1. Incearca sa-ti revii si sa lasi la o parte aberatiile astea..."invidie, thor manelistu', fanii si dusmanii, zambetu' pe buze, sperante, tabere, ala bate p-ala, tdi-ul bate tot, a mea mai tare,", samd...sa nu o mai iei la modul personal (sfat pe care l-ai primit si de la altii) pentru ca chiar nu e normal fiind vorba de niste discutii pe un forum unde, culmea, fiecare isi poate spune parerea fara sa obligat sa se alinieze la ideile de turma...sa realizezi ca e vorba totusi de niste masini, iar daca tu esti multumit de masina ta, asta e tot ce conteaza, restu' e cancan.
2. Nu stiu la ce te asteptai tu pe forumul asta, dar asta cu "atmosfera prietenoasa de oameni pasionati si dispusi..." e relativa pe orice forum...
Pe orice forum e un razboi mai mult sau mai putin permanent intre diferitii adepti ai diferitelor tipuri de automobile...d-aia multe forumuri au arii gen "Combat Zone".
Andrei, fa-ne te rog o arie de genul acesta, ca sa mutam (si continuam) acest gen de discutii acolo unde le e locul.
Asa...si zici ca ai intrat pe forum plin de speranta si cu dorinta ascunsa de a deveni fan si cand colo ce ai gasit ?
Thor, pai daca ar fi fost o atmosfera prietenoasa de oameni pasionati, cu zambetul pe buze si sperante...tu nu ai fi fost agreat din start...daca e sa iau
la bani marunti multe din posturile tale la adresa lancerului tdi, pe care intamplator il detii.
Sau tu poti scrie ce vrei si altii nu ?
Numarul oamenilor pasionati si cu zambetul pe buze de care spui tu, a ramas la fel dupa ce tu te-ai inscris aici, dar personal am apreciat la tine ca esti sincer si obiectiv pana la postul "ala bate p-ala" si alte copilarii...ca sa nu le zic altcumva. )
Un om pasionat si cu zambetu' pe buze nu se ataca la ideile altora (vezi exemplul altor colegi care au scris in acest topic inaintea mea)...
3. Nu te-am facut manelist, singur te-ai autointitulat asa.
Nu eu am "inventat" ideea asta conform careia tdi-ul si tot ce implica el a fost asociat cu maneaua si asta inca din cele mai vechi timpuri, pe plaiurile noastre.
Este o realitate care a intrat in folclorul nostru autohton unde mai gasesti multe altele "masina germana e masina germana", "passat frate !" .
Acest stigmat al manelistilor/pietarilor/smenarilor/parvenitilor planeaza demult asupra marcilor premium europene si cel mai tare asupra tdi-ului frateeee!.
Oricat de "open minded" ai fi tot asociezi imaginea passatului TDI cu un pietar mancator de seminte ascultator de gutza.
VAG, TDI = pietar, manelist, parvenit, Japan, VVT/MIVEC = intelectual, "conaiseur" )
Aceste doua "curente", imagini exista si desi sunt exagerate... exprima intr-o oarecare masura o realitate...imaginea de manelistico-pietara a masinilor din grupul VAG vs imaginea de nemurire si fiabilitate absoluta a marcilor japoneze. )
Incet, incet incepe sa ma amuze si imaginea asta de nemurire si fiabilitate absoluta a marcilor japoneze pentru ca nu prea mai e reala...
In primul rand nu prea au mai ramas japoneze si nici fani de masini japoneze.
Apropo, Thor, spuneai ca nu iti imaginezi un manelar in evo/lancer pentru ca e nevoie de o cultura ca sa alegi o asemenea masina. :-D
De acord cu tine, numai ca asta era valabil pentru vechiul model, asta noul, ca sa nu mai zic de tdi, deja a inceput sa faca cunostinta si cu genul asta de clienti...deci nu mai e nevoie nici macar de acea cultura. )
Modelul anterior de lancer si-a "filtrat" clientela, discutiile erau un pic diferite, multumirile si nemultumirile erau altele...
Sunt doar simple constatari si nu sunt singulare, nu au nici o importanta si nu e vina nimanui, ce e frumos ii place si lu' D-zeu si lu' Gutza, dar ideea aia de selectivitate specifica acestui model s-a dus odata cu aparitia acestui model.
Cu alte cuvinte nu mai e masina de "conaiseur" .
Oricum din ce in ce mai multi manelisti au inceput sa se orienteze spre honda, mitsubishi, mazda, dar nu cred ca se asteptau la o asa mare supriza din partea Mitsubishi, the new volkswancer sport sedan tdi, prin care le-a oferit sansa sa devina intelectuali si "conaiseuri" ca toti ceilalti posesori de japoneze. )
Uneori glumesc, alteori nu, fiecare pricepe si interrpeteaza cum vrea, eu scriu cum vreau...
Thor, si de data asta te-am facut manelar prin ce am spus mai sus ?
De fiecare data am specificat ca sunt si exceptii la ce sustin eu legat de subiectu' asta, dar nu e vina mea ca esti printre putinii sau singurul care se simte vizat.
De fapt mai e unu' care se simte la fel si care va posta cat de curand... )
Chiar ii spuneam pe undeva pe forum lu vibe ca sunt persoane aici, printre care si tu, care nu se incadreaza la ...manele.
4. Atitudine batjocoritoare
Da, cam asta e atitudinea mea in general...am fost propus de mai multe ori pentru exmariculare cand eram in scoala din aceleasi motive.
Sunt la fel de critic si cu alte masini/modele inclusiv cea pe care o detin.
Unii au o atitudine batjocoritoare, altii sunt mai grandomani, mai sensibili, samd. ideea e ca daca vrei sa nu pici in astfel de polemici trebuie sa nu te bagi sau sa incerci sa intelegi ce s-a scris si la randul tau sa ai grija la ce raspunzi "ala bate p-ala", "strugurii prea acri".
Adica daca vrei sa pari un domn, o persoana educata, un coleg obiectiv, un exemplu in comunitate...cauta sa scrii corespunzator.
Mai sunt persoane care au dat-o in diverse cu mine si apoi s-au retras deoarece se simteau persecutate de sistem, niste genii neintelese, adanc ranite in suflet...kkt.)
Si eu mi-am luat mistouri...si nu m-am mai suparat!
M-am trezit pe un forum cu o afirmatie ca mitsu colt e masina de gay!! )
Deci nici macar manelar acolo, ci direct gay! )
Am ras..ce dracu era sa fac ?
Trebuia sa ma supar, nu ?
Si as putea sa mai scriu...dar nu cred ca sta nimeni sa citeasca atat.
Eu am scris asta printre picaturi, cate un pic, pic, pic.
Daca vreti sa fie liniste, va strangeti si ii scrieti lu' andrei sa imi suspende contu'. )
Am glumit, o sa fie liniste din partea mea! :-)
Si nu sunt fanatic...nici macar fan mitsubishi lancer nu mai ma consider...
Imi plac si alte masini, modele printre care si vw scirocco deci nu imi pute vw...
Apreciez originalitatea, noul si performanta indiferent de marca!
Daca toti ar pune etichete noi pe ce e vechi acum am discuta numai despre biciclete!
Sarbatori Fericite! :-)