Citeam mai devreme rubrica "Revista presei - Mitsubishi News" (
https://www.carscoops.com/2019/12/study ... champions/) constatand ca la capitolul fiabilitate marca Mitsubishi este la loc triumfator, imediat dupa Mercedes - nimic spectaculos daca ma intrebati pe mine. Sunt la prima experienta personala (adica proprietar) cu Mitsubishi si in afara de gadgeturi nu am sa reprosez nimic modelului PHEV.
Probabil ca daca nu lucram in industria HiTech nici de gadgeturi nu ma atingeam dar haideti sa exemplificam:
1. Comanda vocala pentru contactele din agenda telefonica (Android) - este sublima insa functioneaza pe sarite. Pe mine m-a sarit randul asa ca va las pe voi sa ma uimiti cu stiinta si tehnologia
2. Daca rulez paralel cu calea de tramvai rapid (chiar pe banda de langa acel gard metalic innobilat cu "ochi de pisica" si ce o mai avea prin portofoliul de atentionare vizuala) senzorii masinii mele incep sa se manifeste acustic ca intr-un recviem...

Acest lucru este o anomalie, zic eu, intrucat sunt atentionat de un pericol fals.
3. Ultimul punct pe agenda zilei il reprezinta un drum de la Bucuresti si pana la Cetatea Fagarasului. Drumul de intoarcere ne-a dus si la o stana, draga noua, de unde am cumparat cele necesare pentru o dieta hipocalorica si lipsita de colesterol...
Apropos, am condus dupa acest nobil si robust Pajero remarcand urmatoarele:
1. La procesul de negociere a curbelor Outlander-ul este mult mai stabil. Pajero iesea abuziv dar controlabil din axul soselei. La PHEV nu am avut nicio emotie. La vitezele civilizate cu care am rulat pe diferite portiuni de drumuri nu am resimtit niciun disconfort.
2. Demarajul dintre cele doua pare a fi o gluma, mai precis la PHEV se simte mai agresiv si in primii cativa zeci de metri masina pare a avea chiar un temperament sportiv
3. Pe autostrada simteam cum il imping de la spate pe mult mai titratul model cu pregnant cod genetic inclinat spre off-road
4. Daca ma intrebati despre consum, adica Pajero versus PHEV, va trebui sa recurg la un abuz de limbaj intrucat voi compara merele cu girafa
5. La un moment dat am intrat pe Valea Strambei (un loc feeric pentru amatorii de drumetii in parcuri naturale sub egida UNESCO) si din respect pentru al meu PHEV ne-am mutat in Pajero... Alta experienta am trait intr-o masina gandita pentru zone neprietenoase dpdv al carosabilului.
Doar educatia favorizeaza evolutia umana.