2008 Mitsubishi Lancer Lancer Frost White 2.0 Did 140 Cp

Prezinta-ti Lancerul aici!
Scrie răspuns
santto
EVO I

Mesaj de santto » Lun Aug 25, 2008 6:36 pm

ok...merci frumos...m-am programat pentru vineri ...va tin la curent..

teo_paul
EVO I

Mesaj de teo_paul » Mar Aug 26, 2008 9:54 am

QUOTE (Speedy)QUOTE (sobolanu')Gabi Pacea mi-a spus tipul de ulei cu care trebuie completat . Nu mai stiu cat am dat pe 1 l ( ceva in jur de 40 de RON) .

64 ron gasesti in carrefour la Pitesti. De acolo am luat si eu. Este cam scump ce-i drept dar in alta parte nu am gasit.

Da, am luat si eu ieri din Carrefour Feeria (Buc) 1L Mobil 1 ESP Formula 5W30 cu 64 RON. Nici nu stiu daca imi ajunge, ca nivelul de ulei e pe minim dupa 8500km.

cix
EVO I

Mesaj de cix » Mar Aug 26, 2008 10:02 am

QUOTE (teo_paul)Da, am luat si eu ieri din Carrefour Feeria (Buc) 1L Mobil 1 ESP Formula 5W30 cu 64 RON. Nici nu stiu daca imi ajunge, ca nivelul de ulei e pe minim dupa 8500km.

Uleiul asta de care zici (Mobil 1 ESP Formula 5W30) avea pe el si VW50700 ? In cartea tehnica nu specifica decat acest numar pentru motoarele diesel echipate cu fltru de perticule.

Marty
EVO I

Mesaj de Marty » Mar Aug 26, 2008 12:41 pm

Dupa cum spune si cix, nu conteaza producatorul sau specificatia uleiului, conteaza indicele ala VW50700. Daca scrie pe bidonul de ulei ca e-n conformitate cu indicele ala, puteti pune si Floriol.

teo_paul
EVO I

Mesaj de teo_paul » Mar Aug 26, 2008 4:24 pm

QUOTE (cix)QUOTE (teo_paul)
Da, am luat si eu ieri din Carrefour Feeria (Buc) 1L Mobil 1 ESP Formula 5W30 cu 64 RON. Nici nu stiu daca imi ajunge, ca nivelul de ulei e pe minim dupa 8500km.

Uleiul asta de care zici (Mobil 1 ESP Formula 5W30) avea pe el si VW50700 ? In cartea tehnica nu specifica decat acest numar pentru motoarele diesel echipate cu fltru de perticule.

... ....
Asta a fost o aghiasma catre baietii de la stiu eu care dealer M, apropo de intrebarea "are Lancerul 2.0 DID filtru de particule sau nu?"...
Raspunsul a fost NU !!!! (dupa ceva ezitari)
Revin la ulei. Am sunat ieri la MCar Expozitiei, am vorbit cu cineva de la service, evident nu stiu cu cine, l-am intrebat ce ulei se pune la motor la Lancer diesel, raspunsul a fost Mobil 1 ESP Performance. Acum, ori eu am fost surd de urechea aia si am auzit altceva, ori formula de ulei cu cuvantul "Performance" in denumire nu exista. Cert e ca singurul ulei Mobil 1 ESP gasit a fost cel cu denumirea "ESP formula" in titlu.
Si nu, evident ca nu contine VW50700, ca m-am uitat, contine insa VW50601 care e indicat in lipsa DPF.
Acum vine evident intrebarea, cine e nebunul?

P.S. (5 minute mai tarziu) Am sunat din nou la MCar Exp...intrebare catre service: "are DPF?"...raspuns "Are!"...intrebare "atunci de ce mi s-a recomandat uleiul care e pentru motoare fara DPF?"...raspuns: "Puteti sa folositi linistit uleiul, este ceea ce folosim si noi." end of story

cix
EVO I

Mesaj de cix » Mar Aug 26, 2008 5:48 pm

Profesionalism curat

Eu stiu din lista de dotari ale Lancerului ca e dotat cu filtru de particule. Daca in cartea tehnica scrie ca trebuie VW50700 mi se pare normal sa pun dinala chiar daca mecanicu' sef spune "nu bueei, pune d'asta de care zic io, ca e mai buun".

Marty
EVO I

Mesaj de Marty » Mar Aug 26, 2008 5:51 pm

In service-urile noastre inca nu se face diferenta intre ce recomanda producatorul si ce promoveaza service-ul. Din pacate!

thor
EVO I

Mesaj de thor » Mar Aug 26, 2008 6:14 pm

75 ron a costat un litru la Mcar si intradevar are pe el o specificatie scrisa cu verde ,cu privire la filtrul de particole.

santto
EVO I

Mesaj de santto » Sâm Aug 30, 2008 9:42 am

salutare.
am complectat cu jumatate de litru . 1 litru a costat 73.21 ron cu tva ( uleiul de la ei si este mobil 1 ) . geamurile ragneau asa de tare de la praf ...am rezolvat situatia spalind masina .
in lugatura cu tipul de ulei....deseara va spun ce scrie pe bidonul meu este in masina si nu m-am uitat atent.

santto
EVO I

Mesaj de santto » Sâm Aug 30, 2008 2:31 pm

salutare
zice asa pe bidon mobil 1 5W-30 ESP Formula Emission System Protection
pe verso zice asa: ca este compatibil cu " sistemul de filtrare a particulelor pt motoare diesel si cu convertizoarele catalitice pentru benzina." si ca este conform specificatiilor VW, BMW si Mercedes.

nu am gasit pe bidonul asta sa scrie VW50700 si cica tot dasta baga si in Mercedes.

Scrie răspuns

Înapoi la “Lancerul meu”