Ulei Motor
Buna ziua.Am un colt 1,5 benzina,si trebuie sa ii fac revizia de 45000 km.Primele 2 revizii le-am facut la reprezentanta,unde ai pus ulei Mobil 10w-40.Acuma ca a iesit din garantie am decis as ii fac la un service autorizat(foarte laudat de toti care merg acolo),am cumparat ulei Mobil 10W-40(cum este in motor),filtru ulei si fitru aer cu doar 186 lei.Schimbul este gratuit.
Problema mea insa:cel de acolo spunea ca acest ulei este semi-sintetic si se schimba la 10.000.In cartea tehnica a masinii scrie sa folosim ulei sintetic 10w-40 sau 10w30.
Ma sfatuiti sa iau un alt ulei sintetic ?Adica se gasesc uleiuri sintetice 10w40?Va multumesc.
Problema mea insa:cel de acolo spunea ca acest ulei este semi-sintetic si se schimba la 10.000.In cartea tehnica a masinii scrie sa folosim ulei sintetic 10w-40 sau 10w30.
Ma sfatuiti sa iau un alt ulei sintetic ?Adica se gasesc uleiuri sintetice 10w40?Va multumesc.
Pai depinde cata rabdare au avut cand ti l-au schimbat. Daca au asteptat sa se scurga tot, intra ~4.5 (difera putin in functie de dimensiunea filtrului). Busonul este intr-un coltz in spatele baii, deci masina trebuie un pic ridicata de bot ca sa se scurga tot tot.
Uita-te si tu pe joja si vezi sa fie intre minim si maxim. Daca e, esti ok, desi cu doar 4l de ulei pusi, inseamna ca mai ai inca putin ulei vechi. Nu e o tragedie, mereu ramane cate un pic, dar data viitoare mergi cu temele facute si pune-i sa ti-l schimbe cum trebuie.
Uita-te si tu pe joja si vezi sa fie intre minim si maxim. Daca e, esti ok, desi cu doar 4l de ulei pusi, inseamna ca mai ai inca putin ulei vechi. Nu e o tragedie, mereu ramane cate un pic, dar data viitoare mergi cu temele facute si pune-i sa ti-l schimbe cum trebuie.
- mitsu_colt76
- EVO I
- mitsu_colt76
- EVO I
Mobil 1 este gama premium, ulei sintetic de cea mai inalta calitate din gama lor. Mobil S sunt uleiurile din gama buget. Posibil facute din ulei reciclat, pachete mai slabe de aditivi, semi-sintetice sau nu stiu ce. Ca nu stiu, nu pot sa bag mana in foc.
Exista si Mobil 1 5w30 si Mobil S 5w30..doar ca Mobil 1 e la pret dublu. Mobil 1 made in USA, Belgia.. Mobil S made in Turkey.
Exista si Mobil 1 5w30 si Mobil S 5w30..doar ca Mobil 1 e la pret dublu. Mobil 1 made in USA, Belgia.. Mobil S made in Turkey.
- mitsu_colt76
- EVO I