Amenda Pentru Rovigneta

La un pahar de vorba..
Avatar utilizator
PIRI
EVO I
Mesaje: 0
Membru din: Dum Iul 05, 2009 12:16 pm

Mesaj de PIRI » Dum Iun 23, 2013 8:06 pm

Asa cum ai precizat,rovigneta se plateste pentru circulatia pe drumurile nationale ,chiar si in interiorul localitatilor ,exceptie facand resedintele de judet si municipiile.
Pentru plata contraventiilor ,prin sistem electronic, nu mai este necesara trimiterea dovezii de plata .

Avatar utilizator
Extremero
EVO I
Mesaje: 12
Membru din: Vin Sep 18, 2009 12:26 am

Mesaj de Extremero » Mar Iun 25, 2013 5:17 pm

Pt cei care uitati sa va luati rovineta si realizati acest lucru dupa ce v-ati pus pe drum, o puteti cumpara prin SMS.
Se trimite mesaj cu nr masinii urmat de categorie ('a' pt autoturisme) la 7500 dupa care se confirma.
Cam asa:
[attachment=19613:IMG_8660.jpg]


Stie cineva daca procesarea in sistem a numerelor cu/fara rovigneta se face la miezul noptii sau pe masura ce se inregistreaza?
Concret: Daca de exemplu ai trecut prin dreptul camerei la ora 9.00 si ti-ai dat seama prea tarziu ca sa mai faci ceva, dar la 9.30 ti-ai cumparat rovingneta, sistemul CNADNR observa acest lucru sau nu?
Deci compararea bazelor de date se face la niivel de zi sau de zi+ora?
Fişiere ataşate
IMG_8660.jpg
IMG_8660.jpg (119.38 KiB) Vizualizat de 6507 ori

Avatar utilizator
Vasea
EVO V
Mesaje: 496
Membru din: Joi Ian 02, 2014 1:32 pm
Localitate: IASI
Contact:

Mesaj de Vasea » Lun Dec 11, 2017 6:16 pm

Proiect de lege: amenda pentru rovinietă se va prescrie în 4 luni de la săvârșirea faptei

http://www.automarket.ro/stiri/proiect- ... 81593.html

Amendă pentru circulația fără rovinieta se va prescrie într-un termen de 4 luni de la săvârșirea faptei, potrivit unui proiect de lege depus la Parlament.


Legislația actuală prevede că amenda pentru rovinietă se prescrie în termen de 8 luni în cazul în care șoferul nu primește contravenția de la Compania NaÅ£ională de Administrate a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). De asemenea, în acest interval de timp, un șofer poate fi amendat o singură dată dacă circula fără rovinietă.

Totuși, în Parlament a fost depus un nou proiect de lege care prevede un avantaj suplimentar pentru șoferii care circulă fără să aibă rovinietă. Astfel, documentul prevede că amenda se prescrie în termen de 4 luni de la săvârșirea faptei, adică de două ori mai repede decât în prezent. În plus, proiectul prevede și obligativitatea ca CNAIR să ofere acces la baza sa de date, pentru ca orice șofer să aibă posibilitatea să afle online dacă deține sau nu o rovinietă valabilă.

"Aplicarea sancțiunii amenzii se prescrie în termen de 4 luni de la data săvârșirii faptei; Compania NaÅ£ională de Administrate a Infrastructurii Rutiere asigură accesul utilizatorilor la la baza de ațe pentru verificarea existenței și valabilitații rovinietei și peajului", se menționează în proiectul de lege.

Proiectul de lege a primit deja aviz favorabil și urmează să fie votat în Camera Deputaților. În cazul în care va fi adoptat, proiectul de lege trebuie promulgat de președinte și intră în vigoare la 6 luni de la publicarea în Monitorul Oficial.

În prezent, în cazul autoturismelor, rovinieta costă 3 euro pentru 7 zile, 7 euro pentru 30 de zile, 13 euro pentru 90 de zile și 28 de euro pentru 12 luni. Circulația fără rovinietă pe drumurile naționale (autostrăzi, drumuri expres, drumuri internaționale, drumuri naționale principale și drumuri naționale secundare) se sancționează cu amendă între 250 și 500 de lei.

Via Profit

Avatar utilizator
Vasea
EVO V
Mesaje: 496
Membru din: Joi Ian 02, 2014 1:32 pm
Localitate: IASI
Contact:

Mesaj de Vasea » Mar Ian 16, 2018 6:23 pm

CNAIR a crescut prețurile rovinietelor: șoferii de autoturisme au scăpat de scumpiri

http://www.automarket.ro/stiri/cnair-a- ... 82171.htmlAutoritățile au crescut prețurile rovinietelor pentru unele categorii de vehicule, dar șoferii de autoturisme au scăpat de scumpirile pregătite.


Compania NaÅ£ională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că tarifele pentru rovinietă trebuie să fie actualizate.

Cele mai afectate sunt vehiculele de transport de marfă cu masa totală maximă autorizată între 3,5 ÅŸi maximum 7,5 tone.

Pentru acestea, rovinieta creÅŸte de la 4 la 12 euro pentru o zi, de la 16 la 30 de euro pentru ÅŸapte zile, de la 32 la 60 de euro pentru 30 de zile, de la 92 la 171 de euro pentru 90 de zile ÅŸi de la 320 la 600 de euro pentru un an.

Oficialii CNAIR susțin că tariful de 12 euro/zi trebuia aplicat începând cu data de 1 martie 2014. În caz contrar, țara noastră riscă deschiderea procedurii de infringement pentru netranspunerea directivei europene în acest caz.

Tarifele pentru categoriile de vehicule A, B, G ÅŸi H, nu au fost modificate.

Prețul rovinietei a mai crescut la categoria D, acolo unde tariful anual de 560 de euro a crescut până la valoarea de 660 de euro.

Via News.ro

Avatar utilizator
Vasea
EVO V
Mesaje: 496
Membru din: Joi Ian 02, 2014 1:32 pm
Localitate: IASI
Contact:

Mesaj de Vasea » Vin Mai 11, 2018 5:35 pm

CNAIR va trimite notificări pentru expirarea rovinietei: mesajele vor fi transmise pe e-mail cu două zile înainte

http://www.automarket.ro/stiri/cnair-va ... 84447.html

CNAIR a anunțat că persoanele care cumpără roviniete de pe portalul erovinieta.ro vor fi notificate prin email cu două zile înainte de expirarea acesteia.


Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) oferă propriul serviciu online de achiziționare a rovinietelor de pe portalul erovinieta.ro, iar acum anunță introducerea unei opțiuni suplimentare.

Astfel, cei care cumpără roviniete cu valabilitate mai mare de 30 de zile vor primi o notificare pe email cu două zile înainte de expirare, pentru a fi astfel atenționați să cumpere o nouă rovinietă.

"Ca urmare a recomandărilor primite din partea utilizatorilor, CNAIR a implementat o nouă facilitate, respectiv posibilitatea de primire a unei notificări prin e-mail cu două zile înainte de expirarea valabilităţii rovinietei achiziţionată prin intermediul acestui portal", precizează CNAIR într-un comunicat de presă.

Opțiunea este valabilă doar pentru utilizatorii înregistrați ai portalului, iar notificarea va fi trimisă pe adresa de email folosită la activarea contului. În plus, utilizatorul trebuie să activeze manual opțiunea din secțiunea Profil, prin bifarea căsuței corespunzătoare.

Via Agerpres

RoseMiller
EVO I
Mesaje: 1
Membru din: Vin Sep 01, 2023 10:58 am
Contact:

Re: Amenda Pentru Rovigneta

Mesaj de RoseMiller » Vin Sep 01, 2023 10:59 am

Bună ziua. Știți de unde să cumpărați anvelope de vară la un preț accesibil și o calitate excelentă? Am găsit un magazin online cool UkrShina. Am cumparat acolo cauciucuri marimea 205/55 r 16, aici link-ul https://jinyu.md/
Cauciucul nu este zgomotos, moderat moale. Magazinul are o gamă excelentă de alți producători. Sfatuiesc pe toata lumea sa o viziteze

Scrie răspuns

Înapoi la “Cafenea”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori