Va salut.
Am un Lancer 1.5 din 2010 ~ 90.000 km
As vrea sa stiu din experienta voastra cam cati km tine ambreiajul ? Eu cred ca ar fi timpul sa il schimb, uneori simt un comportament ciudat, dar nu stiu daca e inca cazul la 90.000 Stilul de condus nu e deloc agresiv.
Schimbare Ambreiaj
Ambreiajul nu tine un numar de kilometri fix. Depinde foarte mult de cum conduci - agresiv sau nu, depinde daca ai ticul de a sta cu piciorul deasupra pedalei de ambreiaj in timp ce rulezi fara a schimba treapta de viteza si, implicit, de a calca involuntar pedala de ambreiaj, etc.
Ca sa te lamuresti daca mai poti merge cu discul de ambreiaj de pe masina ta, ruleaza in treapta a 3-a la ~3500 rpm si calc-o la podea. Daca motorul se tureaza iar masina accelereaza, inseamna ca discul de ambreiaj inca e bun. Daca motorul se tureaza iar masina nu accelereaza, inseamna ca discul de ambreiaj patineaza => urmeaza inlocuirea lui sau a kit-ului de ambreiaj daca dispui de bani (disc de ambreiaj, placa de presiune, rulment de presiune).
Sper ca te-am lamurit.
Numai bine!
Ca sa te lamuresti daca mai poti merge cu discul de ambreiaj de pe masina ta, ruleaza in treapta a 3-a la ~3500 rpm si calc-o la podea. Daca motorul se tureaza iar masina accelereaza, inseamna ca discul de ambreiaj inca e bun. Daca motorul se tureaza iar masina nu accelereaza, inseamna ca discul de ambreiaj patineaza => urmeaza inlocuirea lui sau a kit-ului de ambreiaj daca dispui de bani (disc de ambreiaj, placa de presiune, rulment de presiune).
Sper ca te-am lamurit.
Numai bine!
QUOTE (yonut_a @ Jul 24 2014, 10:34 AM) Sunt constient ca difera de la sofer la sofer, dar sunt curios de la posesorii de Lancer cam la cati km au schimbat ambreiajul, ca la urma urmei nu facem toti liniute la semafor in fiecare zi sa rupem masina in doua.
eu tocmai am implinit 100.000 cu al me u 1.5 din 2010 si merge ca in prima zi,sper sa-l tina Dumnezeu asa si in continuare.
eu tocmai am implinit 100.000 cu al me u 1.5 din 2010 si merge ca in prima zi,sper sa-l tina Dumnezeu asa si in continuare.