Defecte posibile COLT - rezolvare

Utilizare, opinii, probleme si reparatii pentru Mitsubishi Colt (inclusiv Colt CZ3, CZC, CZT si Ralliart Version R)
Scrie răspuns
Alex44
EVO I

Mesaj de Alex44 » Lun Aug 03, 2015 9:19 am

Intereseaza-te de fender rolling sau guard rolling, cauta pe youtube si apoi procedeaza cu grija.

detrei
EVO I

Mesaj de detrei » Lun Aug 03, 2015 7:45 pm

m-am gandit la solutia aia, dar in prima faza ma intrebam daca totusi e normal sa frece.
ala e leac pentru consecinta si nu neaparat pentru cauza.

naruto
EVO I

Mesaj de naruto » Vin Aug 21, 2015 10:43 pm

Salut! Oare pentru a demonta un far la un colt din 2005 trebuie data jos bara din fata? nu iasa altfel?

cristianlavalin
EVO I

Mesaj de cristianlavalin » Joi Sep 10, 2015 9:15 am

Buna ziua, baieti.
Sunt nou pe acest Forum pentru ca abia ieri am cuparat un Mitsubishi Colt hatchback, din 2006 si deja am o problema. Dupa ce am testat-o pe toate partile, am iesit cu prietenii la o plimbare si am observat ca mecanismul de rabatare al scaunului pasagerului se blocase. Fiind roman, si mai de la tara, cred ca l-am fortat, iar in momentul acela am auzit ca si cum ar fi sarit un arc de prin interior. Vestea buna e ca s-a deblocat clapa pentru rabatare, vestea proasta e ca nu se mai intampla nimic cand o actionez.
Are cineva idee daca se poate remedia aceasta problema. Tin sa mentionez ca imi este oarecum frica sa desfac ceva pentru ca este si airbag-ul destul de aproape.

As fi profund recunoscator daca ati putea sa imi dai un sfat incotro sa merg si ce sa fac.
Multumesc aticipat

Vic*
EVO II

Mesaj de Vic* » Joi Sep 10, 2015 11:29 am

Ai Colt in trei usi si te referi la clapeta care face ca scaunul sa gliseze pe sina de sub el?

cristianlavalin
EVO I

Mesaj de cristianlavalin » Joi Sep 10, 2015 12:29 pm

QUOTE (Vic* @ Sep 10 2015, 11:29 AM) Ai Colt in trei usi si te referi la clapeta care face ca scaunul sa gliseze pe sina de sub el?

Da, in 3 usi. Clapeta de pe spatar, cea care actioneaza lasarea scaunului pentru accesul in spate.

Vic*
EVO II

Mesaj de Vic* » Joi Sep 10, 2015 2:07 pm

Mda, o problema foarte des intalnita la varianta cu 3 usi si foarte usor de reparat. Aceasta apare cand lasi scaunul aproape de cursa maxima pe spate. Este vorba de un cablu care iese de la locul lui. E cam greu de explicat cum se rezolva, dar treaba in sine usor de facut.
Trebuie desfacut plasticul lateral dinspre usa de la incheitura scaunului (dintre spatar si sezut). De asemenea tapiteria de pe scaun are pe spatele scaunului in partea de jos un fel de sina pe interior care trebuie desfacuta.
Apoi ai sa vezi pe metalul de unde ai desfacut plasticul pe partea dinspre interiorul masinii un mic nit si un cablu cu o saiba atarnand aiurea. Trebuie sa agati acea saiba metalica in nit. Asta o faci lasand scaunul cat mai mult pe spate. Apoi ai fi bine sa indoi un pic saiba incat aceasta sa nu mai iasa de acolo, altfel data viitoare cand o sa lasi scanul la maxim pe spate o sa iti iasa iara.
Mai ramane doar sa ansamblezi totul la loc.

PS: Daca locuiesti cumva in Timisoara, Deva sau in zona acestor orase ne putem intalnii intr-o zi si te ajut eu cu reparatul.

cristianlavalin
EVO I

Mesaj de cristianlavalin » Joi Sep 10, 2015 2:42 pm

Multumesc mult pentru ajutor. Am sa incerc sa imi bag eu nasul pe unde mi-ai spus tu. Sper sa ma descurc si sa nu stric si mai tare. Din pacate, sunt din Bucuresti. Am sa revin cu rezultatul

siracan
EVO I

Mesaj de siracan » Joi Sep 10, 2015 2:57 pm

QUOTE (naruto @ Aug 21 2015, 09:43 PM) Salut! Oare pentru a demonta un far la un colt din 2005 trebuie data jos bara din fata? nu iasa altfel?

Da,insa o poti desface usor doar in zona farului pana i-ti permite sa scoti farul.

naruto
EVO I

Mesaj de naruto » Vin Sep 11, 2015 9:02 pm

Ms de raspuns siracan!

Scrie răspuns

Înapoi la “Mitsubishi Colt”