Consumuri - Colt

Utilizare, opinii, probleme si reparatii pentru Mitsubishi Colt (inclusiv Colt CZ3, CZC, CZT si Ralliart Version R)
Scrie răspuns
ultra_gimi2000
EVO I

Mesaj de ultra_gimi2000 » Mar Apr 08, 2008 3:11 pm

ultimu plin : 500 DE KM cu 41 de litri echivalent cu un consum de 8,3 in oras... normal-usor cum ziceai si tu coccolino da grabit nu...poate am nimerit-o bine masina..adevaru e ca m-am si obisnuit ( conduc de 4 ani )...atata timp cat imi ramane sub 8,5 in bucurestiu asta infect sunt pe deplin multumit...sper sa iti mai scada consumu...poate nu s-a asezat masina bine inca cine stie...oricum sunt sigur ca in jur de 9 o sa scoata.

damutz
EVO I

Mesaj de damutz » Mar Apr 08, 2008 4:04 pm

cocolino ai fost in service? pentru ca eu am fost si am fost degeaba.nu i-a interesat de consumul meu si au sarit din prima ca e de la condus sportiv si nu au facut nimic.nu-i nimic pentru ca ma voi duce inca o data si voi cere teste si voi insista pe toate caile posibile. in bucuresti scot in medie 11% in conditiile in care jumatate de drum e agitat si cealalta parte e relativ libera la un motor de 1.1 care numai sportiv nu-l poti numi.e o adevarata placere sa vezi si un C1 sau pejo 107 care te depaseste.

Cristi
EVO I

Mesaj de Cristi » Mar Apr 08, 2008 4:36 pm

Au fost timpuri in care am scos si 8l in oras, dar pe traseul meu actual, parcurs zi de zi, nici un colt nu poate scoate acest consum/luna, nici 9 macar.
Ah ba da, impinsa masina...)

Oricum e chestie de cum a fost obisnuita masina, am condus un cz3 1.5 apartinand unei tipe, dupa cifrele CB consuma mai putin ca al meu, dar tragea ca dracu spre deoasebire de al meu...ea insa nu isi dadea seama si i se parea ca zboara. )

VooN
EVO I

Mesaj de VooN » Vin Apr 11, 2008 9:19 pm

Am facut 477 km cu 38 litri de benzina adica 7.96%. Din astia 477 cam 120 facuti in oras. Restul facuti in afara localitatii la un regim de mers lejer(110-120)si putine acceleri mai bruste. Masina are acum 1200 KM si inca e strans motorul - deci ar trebui sa mai scada putin pe viitor.
Am cosiderat rodajul terminat la 1000 KM. O fi bine, o fi rau - nu stiu, dar i-am dar peste 6000 de ture in a 5-a=>215KM/h asa ca dc nu era terminat s-a terminat prematur :-D . Regimul asta l-a vazut dupa ce am alimentat deci nu intra in calculul de mai sus.

ultra_gimi2000
EVO I

Mesaj de ultra_gimi2000 » Dum Apr 13, 2008 3:29 am

1600 de km am si eu si dupa cum am mai specificat, sigur scade consumul( 1,3 SAM-8,3 la ultimu plin si display-ul fluctueaza in oras intre 8 si 9)...momentan se unge bine motorashu...si masina nu este dupa cum zic altii "impinsa"...trebuie doar sa stii cum sa schimbi vitezele si sa obtii o acceleratie buna fara sa bruschezi masina pur si simplu aiurea si cum sa eviti anumite centre foarte aglomerate.ce credeti ca exista vreun bucurestean care are traseu liber pana la serviciu in fiecare zi? hai sa fim seriosi... ma mir ca unii zic ca se consuma cam 10 la suta in oras...cred ca stai la coada toata ziua fara sa incerci sa-ti gasesti un traseu mai liber...si cum te mai si enervezi ca e aglomeratie si intarzii, mai si o bruschezi, franezi brusc...si uite asa se cam "lauda" lumea ca masinutza consuma 10 la suta cel putin.daca iti consuma mult, e clar ca trebuie sa iti schimbi stilul de condus , ca masina sigur nu e de vina. si daca vrei sa scoti un consum bun, reusesti, pt ca exista o anumita chestie la bordu masinii aleia si care se numeste consum instantaneu...si sa te ghidezi dupa el cam cum ar trebui sa rulezi tu corect ca sa nu mananci benzina aiurea. si manualu ala nu e dat degeaba...merita citit. si celor cu COLT 1,5, nu o sa va consume 11 in oras...poate cand a grabiti mereu fara motiv si o bruscati zilnic...cu solenza mea consumam 10 si nu o lasam lejer ...mereu ma grabeam. si de ce spun sa se citeasca manualu...pt ca acolo si specifica: datele despre consum de pe afisajul electronic pot diferi fata de realitate.

damutz
EVO I

Mesaj de damutz » Lun Apr 14, 2008 2:19 pm

acum nu stiu unde stai tu in bucuresti si cam pe unde circuli, dar daca stii stradute de iesit din Dr Taberei, zi la toata lumea ca eu ma chinui si nu gasesc nimic sau solutii de evitat Colentina pentru cine sta pe acolo. la partea cu accelerarea, zi-mi si mie cat iti consuma tie instantaneu cand o accelerezi putin sau cand esti in franare lenta intr-a doua si iti arata computerul de bord un consum instantaneu de 8%. eventual, scoate si un filmulet , un fel de tutorial pentru cei ca mine care nu reusesc sa scoata sub 10 in timpul saptamanii. mentionez ca in weekend am 7.7 consum.

cocolino
EVO I

Mesaj de cocolino » Mar Apr 15, 2008 9:45 pm

in conditiile de trafic post-summit 10% in oras a ajuns sa mi se para un ideal. ce ne facem? ca nu merge nici cu schimbat vitezele ca pensionarii, nici cu smecherii si shortcut-uri pe stradute laterale...nu mai merge nimic. apropo...la votare mergem cu masina?

ultra_gimi2000
EVO I

Mesaj de ultra_gimi2000 » Mie Apr 16, 2008 3:10 pm

uite la asta cu filmuletzu nu m-am gandit da cand am timp o sa fac si vad cum fac sa-l pun aici.chestia e ca la consumul instantaneu in acceleratie pana sa schimb vitezele creste usor pana pe la 11 -13 la suta apoi cand schimb viteza si o mentin constanta la putin peste 2000 de ture, consumul instantaneu imi arata intre 4 si 6 la suta...apoi cand accelerez din nou creste consumul instantaneu tot spre 11-13 si apoi e la fel cand o mentin constanta... in jur de 4-6 la suta...cam asa imi arata cand merg constant cu ea...bine ca am mers in bucuresti si cu a 5-a la 3000 de ture cred ca aveam vreo 100 si o tineam constant si imi arata consumul instantaneu 3-4 la suta.treaba e care am si observat-o sa o tin cat de cat constant..si am evitat sa mai bruschez masina pt ca in momentul in care am bruscat-o imi arata 18 la suta..nebruscata...pana sa-i dau a doua, accelerata pana la 2500 de ture imi ia cam 2 secunde.
eu stau in rahova...si am traseu pana la semanatoarea in general,pe langa Regie.ii inteleg pe cei care vin din drumul taberei pt ca stiu am patit si eu sa prind aglomeratiile de acolo.sincer am cautat si eu solutii...da nu am gasit...amu depinde si de zona in care stai...da sincer si in drumul meu zilnic, in juru orei 7 si jumatate dimineata...este aglomerat bara la bara pe linia lui 32 inspre unirii...
si daca va ajuta cumva, sau cred ca stiti...ca sa va arate masina consumu cu care a-ti mers ultima data pe display...ca el il reseteaza daca stai cu masina nemiscata 4 ore...in dreapta display-ului sunt 2 butoane puse vertical...tineti apasat pe cel de sus apoi dati click pe ala de jos si trece pe "resetare manuala".asta trebuie facuta mereu dupa ce lasi masina mai mult de 4 ore daca vrei sa iti arate consumu corect.in fine...va sfatuiesc sa-l folositi cat mai mult...parerea mea.ce mi se pare stupid e ca nu mi se pastreaza automat consumu sa nu mai dau eu click-uri

mocanu86
EVO I

Mesaj de mocanu86 » Sâm Apr 19, 2008 10:01 am

cel mai mic consum inregistrat in orash (bucuresti ) si cel mai mic consum inregistrat in afara orashului, consumul de 5.5 dupa un drum de 300 km pe E85 bucuresti bacau , chiar super mul;tumit .. cum am reusit , consumul de 7.3 in bucuresti .. sincer nu stiu cum naiba am scos asa putin .... si in afara de 5.5 am mers doar pana in 3000 de ture , adik cu max 100 in a 5-a . eu am motorul de 1.3 , ce pot sa zic . se poate si consum mic doar daca nu ai talpa mare si grea bafta tuturor

policr
EVO I

Mesaj de policr » Sâm Apr 19, 2008 12:22 pm

ai reusit sa scoti exact cat scrie in cartea tehnica
felicitari

Scrie răspuns

Înapoi la “Mitsubishi Colt”