Probleme Franare Lancer 1.6 An 2007

Utilizare, opinii, probleme si reparatii pentru Mitsubishi Lancer Classic
Scrie răspuns
LAV77
EVO I

Mesaj de LAV77 » Mie Aug 06, 2008 2:34 pm

Nu e vorba de autostrada. e vorba de discurile de franare sau de un disc de franare. Eu am aceeasi problema de aproape un an si nu doar pe autostrada si doar la 120-130. Discurile sau discul respectiv trebuiesc schimbate sau rectificate. O sa vezi ca o sa ai aceeasi problema pe orice drum mergi nu doar pe autostrada si o sa o simti mai ales atunci cand e extrem de cald si discurile nu se ventileaza bine.
Iar despre garantie nu stiu ce sa zic. Mie mi-au spus clar ca nu mi le schimba pe garantie...nici macar nu mi le rectifica pe garantie.

mig21
EVO I

Mesaj de mig21 » Mie Aug 06, 2008 2:46 pm

QUOTE (LAV77)Nu e vorba de autostrada. e vorba de discurile de franare sau de un disc de franare. Eu am aceeasi problema de aproape un an si nu doar pe autostrada si doar la 120-130. Discurile sau discul respectiv trebuiesc schimbate sau rectificate. O sa vezi ca o sa ai aceeasi problema pe orice drum mergi nu doar pe autostrada si o sa o simti mai ales atunci cand e extrem de cald si discurile nu se ventileaza bine.

schimba-le!
ca o observatie - cand e cald poate sa franeze mai prost, adicalea pe distanta mai mare.

mai e o observatie - intr-adevar se produce doar la o anumita viteza f(masina) - 110/130/chiar si 150. dar la aceeasi viteza, atunci cand fenomenul nu se produce, observa cineva?

io asa m-am prins ca nu are nimic masina. ochiu mare pe vitozometru, talpa. alta sectiune de drum - ochiu mare, talpa, samd. deci ori le-am rectificat, ori au zis "fratie daca mai tremura volanu asta ne macelareste".

Oricum cu soselele de la noi, se pare ca ne incordam sa trecem de etapa "e multe groape" si sa avansam la etapa "pai bai tata asa se pune asfaltu'?". de asfalt de parcare care sarea daca tercea o caruta cu carutas de prima mana, la asfalt de prima calitate produs cinstit de delapidatorii de ieri, pe care nu il mai dezlipesti nici cu dinamita.

LAV77
EVO I

Mesaj de LAV77 » Mie Aug 06, 2008 3:23 pm

Tremura tot timpul stai linistit. Cand e extrem de cald se simte mai sanatos.
Crede-ma ca am problema asta de pe cand masina avea 20000 (acum are 65000). Pana atunci nu mi sa intamplat niciodata si dupa aceea intr-adevar erau perioade in care nu se simtea deloc, ceea ce m-a facut clar sa cred ca nu are nimic masina - cu toate ca din service mi-au zis clar ca nu sunt singurul si ca trebuie sa rectific discurile deoarece am cam "tras" de masina.
Asa ca nu e vorba ca nu observi cand la aceeasi viteza fenomenul nu se produce, discurile chiar au o problema...si alea de franare si alea de ambreiaj... :-D

alextreme
EVO I

Mesaj de alextreme » Mie Aug 06, 2008 6:43 pm

In concluzie o sa imi pun discuri un pic mai mari si ventilate mai bine (adik cele gaurite) si am terminat cu toata bataia de cap. Apropo am gasit discurile la 4 mil buc. (astea ventilate) cu tot cu montaj. Sper ca dupa ce le schimb sa nu mai am probleme.

2dor
EVO I

Mesaj de 2dor » Joi Aug 07, 2008 8:25 am

Unde ai gasit discuri?

Marty
EVO I

Mesaj de Marty » Joi Aug 07, 2008 9:10 am

Ca sa pui discuri cu diametrul mai mare sau mai groase, trebuie sa faci o gramada de modificari la masina! nu de alta, da' gandeste-te ca daca maresti diametrul discului, acesta va freca de etrier., iar daca maresti grosimea discului, rotile vor merge infrinate tot timpul pentru capistonul nu are unde sa intre mai mult decit intra acum.
Acum, vorbind de pret, costa 130 de dolari o pereche de discuri driluite, cu tot cu placute, pe e-bay.

2dor
EVO I

Mesaj de 2dor » Joi Aug 07, 2008 9:24 am

Am gasit pe ebay toate 4 discurile cu tot cu placute la 145 coco pana in Canada. De acolo are cine sa mi le trimita. Pe de alta parte am gasit discuri EBC pentru fata care erau 170 coco. Deci e in functie de preferinte, doar ca nu merita sa le iei de la dealer.

mig21
EVO I

Mesaj de mig21 » Joi Aug 07, 2008 2:52 pm

2dor deci ai gasit discuri fata/spate si placutele aferente cu 170 euro?
ok cu serviceul cum e? se oftica pentru grantie? ai idee?
alta chestie: perforate sau pline?

ma gandesc ca arata misto cu alea perforate... si poate sunt de otel mai bun, ca indiferent de constatarea mea legat de calitatea asfaltarii, am auzit ca se deformeaza. in fine nu e cazul meu (momentan). mie nu imi tremura decat la gropi.

nu stiu ce ma face sa cred ca problemele cu consumul si cu discurile franjuri sunt de la persoane care viseaza evo, si se incanta cand mai fenteaza cate un megane, passat sau golfulet.

2dor
EVO I

Mesaj de 2dor » Joi Aug 07, 2008 3:10 pm

Legat de ce am gasit te rog sa mai citesti bine ce am scris, nu stiu de unde ai scos pretul de 170 euro 4 discuri cu placute. Sunt cu gauri discurile ca nu merita sa iei pline daca tot iei. Iar daca sa spunem ca ti se bulesc discurile si dealer-ul nu accepta sa ti le schimbe pe garantie, atunci sincer mi se rupe mie ca accepta ei sau nu alte discuri cumparate de mine. Nu spun ca o fi si vina unor posesori ca se strica discurile si ambreiajul, dar totusi sunt cam prea multe persoane cu aceste probleme.

mig21
EVO I

Mesaj de mig21 » Mar Aug 19, 2008 2:59 pm

QUOTE (2dor)Legat de ce am gasit te rog sa mai citesti bine ce am scris, nu stiu de unde ai scos pretul de 170 euro 4 discuri cu placute. Sunt cu gauri discurile ca nu merita sa iei pline daca tot iei. Iar daca sa spunem ca ti se bulesc discurile si dealer-ul nu accepta sa ti le schimbe pe garantie, atunci sincer mi se rupe mie ca accepta ei sau nu alte discuri cumparate de mine. Nu spun ca o fi si vina unor posesori ca se strica discurile si ambreiajul, dar totusi sunt cam prea multe persoane cu aceste probleme.

pai io se pare ca am inteles corect. la mine coco=euro, la tine coco=$ probabil.
mai departe pentru cei de 170 in moneda coco, sunt doar discurile, 2 buc, si placute? sau cum?

Scrie răspuns

Înapoi la “Lancer Classic”