Cutie viteze M Colt 1.5

Utilizare, opinii, probleme si reparatii pentru Mitsubishi Colt (inclusiv Colt CZ3, CZC, CZT si Ralliart Version R)
peoples
EVO I

Mesaj de peoples » Joi Mai 22, 2008 8:54 am

Salut am un Mitsubishi Colt 1.5 SAM achizitionat de cateva saptamani si ieri s'a intamplat un lucru ciudat pentru care nu gasesc o explicatie. Dupa ce am incetinit si am schimbat treapta a 2-a imediat dupa accelerare s-a auzit o trosnitura metalica din dreptul cutiei. Are cineva idee ce ar putea fi? Uh...si ca sa nu uit ...alta problema ar fi ...cand trec peste denivelari.... se aude o bataie pe partea dreapta si se simte si in volan...are cineva idee ce ar putea fi?>

VooN
EVO I

Mesaj de VooN » Joi Mai 22, 2008 9:04 am

Cutia se aude destul de pronuntat la schimbarea treptei, deci e posibil sa nu fie nimic. Dc nu ai mai remarcat ceva in neregula de atunci cu ea atunci stai linistit. Zgomotul din dreapta e posibil sa fie de la o tabla care nu e prinsa bine, pe undeva la evacuare(pana in catalizator). Stiu ca unii colegi de forum au avut aceeasi problema - eu personal nu o am, cel putin pana acum. Totusi parca ziceau ca e doar zgomot, nu si feedback in volan.
Cum masina e in garantie -fuga la service pt verificare.

peoples
EVO I

Mesaj de peoples » Joi Mai 22, 2008 11:22 am

mc pentru raspuns...zgomotul kre il face knd schimb treapta e metalic si na...imi km fac griji..!

alexio
EVO I

Mesaj de alexio » Joi Mai 22, 2008 1:25 pm

Zgomotul pe dreapta fata, la trecerea peste denivelari il am si eu, tabla cu pricina a fost verificata de mai multe ori, nu vine de la ea. Oricum zgomotul este prea puternic pentru a putea fi produs de o tabla subtire.

peoples
EVO I

Mesaj de peoples » Vin Mai 23, 2008 9:41 am

alexio...si tie ce ti-au zis? de la ce e zgomotul pe dreapta? s-au nu si-au dat seama ink?

Mugurcolt
EVO I

Mesaj de Mugurcolt » Vin Mai 23, 2008 11:09 am

Cutia de viteze este fixata la partea inferioara de o tija care intra in traversa fata .Acolo, aceasta este fixata cu un surub care se vede pe traversa. Cand mi s-a schimbat cutia de viteze, pentru ca acest surub nu era bine strans, la plecarea de pe loc si la schmbarea vitezelor I cu II, se auzea o lovitura dinspre cutia de viteze. Dupa ce am strans bine acest surub nu sa mai auzit nimic. Cu timpul, acest surub se mai slabeste si de aceea strangerea lui trebuie verificata des.
Aceasta, este cea mai simpla si convenabila situatie. Verifica si acest surub.
Fişiere ataşate
m_2_2.jpg
m_2_2.jpg (61.09 KiB) Vizualizat de 2997 ori

alexio
EVO I

Mesaj de alexio » Vin Mai 23, 2008 1:04 pm

Zgomotele fata dreapta nu au inca o explicatie.

Scrie răspuns

Înapoi la “Mitsubishi Colt”