roti blocate in urma spalarii masinii....incredibil,nu????

Utilizare, opinii, probleme si reparatii pentru Mitsubishi Colt (inclusiv Colt CZ3, CZC, CZT si Ralliart Version R)
Corliceanu
EVO I

Mesaj de Corliceanu » Mar Aug 05, 2008 2:10 pm

face parte din: "asa fac toate".....scuza care pt mine nu e de ajuns,..ma rog.
sambata dimineata am spalat masina,colt-ul, si am bagat-o in garaj si am "tras frana de mana" si am plecat.....pana luni nu am mai scos-o din garaj ca nu am avut nevoie de masina, si luni dimineata cand sa plec cu ea,sa o scot din garaj ....scoate-o daca poti...!!?!?!??!
NU am putut , rotile pe spate ramansesera blocate, lasasem frana de mana jos si degeaba.
a urmat o intrega parada.....am chemat platforma,m-am dus pe Expozitiei,loc unde cand am coborat-o de pe platforma si-a dat drumul ;nu mai erau intepenite,.... am asteptat vreo 6 ore dupa planificari,.....ma rog s-a rezolvat in final.
Colt-ul are 1500km ,am uitat sa precizez.

motivul: am spalat masina
cauza: am spalat masina
crunt,nu???????asa ziceam si eu.

ma rog, fiind in garantie chiar daca isi revenise dupa coborarea dupa platforma, am stat cele 6 ore ca nu am plecat din expozitiei ca nu aveam unde si cu ce,si au desfacut baietii de la service tamburii pe spate si i-au curatat.Nu era nimic dubios , si nici o problema, dar ca se vedeau urma pe unde a fost gripat de la "apa".Baietii de acolo, super baieti , au facut treaba buna, mi-au placut cu lucreaza, in primul rand ,curat.Sa trecem peste laude )

explicatia: "asa fac toate si mai ales astea noi, pt ca nu sunt sabotii uzati indeajuns si se lipesc si dca intra si ape marginea capacului de peste saboti se gripeaza."
Eu acasa sincer banuiam ca asta ar fii, dar nu imi venea sa cred, am bruscat-o putin , dar in zadar, si am chemat platforma ca nu vroiam sa schimb si ambreajul dupa nu stiu cate mii de km, sau sa aud vreo explicatie in caza de ceva... , "uitilizare proasta" ca innebuneam. )

deci treceti si asta la "asa fac toate".

bafta..... drive safety si nu lasati masina cu frana de mana trasa dupa ce o spalati )

concluzia: o zii pierduta si o mica revizie la franele pe spate )

mocanu86
EVO I

Mesaj de mocanu86 » Mar Aug 05, 2008 3:46 pm

asa am patit si eu numai ca am spalat masina la -23 de grade (atentie: cu minus) si dupa am lasat-o intr-o parcare o ora .. cand am vrut sa plec nu a vrut (da .. greseala mea ca am tras frana de mana) si era si gheata pe jos . ce-i drept am impins-o cum am putut , cand a dat de asfalt a pocnit gheata ce bloca rotile si gata .. a ramas becul de la abs aprins vro ora si am zis ca am bulit sistemul dar dupa cateva franari zdravene a disparut si becu

damutz
EVO I

Mesaj de damutz » Mar Aug 05, 2008 4:23 pm

chiar ca asa face toate. si eu as fi vrut sa fie izolata incinta aia in vreun fel pe spate dar nu e. si intra acolo si apa si praf si tot apar probleme. cand serviceul va fi prea scump, vom apela la un nene cu dacie din 80 si cu 2 beri la 3 litri se curata.

Corliceanu
EVO I

Mesaj de Corliceanu » Mar Aug 05, 2008 5:53 pm

te cred, dar erau cu - ,exact cum ai spus si tu.Iarna sunt de acord, de preferat si recomandat este sa nu folosesti prea mult frana de mana la stationare mai ales daca este foarte frig.dar la ce temperaturi au fost zilele astea , pune si ca era in garaj,unde te rog sa ma crezi era fff cald. )
asta e, e bine de stiut.
Iubitori de masini curate...luati aminte sa nu va dati planurile peste cap.

c_codrut
EVO I

Mesaj de c_codrut » Mie Aug 06, 2008 12:40 pm

si eu sunt patit. am spalat masina la omv-ul de la baneasa, am parcat la serv care este f aproape de spalatorie, a 2-a zi cand am plecat de la serv rotile din spate blocate. am incercat de 2 ori sa plec cu viteza 1; si nimic.....cand am dat in reverse a pacanit rau de tot si s-au deblocat. si eu m-am mirat pt ca e prima masina la care mi se intampla asta vara. am zis mersi ca nu a trebuit sa ajung la service. e bine de stiut ca si vara se intampla chestia asta cu blocatul rotilor spate. daca spalati masina undeva aproape de casa sau de locul unde parcati masina dupa spalat, astfel incat sa nu apuce sa se usuce bine tamburii nu trageti frana de mana, lasati mai bine in viteza, astfel evitand eventuale neplaceri ulterioare. masina asta e deosebita in adevaratul sens al cuvantului, pe langa toate plusurile ei care sunt destule mai are si niste chestii la care ramai f surprins, lucruri care nu se intamplau nici la masini mult mai slabe.

Bogdan Breaban
EVO I

Mesaj de Bogdan Breaban » Dum Sep 14, 2008 10:51 am

Mi s-a intamplat si la a mea, solutia a fost sa apas succesiv pedala de frana de cateva ori si s-a deblocat ( am avut blocata doar roata din dreapta spate )

Colty
EVO I

Mesaj de Colty » Dum Sep 14, 2008 12:26 pm

Nu mai tin bine minte daca am citit in manual sau mi-a spus cineva, dar, dupa spalarea masinii, se recomanda citeva frine mai "apasate", pentru a evita situatiile neplacute. Ciao!

Scrie răspuns

Înapoi la “Mitsubishi Colt”