Starea Drumurilor

Locuri pe care le-ati vizitat sau care le aveti in plan. Starea drumurilor
Scrie răspuns
andrei

Mesaj de andrei » Lun Iul 23, 2012 12:13 pm

@palatin: feel free to update it!

ssTour
EVO I

Mesaj de ssTour » Vin Iul 27, 2012 9:50 am

miercuri am ajuns in tara noastra draga si pana acasa am parcurs traseul Bors-Oradea-Cluj- Tg.Mures-Sovata-Bicaz-P.Neamt-Roman-Vaslui. Drumurile sunt descrise aproximativ corect pe aceasta harta si vreau sa multumesc tuturor celor care au contribuit la updatarea ei pentru ca altfel sigur alegeam alt traseu mai lung.
Contribui si eu cu un update la drumul Roman-Vaslui drum pe care se lucreaza/plombeaza intre Poienari si Bacesti.
Fişiere ataşate
hartak.jpg
hartak.jpg (2.91 MiB) Vizualizat de 2533 ori

66RRR
EVO I

Mesaj de 66RRR » Vin Iul 27, 2012 10:38 am

Peste doua saptamani sper sa pot pleca intr-un miniconcediu la Cluj.
Imi place foarte mult zona si mi-e dor sa revad locurile, asa ca va cer ajutorul in ceea ce priveste ruta pe care ar trebui sa o aleg:

Varianta prin Alba Iulia am pus-o pentru ca as vrea sa trec si pe acolo, daca as avea destul timp, tinand cont ca vrea sa plec vinerea pe la ora 18.00 si sa ajung pana seara in Cluj. Am mai mers pe aceasta ruta acum cativa ani si nu mi-a fost greu, insa nu stiu daca merita sa fac 100 km in plus alegand acest drum. Voi ce credeti?

sabin.b
EVO I

Mesaj de sabin.b » Vin Iul 27, 2012 11:37 am

Varianta corecta este varianta 4 . Am facut de multe ori drumul intre Brasov-Cluj (chiar Ploiesti-Cluj) si pot sa iti spun ca nici una din variantele tale nu este foarte ok. De aceea iti atasez varianta cea mai scurta, cea mai rapida si pe drumul cel mai bun din punct de vedere al calitatii:

[attachment=17297:Traseu.jpg]

Ar mai fi ok si varianta ta 1, insa cu mici modificari, deoarece e foarte ciudat cum arata traseul intre Targul Mures si Ludus. Practic, iti recomand sa nu intri in Targul Mures, ci, din Acatari, faci stanga pe drumul de camioane si iesi la Ungheni. Acelasi lucru iti recomand sa faci si daca optezi pentru varianta propusa de mine mai sus (scurtezi traseul si castigi aproape 20-30 minute). Atasez si varianta aceasta. Mentionez totusi ca aceasta varianta asta te duce pe autostrada A3, insa te scoate la vest de Cluj (la 10 km in afara Clujului). Daca vrei sa ajungi in centru sau in partea de est a Clujului, atunci iti sugerez varianta 4, daca vrei in vestul Clujului, atunci iti sugerez varianta 1 (cu modificarile mele).

[attachment=17298:traseu_1.jpg]

Drum bun!
Fişiere ataşate
traseu_1.jpg
traseu_1.jpg (326.04 KiB) Vizualizat de 2527 ori
Traseu.jpg
Traseu.jpg (325.17 KiB) Vizualizat de 2538 ori

al_eugen
EVO I

Mesaj de al_eugen » Sâm Iul 28, 2012 10:15 am

Am mers saptamana trecuta de la Bistrita la Sibiu pe traseul:

Bistrita -DN15A- Reghin - DN15 - Tg.Mures - Sighisoara - DN14 (Medias - Copsa Mica) - Sibiu.

pe tronsoanele de DN15,15A si DN14 parcurse se lucreaza sau se incep lucrari (tot una) de largire. Multe semafoare cu trecere altarnativa pe 1 banda, multe sectoare ingustate. Relativ putine TIR-uri (astea mai lipseau )

Deci atasez harta cu aceste sectoare trecute la portocaliu (de evitat) cu buline de rosu - Daca puteti, nu treceti pe acolo...

PS: lucrarile sunt listate si la CNADNR
Fişiere ataşate
hartak20120728.jpg
hartak20120728.jpg (2.18 MiB) Vizualizat de 2548 ori

radu-lancer
EVO VII

Mesaj de radu-lancer » Vin Noi 09, 2012 8:35 pm

radu-lancer
EVO VII

Mesaj de radu-lancer » Lun Noi 12, 2012 11:09 pm

AVERTIZARE DE CEAŢĂ ?n cinci judeţe şi ?n Capitală

http://www.rtv.net/avertizare-de-ceata- ... 53103.html

radu-lancer
EVO VII

Mesaj de radu-lancer » Mar Noi 13, 2012 7:05 am

13 noiembrie 2012

Data: 13/11/2012 07:01 Sursa: Centrul INFOTRAFIC
DIN CAUZA CEŢII DENSE, PE MAI MULTE ARTERE IMPORTANTE DIN ŢARĂ SE CIRCULĂ DIFICIL

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Rom?ne informează că la această oră (07.00) traficul rutier se desfăşoară cu dificultate, ?n condiţii de ceaţă densă, pe mai multe drumuri importante din ţară. Fenomenul este semnalat ?n special ?n judeţele din sudul ţării – Ilfov, Giurgiu, Ialomiţa, Călăraşi, Brăila, Teleorman etc.

Şi pe autostrăzile A1 Bucureşti – Piteşti şi A2 Bucureşti – Constanţa există tronsoane afectate de ceaţă, ?nsă vizibilitatea nu este redusă sub 100 de metri.

Pentru a pre?nt?mpina producerea accidentelor grave, conducătorii auto sunt sfătuiţi să conducă prudent, cu viteză redusă.

------------------------------------------------------------------------------

Cod galben de ceaţă pe A2.

Administraţia Naţionala de Meteorologie a emis o avertizare nowcasting, valabilă p?nă la ora 06.00.

Sunt vizate arii extinse din judeţele Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Teleorman, Ilfov şi municipiul Bucureşti inclusiv autostrăzile A1 şi A2, sudul judeţelor D?mboviţa şi Prahova.

Se semnalează ceaţă care determină vizibilitate scăzută, local sub 200 metri şi izolat sub 50 metri.

Ce spune poliţia

Ceaţa impune din partea celor aflaţi la volan, dar şi a celorlalte categorii de participanţi la traficul rutier, o conduită preventivă pe toată durata deplasării pe drumurile publice. Este necesar să se ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum, iar fiecare manevră ?n trafic să se facă numai după o temeinică asigurare. Pentru aceasta, oglinzile retrovizoare trebuie să fie reglate corespunzător.

Recomandăm ca luminile de ?nt?lnire ale autovehiculelor să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri, nu doar pe cele pe care există obligativitatea instituită prin lege. ?n condiţii de ceaţă densă, trebuie folosite şi luminile de ceaţă.

De asemenea, ?n cazul răm?nerii ?n pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mult mai mare. Reamintim obligaţia conducătorilor de autovehicule cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone să poarte echipament de protecţie-avertizare fluorescent-reflectorizant atunci c?nd execută intervenţii la vehiculul care se află pe partea carosabilă a drumului public. Recomandăm şi celorlalţi conducători auto să poarte acest echipament, mai ales pe timp de ceaţă.

http://www.ziuaconstanta.ro/stiri-calde ... 13621.html

radu-lancer
EVO VII

Mesaj de radu-lancer » Mie Noi 14, 2012 8:43 am

radu-lancer
EVO VII

Mesaj de radu-lancer » Dum Noi 18, 2012 7:43 am

Data: 18/11/2012 06:54 Sursa: Centrul INFOTRAFIC

CEAŢA REDUCE VIZIBILITATEA PE NUMEROASE ARTRE RUTIERE DIN ŢARĂ

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Rom?ne informează că la această oră (06.50) traficul rutier se desfăşoară cu dificultate, ?n condiţii de ceaţă densă pe Autostrada Soarelui, ?ntre Drajna şi Constanţa. Pe această porţiune vizibilitatea scade şi sub 50 de metri.

Probleme similare sunt semnalate şi pe numeroase drumuri naţionale şi europene din judeţe precum: Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Urziceni, Teleorman, Ilfov şi Municipiul Bucureşti.

Ceaţa impune din partea celor aflaţi la volan, dar şi a celorlalte categorii de participanţi la traficul rutier, o conduită preventivă pe toată durata deplasării pe drumurile publice. Este necesar să se ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum, iar fiecare manevră ?n trafic să se facă numai după o temeinică asigurare.

Scrie răspuns

Înapoi la “Drumetii”