pe aripile vantului
Cat de sensibil vi se pare Colt-ul la vant lateral? Cu 4 persoane in masina, la 130 km/h simteam ca nu mai puteam sta pe sosea, masina incepea sa aiba un traseu sinuos de pe o banda pe alta, daca mai treceam si pe langa un TIR trebuia sa tin cu dintii de volan. In aceleasi conditii, m-au depasit un Clio Symbol si un VW Polo, care nu pareau la fel de afectate de vantul puternic.
Jules are dreptate. Simti cum masina isi modifica directia la un vand lateral mai puternic. Asta am simtit si eu acum cateva saptamani dupa ce mi-am pus anvelope de iarna. Ce mi se pare curios este ca a fost prima data cand mi s-a parut atat de sensibila la vant. Au mai fost cazuri in care simteam cum masina isi modifica traiectoria cand vantul batea mai puternic dar parca niciodata atat de evident.
Ba chiar inainte am depasit tiruri pe ploaie si vant in conditiile in care din directie opusa veneau alte tiruri si masina s-a comportat destul de bine.
Si cred ca poti sta linistit. Multe masini resimt vantul ca si Coltul. Doar ca nu iti dai seama de asta pentru ca nu esti in ele .
Ba chiar inainte am depasit tiruri pe ploaie si vant in conditiile in care din directie opusa veneau alte tiruri si masina s-a comportat destul de bine.
Si cred ca poti sta linistit. Multe masini resimt vantul ca si Coltul. Doar ca nu iti dai seama de asta pentru ca nu esti in ele .
QUOTE (cocolino @ Dec 24 2008, 03:47 PM) Cat de sensibil vi se pare Colt-ul la vant lateral? Cu 4 persoane in masina, la 130 km/h simteam ca nu mai puteam sta pe sosea, masina incepea sa aiba un traseu sinuos de pe o banda pe alta, daca mai treceam si pe langa un TIR trebuia sa tin cu dintii de volan. In aceleasi conditii, m-au depasit un Clio Symbol si un VW Polo, care nu pareau la fel de afectate de vantul puternic.
Io zic sa nu te mai stresezi. De ce? Pentru ca in afara de mici diferente de comportament la vant lateral, singura diferenta reala intre cele 3 masini is marimea boaselor de pe scaunul soferului. Atat.
Io zic sa nu te mai stresezi. De ce? Pentru ca in afara de mici diferente de comportament la vant lateral, singura diferenta reala intre cele 3 masini is marimea boaselor de pe scaunul soferului. Atat.
QUOTE (PROMitsu @ Dec 25 2008, 01:02 AM) Jules are dreptate. Simti cum masina isi modifica directia la un vand lateral mai puternic. Asta am simtit si eu acum cateva saptamani dupa ce mi-am pus anvelope de iarna. Ce mi se pare curios este ca a fost prima data cand mi s-a parut atat de sensibila la vant. Au mai fost cazuri in care simteam cum masina isi modifica traiectoria cand vantul batea mai puternic dar parca niciodata atat de evident.
S-ar putea sa aiba legatura cu anvelopele de iarna, pentru ca si eu am de curand si nu-mi aduc aminte sa mai fi simtit la fel de puternic vantul.
S-ar putea sa aiba legatura cu anvelopele de iarna, pentru ca si eu am de curand si nu-mi aduc aminte sa mai fi simtit la fel de puternic vantul.
asta vara am fost pana in germania cu Coltul meu si in Austria si Germania pe autostrada unde am avut ocazia am calcat si eu pedala mai mult,am avut zone cu vant lateral si sincer pana la 160 km/h sta destul de bine,aveam cauciucuri de vara goodyear,asa ca raman la concluzia precedenta ca iarna cauciucurile de vara fiind intarite datorita temperaturii incepi sa prinzi "aripi"
Si sa nu uitam ca sunt un pic mai inalte colturile, fata de un ford fiesta sau peugeot 206 spre exemplu (cum au colegii mei de serviciu) si zic eu ca se resimte la un vant lateral si la viteze mai marisoare... Problema asta am mai patit-o si eu si pur si simplu am mai redus viteza si am stat relaxat (mai bine sa ajung acasa...) In rest, in conditii bune de drum chiar n-am nici o problema, am mers o perioada cu 160 Km/h pe drumul de la Bacau spre Adjud si nu se simte, mai era loc de bagat piciorul in pedala berechet... (dar sincer mi-a fost frica sa dau mai mult pentru ca nu prea am condus eu cu viteza la viata mea. Inainte de Colt am condus un Matiz... va dati si voi seama... )