Motoare Lancer 2008

Utilizare, opinii, probleme si reparatii pentru Noul Mitsubishi Lancer
Scrie răspuns
Cristi
EVO I

Mesaj de Cristi » Lun Aug 18, 2008 3:14 pm

Referitor la logane si posesorii lor, pot sa spun doar ca se merita...
Uneori am impresia ca au contracte cu service-urile pentru a le aduce clienti.
Posesorii de logan provoaca cele mai stupide accidente si in afara de tupeu nu se remarca prin nimic.
Zici ca si-au facut scoala de soferi pe camp, minat eventual.
Cred ca odata ce ai condus logan, esti pregatit pentru orice, dar sechelele raman. )
Exceptii sunt de la ce am zis mai sus, dar prea putine raportat la numarul total de posesori.
Loganari din toate tarile uniti-va!
Programul Rabla va asteapta!

Legat de Lancerul 1.5 Sport Sedan...
De la bun inceput, chiar dinainte sa apara, am scris in " Variante, dotari, preturi...opinii, impresii Lancer 2008" ca lancerul 1.5, aparut ca lancer sport sedan, nu are cum sa fie sport fara un motor pe masura si ca denumirea e doar o gluma proasta la adresa masinilor sport si la adresa lancerului.
Chiar imi suna ca o bataie de joc, in special la adresa clientilor.
Nu il condusesem la vremea aceea, dar cunosteam motorul, stiam cum trage raportat la o tona si era usor de dedus cum se va comporta raportat la masa lancerului...
Mi-am spus atunci punctul de vedere vis-a-vis de aceasta motorizare in contextul lancer.
Imediat au reactionat primii posesori de 1.5 care deja se visau pe EVO si care au incercar sa-mi inchida gura cu argumente serioase "ba daca nu ai lancer 1.5 sa nu vorbesti, invidiosule" )
Clasa a II-a cu usoare dezabilitati fie genetice, fie capatate in copilarie!
Iremediabil!
Orice discutie serioasa era inutila.
Mi-am dat seama atunci ca asta e inceputul comediei pe forum si ca designul mistoooooo al lancerului pe langa oameni pasionati de aceasta marca si admiratori ai acestui model, va atrage din ce in ce mai multe specimene.
Am dedus ca masina va avea un demaraj slab, ca incarcata si/sau in panta va fi lenta, ca in depasiri va pune probleme in functie de incarcare.
Nimic nene...e evo 1.5 si alta nu.
OK!
Am mai zis de interior, de ieftineala, de materiale, de suspensie, de....
Nimic...e lux frate!
Normal, de la apa, talpa, laba...e lux veritabil!

Am facut un drive-test cu 1.5u'.
M-a impresionat in mod placut...nu mai repet, am scris pe undeva.
E ok pentru o masina de 15.500, max. 16.000, dar nu mai mult.

Acum citesc ca e submotorizata...
Din extrema in extrema...

Toate modelele indiferent de marca au motorizari minime care sunt chiar mai slabe ca acest lancer 1.5.
Aceste configuratii sunt de real succes in Romania, unde romanu' vrea sa aiba masina cea mai mare, cea mai cul, dar nu are bani si de motor.
Dupa ce strange din buci, face foamea si o achizitioneaza in cele din urma, o lasa 2 saptamani in parcare sa moara toti vecinii de necaz in timp ce el ii urmareste de pe geam sau de la scara, "masina aia e a ta vecine ? pai a cui putea fi, normal ca a mea! da' iti merge bine vecine! imi merge bine mintea baaaa! sunt destept ca tata!" ) mai strange niste bani de benzina si o scoate la plimbare.
Din acest moment incepe sa realizeze ca masina e sub necesitati, masina +el + nevasta si doua plasute la ducere = aproape 2 tone, la intoarcere, masina + el + nevasta + porcu' transat + 2 damigene + 3 cazmale care trebuiesc ascutite = peste 2 tone...deci masina clar e submotorizata.

Mda...
Am vazut ca motorul se plafoneaza repede.
La colt, de la 3000 incepe sa traga, de la 3500 e ok si la 4000 e in forta.
La lancer trage mai bine de jos, dar pe la 4000 si ceva deja se plafoneaza, nu are acea explozie, dar continua sa traga.
Incarcata devine super lenta, la depasiri pot apare ceva transpiratii...dar trebuie invatata si atunci e OK.
Dupa 5000 se lasa motorul si va trage mult mai bine.

Jinx

Mesaj de Jinx » Lun Aug 18, 2008 3:39 pm

Aoleooo Cristi.. Ce transant ai fost.. si cica io eram rautacios :-D
Cred ca totusi esti obiectiv mai ales pentru ca ai experienta 1.5-ului pe Colt.

Raven
EVO I

Mesaj de Raven » Lun Aug 18, 2008 4:31 pm

E?ti mult prea acid ?i repeti?ia ?i insisten?a ?n ironia jumate serioas?, jumate ?n glum? (niciodat? nu ?tii care ce e), departe de a fi mama ?nv???turii, nu este dec?t enervant?.
Ori am eu probleme de ?n?elegere, ori nici tu nu ?tii dac?-?i place sau nu ma?ina asta.

Concluzia mea fa?? de toate posturile tale: ce vrei s? spui, p?n? la urm??! Fii serios odat?, s? te ia lumea la fel, ?n serios, ?i exprim?-te. Mai concis, mai precis.

Numai bine ?i ne vedem peste 3 s?pt?m?ni c?nd m? ?ntorc din concediu!

DeBogdan
EVO I

Mesaj de DeBogdan » Lun Aug 18, 2008 4:35 pm

Deci cand te vedem proaspat posesor de Lancer, Raven?

Cristi
EVO I

Mesaj de Cristi » Lun Aug 18, 2008 4:54 pm

Ok, ca te cunosc, hai sa fiu concis ...masina e din gama low entry, gama intalnita la marcile domestice.
Si lancerul vechi avea ceva similar.
Mi s-a parut totusi amuzanta reclama, titlurile de pe net...lancer sport sedan...
Raport pret/performante sau raport pret/dotari este OK comparand cu ce ofera competitia la momentul acesta.
Masina este superioara competitoarelor sale de pe piata din aceeasi gama.
Puterea motorului este sub setarile masinii care are niste capabilitati deosebite in ceea ce priveste stabilitatea, samd.
Nu este submotorizata, dar nici sport.
Sunt de acord ca in panta sau in depasiri, peste o anumita incarcatura (nu f mare), poate provoca iesitul ochilor din orbite si transpiratii abundente.
Adica minusuri si plusuri...
Trebuia sa pun numai plusurile ca sa nu te mai enervezi nu ?

Eu stiu ce imi place, ti-am spus si pe mess...dar masina e corecta la banii ei...si asta ti-am spus pe mess.
Sunt mai multe posturi referitoare la 1.5.
Deocamdata nu am pretentia sa le intelegi...o sa le intelegi mai incolo.
Nu tin sa ma ia lumea in serios, sunt unii care pricep, altii care nu pricep nimic in general...

Deci, lumeaaa...nu ma luati in serios! )
Acum e OK ?

PS. Eu sunt cum cred eu de cuviinta. Nu iti convine, nu citesti!
Pricepi ? Asta ar trebui sa pricepi!

NeGrutzY
EVO I

Mesaj de NeGrutzY » Lun Aug 18, 2008 5:07 pm

Eu zic ca domnu' Cristi e ca Lancerul... ori iti place ori nu... nu exista cale de mijloc. Nu poti sa zici ca scrie bine dar prea la misto cum nu poti sa zici ca dizelul e economic SI sportiv. Nu poti sa zici ca nu poate sa scrie si serios si la obiect la fel cum nici motorizarea de 1.5 nu o putem denumi submotorizare. Exemplele pot continua dar ati inteles unde bat. :-D

Cristi
EVO I

Mesaj de Cristi » Lun Aug 18, 2008 7:14 pm

Nu am spus nimic nou.
Am postat la adresa lancerului 1.5 pe ideea de a combate extremele "sport" si "submotorizat".
Nu am postat pentru a spune cat de mult imi place mie sau nu aceasta masina.
E ok la banii ei, atat pot sa spun.

Zii ma, iti place sau nu ?
Pai...
Ce pai ma, ce pai ?
Daca nu iti place du-te ma d-aici ca e virgina si nu-ti permit sa te atingi de ea.
Pai sa vedeti, eu eram in trecere pe aici.
Valea!

)

Raven
EVO I

Mesaj de Raven » Mar Aug 19, 2008 8:56 am

QUOTE (DeBogdan)Raven,

Foarte tare pledoaria ta. Astept ne vedem pe la intalnirile saptamanale.

DeBogdan, nu mai ?tiu pe unde m-ai ?ntrebat c?nd ?mi ridic ma?ina: miercuri, 20aug, diminea??-pr?nz, o s? ajung s-o iau, cu copilot, ?i s? plec ?n CO .
Probabil cam te-ai prins deja care-i a mea de pe-acolo.

n3utryn0
EVO I

Mesaj de n3utryn0 » Mar Aug 19, 2008 10:53 am

@Raven
Si cand ai dat comanda pt masina in ce luna ?? de zici k iti vine pe 20 ??

n3utryn0
EVO I

Mesaj de n3utryn0 » Mar Aug 19, 2008 10:57 am

si inca ceva si ce body -kit iti pui ??sau ce mai exact vrea sa insemne "w/ body-kit" ?? :-D

Scrie răspuns

Înapoi la “Noul Lancer”