Achizitie Colt CZT

Utilizare, opinii, probleme si reparatii pentru Mitsubishi Colt (inclusiv Colt CZ3, CZC, CZT si Ralliart Version R)
sam
EVO I

Mesaj de sam » Joi Aug 07, 2008 8:58 am

Am dat din intamplare peste acest forum si am citit cam tot ce ati scris despre Colt. Vreau sa-mi cumpar o masina cu valente sportive si m-am gandit la Colt CZT dupa ce am citit cam toate testele in engleza pe care le-am gasit pe net. In acest moment la Colt CZT e o reducere de 10% adica 16053 euro cu TVA. Pentru mine sunt o groaza de bani si as dori sa aflu de la posesori (inainte de a face comanda) cam ce probleme au avut. La reprezentanta Mitsu din Buzau mi-au spus ca acum au pe stoc in tara 3 Colt-uri CZT (2 negre si unul argintiu-din pacate n-au culoarea rosie care mie mi se pare ca se potriveste cel mai bine pe CZT si pentru care sunt dispus sa mai astept) dar n-au nici un model Colt in 3 usi in showroom ca sa-mi pot face o impresie despre cum arata, proportii, etc. Oricum dealer-ul din Buzau nici nu stia de reducerea de 10% pentru CZT; i-am aratat eu pe internet.
Ma intereseaza accesul pe locurile din spate, daca cu pneurile de 16' cu talon mic pot merge pe drumuri cu denivelari sau pe mici portiuni de macadam fara sa am probleme cu jantele, daca garda la sol e destul de mare ca sa merg pe astfel de drumuri. Acum sa nu credeti ca merg numai pe drumuri proaste (lucrul asta se intampla rar) dar n-as vrea sa fiu nevoit sa merg undeva in judet si la un moment dat sa ma intorc din drum pentru ca masina nu poate sa treaca pe acolo. Precizez ca mai am in familie o Skoda Fabia a sotiei si un Matiz (al meu, de care m-am cam saturat). M-am orit la Colt CTZ pentru ca imi place sa conduc sportiv (da stiu, am un Matiz, va dati seama ce sportiv sunt cu el!) si imi plac masinile mici cu care sa ma deplasez usor si prin oras si care sa-mi incapa si in garaj si in plus cred ca va fi singurul CZT sau CZ3 din Buzau- deci o "rara avis". Sper ca nu v-am plictisit prea mult si apreciez daca ma veti ajuta cu niste informatii si sfaturi.

VooN
EVO I

Mesaj de VooN » Joi Aug 07, 2008 11:13 am

Ironia sortii face ca atunci cand mi-am luat CZT-ul nu aveau culoarea argintie(pe care o vroiam eu) si cum dureaza cel putin 3 luni pana o aduc la culoarea care o vrei tu mi-am luat una visinie de pe stoc.
Masina nu e chiar asa joasa cum crezi tu - e fffff mica diferenta de garda intre CZT si un colt normal, diferenta este la duritatea suspensiei, masina asta nu se numara printre cele mai comode.
In cazul in care te decizi si o cumperi - ca un sfat - nu semna nimic pana nu faci test cu ea si anume:
test vizual si test pe drum apasand cu raspundere pe acceleratie. TAKE YOUR TIME - sa nu te grabesti!
Sunt mai multe posturi despre CZT pe forumul asta - cred ca o sa-i fie de folos sa le citesti.

Aaa da, nu e masina ideala pt oras decat daca iti place un consum de 12-15 l%km - dc mergi mai usurel poate ajungi la 10 )

In orice caz - masina e spectaculoasa odata ce te obisnuiesti cu ea

Bafta!

sam
EVO I

Mesaj de sam » Joi Aug 07, 2008 1:51 pm

Multumesc pentru informatii si sfat VooN. M-a sunat dealer-ul sa-mi spuna ca in Romania vor fi disponibile 2 CZT-uri abia in decembrie. (unul rosu si unul negru). Pentru a rezerva unul trebuie sa dau avansul de acum. Nu cred ca sunt sanse sa gasesc vreun CZT la dealer-ul din Ploiesti (la Buzau nu au avut niciodata) ca sa fac un drive-test. Am sa iau in calcul si un Citroen C2 Sport Chic (la 12500 euro cu TVA) cu conditia sa nu astept aproape 5 luni ca la CZT.

VooN
EVO I

Mesaj de VooN » Joi Aug 07, 2008 2:19 pm

Poti sa dai un telefon insa la Buc sa intrebi ce au si in cat timp iti pot aduce. E posibil sa auzi alte variante.
Pt test drive nu cred ca gasesti nicaieri

COObra
EVO I

Mesaj de COObra » Vin Aug 08, 2008 8:21 am

...........

damutz
EVO I

Mesaj de damutz » Vin Aug 08, 2008 10:11 am

si eu zic la fel. 1.5 e arhisuficient pentru buzau. apoi unde te-ai bucura tu de aia 150 cai ai masinii prin oras? n-ai decat bucata de centura dintre poduri unde e drum bun. oricum sunt cateva colturi si cred ca ai putea vorbi cu proprietarii.

sam
EVO I

Mesaj de sam » Sâm Aug 09, 2008 10:59 pm

Am renuntat la CZT (cu parere de rau) pentru ca nu-mi convine sa astept 5 luni ca sa iau masina. Cred ca o sa ma reorientez catre un CZ3 de 1.5 sau Skoda Fabia 1.6. Cu Fabia sotiei (1.2 64CP) merg din cand in cand dar cu Colt n-am mers inca. Voi compara preturile, dotarile, si cat timp trebuie sa astept pentru fiecare. Colt-ul am citit ca are un cuplu de 145Nm/4000 iar Skoda 153Nm/3800. Coltul prinde suta in 9,8s iar Fabia in 10,1s, etc. Bine cifrele astea nu spun mare lucru, va trebui sa merg cu fiecare ca sa-mi fac o idee.
In privinta drumurilor acum. Sa stiti ca sunt destule drumuri foarte bune in jurul Buzaului. De exemplu Buzau - Brasov e perfect si are foarte multe viraje, pante, rampe - e o adevarata placere sa mergi pe acolo cu o masina sport. Masina n-o voi folosi numai in oras. Am multe drumuri de facut si in afara. Va multumesc pentru sfaturi si o sa va spun ce varianta voi alege.

policr
EVO I

Mesaj de policr » Dum Aug 10, 2008 12:27 pm

skoda are motor de 1,6 pe cand colt are de 1,5 iar puterea e superioara la colt fata de fabia,dar nah decizia apartine celui care cumpara

VooN
EVO I

Mesaj de VooN » Dum Aug 10, 2008 1:54 pm

Cred ca singura comparatie care o vad eu intre CZ3 si Fabia este ca ambele sunt automobile )
Acum privind la titlul topicului cred ca ar merge inchis - parerea mea :wink: .

Cristi
EVO I

Mesaj de Cristi » Dum Aug 10, 2008 8:10 pm

QUOTE (sam)Am renuntat la CZT (cu parere de rau) ....

Mare prostie ai facut!
O sa regreti decizia asta...
CZT-ul nu se compara cu nici una din alternativele enumerate pe aici...CZ3, samd.
Asteapta cat e de asteptat si nu renunta la CZT.

Scrie răspuns

Înapoi la “Mitsubishi Colt”