Probleme New Lancer. Discutii. Dezbateri.
QUOTE (DeBogdan)In cazul asta mergi la service sa o regleze.
Ia zi cum s-a intamplat....deodata, dupa ce ai uitat frana de mana trasa si ai facut un drum la munte?
Ca in cazul asta ar trebui sa-ti verifici si sabotii de frana...
Este ordinara din fabrica...la mine la Cielo pe vremuri ingheta masina cu maneta trasa la 3 dinti (5cm inaltime), la Lancer trebuie sa trag frana de mana atat de sus de zici ca am 2 schimbatoare de viteza...sper sa se rezolve acum la prima revizie.
Ia zi cum s-a intamplat....deodata, dupa ce ai uitat frana de mana trasa si ai facut un drum la munte?
Ca in cazul asta ar trebui sa-ti verifici si sabotii de frana...
Este ordinara din fabrica...la mine la Cielo pe vremuri ingheta masina cu maneta trasa la 3 dinti (5cm inaltime), la Lancer trebuie sa trag frana de mana atat de sus de zici ca am 2 schimbatoare de viteza...sper sa se rezolve acum la prima revizie.
Frana de mana de pe lancer nu are probleme si nici ordinara nu e...
De asemenea nu sunt de acord nici cu atitudinea asta radicala... "masinile mitsu sunt perfecte, posesorii sunt niste idioti".
E valabila pentru unii dintre posesori...ca de altfel si pentru unii dintre servisari....dar nu trebuie generalizat.
In concluzie se exagereaza de ambele parti pentru ...nimic.
La lancer, ca de altfel si la colt si la mai multe masini, frana de mana se mai lasa, in special cand masina este noua.
La fel mi s-a intamplat si mie.
Se strange si gata.
Mare kkt!
In primul an a fost stransa de doua ori....de mai bine de 1 an nu a mai fost nevoie si blocheaza rotile f bine si de jos.
QUOTE (DeBogdan)Ia zi cum s-a intamplat....deodata, dupa ce ai uitat frana de mana trasa si ai facut un drum la munte?
Nici eu nu stiu de unde mi-a venit ideea asta! )
99% din servisari au atitudinea asta...se pleaca din start cu premiza ca orice problema/defect are ca unic vinovat clientul, drumurile, carburantul, circuitul apei in natura, disparitia prematura a Elodiei, samd....orice numai masina, NU!
Ma refer in general...nu in mod expres la Mitsubishi...unde de mult timp nu am mai avut parte de surprize, suprize.
Ultima data a fost cand am dat peste un sef de service de tura...mare om, mare caracter!
Nu mai intru in detalii...oricum nu mai lucreaza la mcar!
Nici eu nu stiu de unde mi-a venit ideea asta! )
99% din servisari au atitudinea asta...se pleaca din start cu premiza ca orice problema/defect are ca unic vinovat clientul, drumurile, carburantul, circuitul apei in natura, disparitia prematura a Elodiei, samd....orice numai masina, NU!
Ma refer in general...nu in mod expres la Mitsubishi...unde de mult timp nu am mai avut parte de surprize, suprize.
Ultima data a fost cand am dat peste un sef de service de tura...mare om, mare caracter!
Nu mai intru in detalii...oricum nu mai lucreaza la mcar!
Da,
Mea culpa am "sarit" cateva etape ale procesului de diagnosticare..
Ideea era ca, daca a aparut ca problema ca urmare a unei utilizari "neatente" e bine sa fie spuse...pentru a se lua masurile de corectie necesare.
Si ceea ce ai citat tu, vine din experienta proprie - de obicei un sistem simplu nu se defecteaza de la sine, ci cu "ajutor" de la utilizatorul lui...
Am intalnit numarate cazuri de acest gen..."N-am facut nimic ...s-a stricat de la sine.... Bun...hai sa vedem cum n-ai facut nimic...si ai sa-mi arati cum faceai de obicei...Nu e bine asa...trebuie sa faci in modul acesta...AAAAAAAAAAAAAA....da n-am stiut, ai dreptate am gresit.... "
Cam asta e...nu acuz si nu scuz pe nimeni...adevarul e undeva acolo....pe la jumatate :-D
QUOTE (DeBogdan)
Cam asta e...nu acuz si nu scuz pe nimeni...adevarul e undeva acolo....pe la jumatate :-D
De acord!
In general cand vine vorba de probleme reclamate in perioada de garantie, relatia service - client e similara cu cea dintre politist - cetatean, deci eventual posibil, mai mult ca sigur infractor. )
Relatia asta bine consolidata, s-a format prin mult efort, atat din parte clientului, cat si din partea service-ului...ambii vrand sa se traga in teapa reciproc.
Clientu', cand vine si reclama o problema, niciodata nu o sa spuna tot..."adica sa vedeti ca acum ceva timp am luat o groapa", samd.
Nu suntem toti asa, dar in mare parte cam astia suntem...
Poate defectul respectiv nu are legatura cu "groapa" respectiva...dar cine deschide gura, vinovat sau nu...va trebui sa deschida si punga. )
Servisu' la randul sau nu are intotdeauna capabilitatea sa-si dea seama exact in ce conditii a aparut defectiunea si incepe sa presupuna...diverse.
E clar ca din start se fixeaza pe presupunerile care ii convin lui... si de aici trebuie sa ai argumente solide, sa te pricepi putin...pentru a-i demonta ideile...uneori afirmatii paralele invelite in termeni tehnici din ce in ce mai profunzi, alesi special pentru a complica discutia si a descuraja clientul care la un moment dat va ceda, cunostintele tehnice nepermitandu-i sa mai ciripeasca ceva. )
In concluzie...care pe care!
Personal sunt relaxat, nu mai ma feresc de service cu nimic...sunt la curent cu tot, filtru' tot... )
Dar am avut niste experiente "pe fata"...pe care nu le mai dezvolt aici...
bafta!
De acord!
In general cand vine vorba de probleme reclamate in perioada de garantie, relatia service - client e similara cu cea dintre politist - cetatean, deci eventual posibil, mai mult ca sigur infractor. )
Relatia asta bine consolidata, s-a format prin mult efort, atat din parte clientului, cat si din partea service-ului...ambii vrand sa se traga in teapa reciproc.
Clientu', cand vine si reclama o problema, niciodata nu o sa spuna tot..."adica sa vedeti ca acum ceva timp am luat o groapa", samd.
Nu suntem toti asa, dar in mare parte cam astia suntem...
Poate defectul respectiv nu are legatura cu "groapa" respectiva...dar cine deschide gura, vinovat sau nu...va trebui sa deschida si punga. )
Servisu' la randul sau nu are intotdeauna capabilitatea sa-si dea seama exact in ce conditii a aparut defectiunea si incepe sa presupuna...diverse.
E clar ca din start se fixeaza pe presupunerile care ii convin lui... si de aici trebuie sa ai argumente solide, sa te pricepi putin...pentru a-i demonta ideile...uneori afirmatii paralele invelite in termeni tehnici din ce in ce mai profunzi, alesi special pentru a complica discutia si a descuraja clientul care la un moment dat va ceda, cunostintele tehnice nepermitandu-i sa mai ciripeasca ceva. )
In concluzie...care pe care!
Personal sunt relaxat, nu mai ma feresc de service cu nimic...sunt la curent cu tot, filtru' tot... )
Dar am avut niste experiente "pe fata"...pe care nu le mai dezvolt aici...
bafta!
Salut Cristi , De Bogdan !
Hai ca nu am mai postat si raspuns la intrebarea lui De Bogdan si mai e putin si va " bateti " .
Hai sa-ti spun cum am observat ca nu tine frana de mana .
In primul rand nu e din cauza utilizatorului , in speta, a mea ...
" Vina " apartine celor de pe forum care au spus asta inainte sa am masina .
In primele zile cand ma acomodam cu ea , mi-am adus aminte de problema asta si am zis s-o incerc acum decat intr-o situatie extrema . Panta , rampa etc...
Surpriza ! Masina pleca fara probleme de pe loc la o utilizare normala a franei de mana si cu martorul specific aprins in bord .
Deci aveam aceiasi problema ca ceilalti .
Nu am zis ca e ceva grav . E bine ca e numai asta . Se strange si gata .
O excursie la brasov si se rezolva problema , cred ... :-)
Numai bine !
Hai ca nu am mai postat si raspuns la intrebarea lui De Bogdan si mai e putin si va " bateti " .
Hai sa-ti spun cum am observat ca nu tine frana de mana .
In primul rand nu e din cauza utilizatorului , in speta, a mea ...
" Vina " apartine celor de pe forum care au spus asta inainte sa am masina .
In primele zile cand ma acomodam cu ea , mi-am adus aminte de problema asta si am zis s-o incerc acum decat intr-o situatie extrema . Panta , rampa etc...
Surpriza ! Masina pleca fara probleme de pe loc la o utilizare normala a franei de mana si cu martorul specific aprins in bord .
Deci aveam aceiasi problema ca ceilalti .
Nu am zis ca e ceva grav . E bine ca e numai asta . Se strange si gata .
O excursie la brasov si se rezolva problema , cred ... :-)
Numai bine !