forumuri auto.. pentru ca suntem cam in urma!

cix
EVO I

Mesaj de cix » Joi Ian 29, 2009 8:45 am

Pe langa mentalitatea romanului care spune ca el are masina cea mai tare, chiar daca a facut pana (ala a fost ghinion), mai e si sensibilitatea urechii si a celorlalte simturi. De ex. conosc foarte multi care, atunci cand m-am suit in masinile lor, am remarcat zgomote de care ei nici nu stiau pana atunci. Pentru ca nu stau sa le auda. Sau s-a intamplat sa conduc masina cuiva, iar directia tragea foarte mult spre dreapta, fara ca posesorul care mergea zi de zi cu ea sa stie.
Eu zic ca nu are rost sa fii dezamagit. In orice comunitate sunt tot felul de oameni cu mentalitati diferite, iar asta nu face decat sa coloreze in mod placut peisajul.

PS. Il mai tineti minte pe street_chisinau

Cristi
EVO I

Mesaj de Cristi » Joi Ian 29, 2009 2:36 pm

da...ce pot sa zic ?

Mentalitatea asta de care vorbesti nu se va schimba si nu tine de mentalitate cat de altceva...dar ma abtin!
Pe multe alte forumuri lucrurile stau un pic altfel, adica in bine, din toate punctele de vedere!
Chiar si pe dacia forum daca intru din intamplare gasesc ceva interesant de citit sau care sa ma binedispuna, nu mai zic de masini.ro care e un model
de forum, calitativ din punct de vedere informational si uman.
Subiectele sunt dezbatute la un alt nivel, cu argumente care reflecta o pregatire intelectuala si o experienta peste medie din partea utilizatorilor, o relaxare data probabil si de un echilibru psihic respectiv o situatie financiara normala, in general oameni care au realizat ceva in viata si mai putini pusti corditi cu gura mare care se cred realizati numai pentru simplul motiv ca se numara printre cei care vor beneficia de o diploma in leasing si o masina cado' de la parintii inconstienti ca au lansat in societate inca un zero barat, dar cu jmecheria in sange...si nici tataici frustrati, suparaciosi, unii cu ceafa groasa...toti disperati cand aud ceva de rau despre masinile lor.

In rest...nu avem bani de revizii, dar discutam cu spume la gura despre tiuning si alte minunatii de pus pe masini, rupem tot pe strazi, dar nu ne permitem sa participam la competitii, ma refer legale si chiar locale, toate modelele sunt sport, dar pe forum e pauza la capitolul asta, ni le permitem, dar discutam numai de consumuri si cat de scumpe sunt toate, sunt cele mai bune dar cautam solutii cum sa le mai carpim sa le transformam in altceva, samd.

Cu 4-5 exceptii nimeni nu zice nimic, nici cand masina i-a fost stricata de vr-un tuner si sunt...nici cand schimba ceva in service, ceva important si sunt...in general informatii care ar ajuta si pe altii sa descopere anumite chestii din timp sau sa urmareasca/verifice anumite lucruri.
Nu, totul e perfect, masina mea e cea mai buna, nu am avut nici un fel de probleme, care aveti probleme...vi se pare.
Cine incepe sa se planga de vreo problema si insista mai mult pentru situatiile in care in care se taraganeaza solutia...incepe sa enerveze, sa irite colegii, e luat la misto...
Pupincuristi, egoisti, dar niste domni...pentru ca vorbesc frumos si nu jignesc!
In general, nu exista comunicare decat la nivel de cioace...jante, stickere, huse, harti (da frate si mie niste harti gratis) ca asa e romanu'...sa se scoata, sa mai faca o jmecherie, o ciupeala, o lipeala...

De asemenea sunt si oameni OK ale caror posturi le urmaresc cu placere si interes!

Andrei_Iasi
EVO I

Mesaj de Andrei_Iasi » Joi Ian 29, 2009 3:59 pm

salutare,
acum aud pe cineva care are batai pe la ambreiaj. si eu le am , dar numai eu la aud si la serivce mi-au spus ca oricum nu intra in garantie asa ca stau pana crapa sa auda si ei si am si hartie de la ei cum ca masina e ok (asta in caz de carapa sa nu zica ca nu am fost).

andrei : trebuie sa te contrazic; daca am avut ceva probleme , sau altii au patit ceva si am avut si eu m-am bagat la discutii.

Scrie răspuns

Înapoi la “Mitsubishi Colt”