Revizii Lancer Clasic 1.6
Salutare,
tocmai am facut revizia de 20.000 pt lancer clasic. 1.6 la Litex Ploiesti.
Partea buna este ca poti vedea masina in timpul operatiunii printr-un geam ce desparte showroom-ul de atelier.
Costul a fost de 530 RON inclusiv TVA:
- prestatii externe (posibil spalatul final prin jet apa - fara detergent, fara sters) = 12 RON (fara reducere)
- manopera = 200 RON (include reducere de 20%)
- halvoline ultra = 180 RON (fara reducere)
- filtru ulei = 35 RON (include reducere de 20%)
- filtru ploen = 105 RON (include reducere de 20%)
Reducerea de 20% s-a aplicat doar la filtre si manopera.
Filtrul de aer a fost doar suflat cu aer comprimat.
Operatiunea a durat in jur de 45 minute. S-a lucrat foarte relaxat, fara graba, 'consultare orala' cu anumite persoane de pe acolo. Au lucrat la masina doua persoane. Parerea mea subiectiva este ca acesta revizie poate sa fie facuta sub 30 minute daca se lucreaza mai vioi (normal).
Va descriu ce 'etape' am observat in acest timp (parere subiectiva - distanta 20 metrii):
- ridicat pe rampa + verificat ochiometric (cu lampa) rotile si suspensiile, plus dat cu pumnul in roti, invartit roti, discutie pe sub masina.
- scurs ulei
- dat jos de pe rampa
- pus ulei + verificat 'ochiometric' pe la motor
- verificat ceva lichid (posibil de la baterie) cu un dispozitiv
- sters cu carpa capacul de la motor si filtru de aer
- incercat lumini, semnalizatoare + geamuri electrice
- inlocuit filtru polen
- mutat masina din atelier in spalatorie
Deoarece la prima revizie am platit peste 700 RON la MCAR metalurgiei (schimb ulei, filtru ulei, filtru aer), consider ca cei 520 RON constituie un pret acceptabil mai ales ca am vazut in sfarsit pe ce ii dau. Fata de ce scrie in cartea de service a masinii (referinte pt revizii) operatiile efectuate reprezinta o submultime.
Comunicarea cu reprezentantul firmei a fost in OK.
In concluzie, revizia la 30.000 = litex.
In Bucuresti esti considerat boier si trebuie sa platesti pentru asta.
PS:
dupa prima revizie (MCAR - ulei texaco), motorul si-a facut simtita prezenta cu voinicie in habitaclu. Acum (halvoline) a devenit ceva mai timid.
Vreau sa va intreb daca ati observat marirea zgomotului motorului dupa prima revizie.
tocmai am facut revizia de 20.000 pt lancer clasic. 1.6 la Litex Ploiesti.
Partea buna este ca poti vedea masina in timpul operatiunii printr-un geam ce desparte showroom-ul de atelier.
Costul a fost de 530 RON inclusiv TVA:
- prestatii externe (posibil spalatul final prin jet apa - fara detergent, fara sters) = 12 RON (fara reducere)
- manopera = 200 RON (include reducere de 20%)
- halvoline ultra = 180 RON (fara reducere)
- filtru ulei = 35 RON (include reducere de 20%)
- filtru ploen = 105 RON (include reducere de 20%)
Reducerea de 20% s-a aplicat doar la filtre si manopera.
Filtrul de aer a fost doar suflat cu aer comprimat.
Operatiunea a durat in jur de 45 minute. S-a lucrat foarte relaxat, fara graba, 'consultare orala' cu anumite persoane de pe acolo. Au lucrat la masina doua persoane. Parerea mea subiectiva este ca acesta revizie poate sa fie facuta sub 30 minute daca se lucreaza mai vioi (normal).
Va descriu ce 'etape' am observat in acest timp (parere subiectiva - distanta 20 metrii):
- ridicat pe rampa + verificat ochiometric (cu lampa) rotile si suspensiile, plus dat cu pumnul in roti, invartit roti, discutie pe sub masina.
- scurs ulei
- dat jos de pe rampa
- pus ulei + verificat 'ochiometric' pe la motor
- verificat ceva lichid (posibil de la baterie) cu un dispozitiv
- sters cu carpa capacul de la motor si filtru de aer
- incercat lumini, semnalizatoare + geamuri electrice
- inlocuit filtru polen
- mutat masina din atelier in spalatorie
Deoarece la prima revizie am platit peste 700 RON la MCAR metalurgiei (schimb ulei, filtru ulei, filtru aer), consider ca cei 520 RON constituie un pret acceptabil mai ales ca am vazut in sfarsit pe ce ii dau. Fata de ce scrie in cartea de service a masinii (referinte pt revizii) operatiile efectuate reprezinta o submultime.
Comunicarea cu reprezentantul firmei a fost in OK.
In concluzie, revizia la 30.000 = litex.
In Bucuresti esti considerat boier si trebuie sa platesti pentru asta.
PS:
dupa prima revizie (MCAR - ulei texaco), motorul si-a facut simtita prezenta cu voinicie in habitaclu. Acum (halvoline) a devenit ceva mai timid.
Vreau sa va intreb daca ati observat marirea zgomotului motorului dupa prima revizie.
Matematica s-ar face corect daca euro = 3.7 RON ca anul trecut (la service totul este raportat la euro). Se mai indoieste careva de faptul ca ne-a scazut puterea de cumparare cu 20% in ultimele 5 luni? Reducerile de 20% ce apar peste tot sunt necesare pt ca cumparatorul sa vada pretul actual egal cu cel de acum 5 luni (in RON).
Sper ca nu crede nimeni pretul de pe site de 100 euro pt revizie...
Pana una-alta, asteptam un pret real de la MCAR revizie - lancer 1.6.
Sper ca nu crede nimeni pretul de pe site de 100 euro pt revizie...
Pana una-alta, asteptam un pret real de la MCAR revizie - lancer 1.6.
Matematica corecta ar fi cam asa:
prima revizie in Bucuresti 2008 = 700 RON + aprox 150 filtrul de polen si manopera = 850 RON / 3.7 cursul mediu din vara 2008 = 230 EURO
revizia in Ploiesti 2009 = 530 RON + aprox 220 filtrul de aer si manopera = 750 RON /4.3 = 175 EURO
sa facem comparatii cu revizii efectuate in alte localitati in anul 2009, comparatia cu prima revizie nu are sens. Important este sa aflam unde sunt cei mai mici "boieri".
oricum, cotatiile pentru revizii de pe siteul oficial (cele cu -20%) sunt undeva pe la 100 EUR + TVA = 120 EUR... destul de departe de realitate
http://www.mitsubishi-motors.ro/Oferta-service_368.html
prima revizie in Bucuresti 2008 = 700 RON + aprox 150 filtrul de polen si manopera = 850 RON / 3.7 cursul mediu din vara 2008 = 230 EURO
revizia in Ploiesti 2009 = 530 RON + aprox 220 filtrul de aer si manopera = 750 RON /4.3 = 175 EURO
sa facem comparatii cu revizii efectuate in alte localitati in anul 2009, comparatia cu prima revizie nu are sens. Important este sa aflam unde sunt cei mai mici "boieri".
oricum, cotatiile pentru revizii de pe siteul oficial (cele cu -20%) sunt undeva pe la 100 EUR + TVA = 120 EUR... destul de departe de realitate
http://www.mitsubishi-motors.ro/Oferta-service_368.html