Anvelope Iarna

Dimensiuni, tipuri, tire ratings, presiune in pneuri...
Scrie răspuns
teo_paul
EVO I

Mesaj de teo_paul » Vin Noi 14, 2008 8:33 am

QUOTE (nini)teo_paul, eu cred ca te complici prea mult cu rar-ul si nu merita sa faci aceasta operatiune doar pentru a pune alte dimensiuni de cauciucuri de iarna. daca faci aceasta operatiune ca sa merite investitia de timp si bani sa le schimbi si pe cele de iarna, dar atunci deja cred ca te intinzi prea mult si cheltui pre multi bani. eu iti recomand sa iti iei cauciucuri 205/60/r16 iti iei alte jante de tabla si gata. Pe basarabia la lassa au jante din aliaj compatibile lancer la 270 lei bucata, iar cauciucuri gasesti in jur de 350 lei bucata ( dunlop goodyear etc ).
apropo la voi in talon e trecuta dimensiunea de 205/60 r16?

Singurul motiv pentru care m-as complica cu RAR-ul ar fi sa trec pe cauciucuri de vara de 225, atat si nimic altceva.
O sa trec azi pe la baietii de pe Basarabia sa vad ce oferta de iarna au.
In talonul meu e trecuta si dimensiunea 205/60 r16.

Marty
EVO I

Mesaj de Marty » Vin Noi 14, 2008 11:04 am

Raspuns primit de la RAR de catre mai multi oameni interesati sa-si schimbe dimensiunile rotilor in carte si talon: "Nu se poate!"
VA recomand sa incercati.

Speedy
EVO I

Mesaj de Speedy » Vin Noi 14, 2008 1:18 pm

Buna ziua

Doresc sa va fac cunoscuta aparitia unei super-oferte pentru masina dumneavoastra, Mitsubishi Lancer, in ceea ce priveste echiparea cu roti de iarna

(anvelope plus jante otel)

Oferta promotionala consta intr-un set de 4 roti complet echipate

(jante otel 16", anvelope de iarna Goodyear Ultragrip 7+ 205/60/R16 92H si setul de piulite aferente jantelor de otel)

plus un extra bonus si anume un hanorac polar Mitsubishi Ralliart (pret normal de lista 126 Euro fara TVA) si racleta Mitsubishi toate extrem de necesare odata cu venirea senzonului rece.

Tot setul costa doar 842 Euro fara TVA (se mai adauga manopera de montaj inca 30 Euro fara TVA)

Oferta este in limita stocului disponibil

Pentru o comanda (rezervare) cat mai rapida va stau la dispozitie cu cea mai mare placere!

LOL!! Cu banii astia imi iau 2 seturi.

teo_paul
EVO I

Mesaj de teo_paul » Vin Noi 14, 2008 3:54 pm

Am trecut pe la baietii de pe Basarabia care comercializeaza Lassa.
Oferta ar fi de jante aliaj 16x7 cu 5 spite normale sau duble (5 prezoane, 114), frumusele, intre 260 si 265 RON bucata si cauciucuri de iarna Lassa (cica sunt facute in Turcia) 205/60/r16 la 281 RON - m-au asigurat ca se potrivesc cauciucurile pe jante. Nu stiu insa daca jantele se potrivesc pe masina, avand in vedere ca ar trebui sa fie 16x6.5.
Nu au jante de tabla, dar alea de aliaj, chiar daca sunt "low end" arata de 10 ori mai bine.

thor
EVO I

Mesaj de thor » Vin Noi 14, 2008 5:07 pm

Am primit si eu mail de la Mcar cu oferta aia de roti de iarna.Acum vreo luna jumate o primisem cu acelasi pret.Au zis intre timp sa ne abureasca cu un plovar.Daca oferta era pe hartie macar puteam sa ma sterg cu ea undeva asa mi-a fost mila de monitorul laptopului.

Cristian Todea
EVO I

Mesaj de Cristian Todea » Vin Noi 14, 2008 5:09 pm

alte variante? ca vine zapada si ramanem pe dreapta. dar mai subtire la bani. cu 1000 de iepuroi, trecem sarbatorile. multam.

zimbet
EVO I

Mesaj de zimbet » Vin Noi 14, 2008 5:22 pm

Marca, Profil, Marime : Falken HS-439 205/60 R16 96H XL
Nr. de bucati : 4
pretul pentru o bucata : 289.70 Lei noi
19% USt ab: 243.45 Lei noi
------------------------------------------
Total : 973.80 Lei noi - pret final

cauciucurile de iarna... daca le iai pe firma te scuteste de TVA

nini
EVO I

Mesaj de nini » Vin Noi 14, 2008 6:51 pm

QUOTE (teo_paul)Am trecut pe la baietii de pe Basarabia care comercializeaza Lassa.
Oferta ar fi de jante aliaj 16x7 cu 5 spite normale sau duble (5 prezoane, 114), frumusele, intre 260 si 265 RON bucata si cauciucuri de iarna Lassa (cica sunt facute in Turcia) 205/60/r16 la 281 RON - m-au asigurat ca se potrivesc cauciucurile pe jante. Nu stiu insa daca jantele se potrivesc pe masina, avand in vedere ca ar trebui sa fie 16x6.5.
Nu au jante de tabla, dar alea de aliaj, chiar daca sunt "low end" arata de 10 ori mai bine.

sunt facute in turcia sub licenta bridgestone. eu am avut cauciucuri lassa pe cealalta masina in iarna 2006/2007, dar cum in acea iarna nu nins deloc in Bucuresti nu am avut ocazia sa le testez comportamentul pe zapada. din punct de vedere al zgomotului mi s-au parut ok cam la nivelul dunlop-urilor pe care le acum acum, cu mentiunea ca anvelopele de iarna in general sunt mai zgomotoase decat cele de vara datorita materialului din care sunt facute. pe ploaie si pe lapovita din iarna respectiva nu am avut probleme cu ele.
cu privire la jante nu stiu ce sa spun, doar ca le-am vazut si eu si chiar mi-au placut un model care semanau cu cele de pe masina mea acum, in sensul ca aveau spitele foarte groase si pareau destul de solide. cand am fost eu aveau si 16X6.5

teo_paul
EVO I

Mesaj de teo_paul » Sâm Noi 15, 2008 9:54 am

QUOTE (nini)QUOTE (teo_paul)Am trecut pe la baietii de pe Basarabia care comercializeaza Lassa.

sunt facute in turcia sub licenta bridgestone. eu am avut cauciucuri lassa pe cealalta masina in iarna 2006/2007, dar cum in acea iarna nu nins deloc in Bucuresti nu am avut ocazia sa le testez comportamentul pe zapada. din punct de vedere al zgomotului mi s-au parut ok cam la nivelul dunlop-urilor pe care le acum acum, cu mentiunea ca anvelopele de iarna in general sunt mai zgomotoase decat cele de vara datorita materialului din care sunt facute. pe ploaie si pe lapovita din iarna respectiva nu am avut probleme cu ele.
cu privire la jante nu stiu ce sa spun, doar ca le-am vazut si eu si chiar mi-au placut un model care semanau cu cele de pe masina mea acum, in sensul ca aveau spitele foarte groase si pareau destul de solide. cand am fost eu aveau si 16X6.5

Tocmai am realizat ca daca imi iau 4 cauciucuri de iarna de 16 raman fara cauciuc de rezerva (nu ca rahatul ala subtire de 18 ar fi cine stie ce rezerva).
Deci ar trebui sa cumpar 5 cauciucuri...

diablo_666
EVO I

Mesaj de diablo_666 » Sâm Noi 15, 2008 4:31 pm

Da-mi voie sa te contrazic, rezerva nu e de 18"... cf. manual este T125/70D16, adica este pe janta de 16, dar cu diametru exterior mai mic cu aprox. 10.5% decat roata de 16 sau de 18. Deci nu pierzi nimic. By default cu roata de rezerva de dimensiuni reduse masina sta "intr-o rana". Sau tu ai cumva de dimensiuni standard? :evil:

Scrie răspuns

Înapoi la “Jante si Anvelope”