Anvelope Iarna

Dimensiuni, tipuri, tire ratings, presiune in pneuri...
Scrie răspuns
Vibe
EVO I

Mesaj de Vibe » Mar Noi 11, 2008 2:34 pm

QUOTE (teo_paul)Adevarul e ca la cat de urat se comporta Yokohamele astea de 18 pe frig,.......

Adica??

teo_paul
EVO I

Mesaj de teo_paul » Mar Noi 11, 2008 2:37 pm

QUOTE (Vibe)QUOTE (teo_paul)
Adevarul e ca la cat de urat se comporta Yokohamele astea de 18 pe frig,.......

Adica??

Adica ieri dimineata...5 grade pe bord...frana brusca in coltul strazii (eram in a 2-a, 20 km/h)...a intrat ABS-ul si am fugit cu 1m mai mult decat ma asteptam.
Totul era rece, plecasem de 200m. Comportamentul mi-a creat o mica frica interna referitoare la cauciucuri Yokohama reci la 0-5 grade afara...

Vibe
EVO I

Mesaj de Vibe » Mar Noi 11, 2008 2:42 pm

Pffff....inteleg... si chiar nu se gasesc anvelope pe dimensiunea asta? ca as vrea sa pastrez jantele de 18 , cu tot cu dezavantajele si avantajele lor.

Vertex
EVO I

Mesaj de Vertex » Mar Noi 11, 2008 2:47 pm

pot pune jante 7.0x16 ?
de exemplu OZ 7.0X16 5 STAR DESIGN
sau pe ce jante se potrivesc cauciucurile standard de vara dunlop de 16 de pe lancerul nou?

cix
EVO I

Mesaj de cix » Mar Noi 11, 2008 2:54 pm

In cazul eficientei unei frane bruste intra mai multi factori, iar in cazul tau nu cred ca problema a fost frigul. Eu azi dimineata am facut un test la -7 grade in conditii de ceata si carosabil usor umezit (nu era polei). Aveam cam 80km/h si am pus frana brusca; a intrat abs-ul, dar masina s-a oprit fara probleme in distanta dorita.
E adevarat ca atunci cand intra abs-ul iti arunca pedala in sus si ai impresia ca nu mai franeaza, dar daca apesi cu incredere franeaza.
Nu vreau sa zic ca Yokohama pe 18 ar fi indicate pentru mers iarna, dar nu ai cum sa zici ca "la cat de urat se comporta Yokohamele astea de 18 pe frig ..".
Cu ce anvelope crezi ca ai fi reusit sa te opresti pe distanta mai scurta? La anvelope de vara ma refer.

Vibe
EVO I

Mesaj de Vibe » Mar Noi 11, 2008 3:01 pm

Cix tu nu le schimbi cand vine iarna ? Eu in conditiile in care merg linistit cu masina... ma gandeam sa nu-mi schimb anvelopele...

teo_paul
EVO I

Mesaj de teo_paul » Mar Noi 11, 2008 3:02 pm

QUOTE (cix)Cu ce anvelope crezi ca ai fi reusit sa te opresti pe distanta mai scurta? La anvelope de vara ma refer.

Cu unele care nu au nevoie sa se incalzeasca pentru a frana eficient.

cix
EVO I

Mesaj de cix » Mar Noi 11, 2008 3:08 pm

QUOTE (Vibe)Pffff....inteleg... si chiar nu se gasesc anvelope pe dimensiunea asta? ca as vrea sa pastrez jantele de 18 , cu tot cu dezavantajele si avantajele lor.
Ca sa gasesti cauciucuri de iarna dimensiunea care iti trebuie trebuie doar sa cauti. Nu a zis nimeni ca nu se gasesc cauciucuri de iarna la dimensiunile pe 18 ale lancerului. Doar in oferta lui altuning nu erau.
Uite un LINK cu un exemplu. Singura chestie e ca sunt foarte scumpe astea pe 18 si nu prea renteaza. Adica de banii astia iti iei si jante si anvelope pe 16.
Nu iti recomand sa mergi cu cauciucurile de vara pe timp de iarna, oricat de prudent si de incet ai merge. Anul trecut cand a nins de cateva ori stateam la semafor in spatele unor berbeci cu roti de vara care nu puteau sa plece de pe loc.
Eu mi-am luat jante de tabla si cauciucuri pe 16.

Vibe
EVO I

Mesaj de Vibe » Mar Noi 11, 2008 3:13 pm

WTF ??? 800 ron / bucata??? .... pfff grea decizie....

thor
EVO I

Mesaj de thor » Mar Noi 11, 2008 3:20 pm

..daca vrei de firma...
Daca vrei gasesti si mai ieftine....450 ron chinezesti...am uitat marca(e parca mai conteaza)din targ de la Vitan la aia cu cauciucuri.
Am gasit de ex la Lassa vis a vis de fostul stadion Lia Manoliu urmatoarea configuratie...jante aliaj+cauciucuri de iarna pe 17 cu 300+400x4=2800ron

Scrie răspuns

Înapoi la “Jante si Anvelope”