Lancer Sportback 1.5 Vs Hyundai I30 1.4
La lancer ai:
Putere maxima 109 CP @ 6000 rot / min
Cuplu maxim 143 Nm @ 4000 rot / min
La i30 ai:
Putere maxim 109 CP @ 6200 rot / min
Cuplu Maxim 137 Nm @ 5000 rot / min
De aici deduc ca pe i30 trebuie sa-l turezi ceva mai tare ca sa simti ca masina trage. Schimbul de viteze trebuie sa-l faci la turatii mult mai mari. In plus, motorul de 1,4 de pe i30 cred ca e impins la maxim ca sa scoata cei 109 CP.
Am mers cu un Kia Ceed care are acelasi motor de pe i30 si se simte lipsa de putere si de cuplu la turatii mici. E drept comparatia am facut-o cu lancerul classic echipat cu motor de 1,6 si 98 CP.
Putere maxima 109 CP @ 6000 rot / min
Cuplu maxim 143 Nm @ 4000 rot / min
La i30 ai:
Putere maxim 109 CP @ 6200 rot / min
Cuplu Maxim 137 Nm @ 5000 rot / min
De aici deduc ca pe i30 trebuie sa-l turezi ceva mai tare ca sa simti ca masina trage. Schimbul de viteze trebuie sa-l faci la turatii mult mai mari. In plus, motorul de 1,4 de pe i30 cred ca e impins la maxim ca sa scoata cei 109 CP.
Am mers cu un Kia Ceed care are acelasi motor de pe i30 si se simte lipsa de putere si de cuplu la turatii mici. E drept comparatia am facut-o cu lancerul classic echipat cu motor de 1,6 si 98 CP.
La acelasi pret, daca ai optiunile necesare si pe Lancer (optiuni care tu decizi ca iti sunt necesare), clar Lanceru' , mai ales Sportbacku. Una din cele mai frumoase masini din lume, dupa parerea mea. Adica, nu as plati in plus pe gadgeturi la Kia sau chestii care le poti pune ulterior pe Lancer. Totusi, Mitsubishi e Mitsubishi. Depinde cat difera dotarile intre cele doua masini.... Daca e mai ieftina cu 3-4000 de euro Kia, atunci mergi pe Kia decat un Lancer chel (desi nu prea exista asa ceva), dar la acelasi pret, totusi...
Pai la 12.000 E i30 are cam aceleasi dotari pe care le are echiparea invite la sportback la 14.600 E... E o diferenta . Dar cred ca pana la urma o sa merg tot pe sportback... am fost azi la test drive si mi`a placut... Am ajuns la 100 km/h fara sa simt... Intr`adevar cam puturos motorul de 1.5 dar este ok... Avea masina de test un consum mixt de 8.0L.. Nu stiu la cati km...