De unde bagati benzina sau motorina

Generalitati vis-a-vis de automobilele Mitsubishi
Scrie răspuns
PROMitsu
EVO I

Mesaj de PROMitsu » Lun Ian 05, 2009 2:44 pm

Eu am bagat cam 1 an benzina de la Petrom. Aproape intotdeauna de 95. De la Petrom din simplu motiv ca am o benzinarie la 100 de metri de locul unde stau.
In toamna, prin septembrie am plecat in Moldova. Cu plinul facut. Benzina de la Petrom, de 99. Evident ca pana la urma s-a terminat.
La intoarcere am bagat de la Rompetrol, Efix 98. Surpriza! Masina a mers mult mai silentios. Am repetat experienta de cateva ori inclusiv cu Efix 95. De fiecare data motorul nu mai a fost asa zgomotos. Nu stiu care este motivul.
Cu benzina de la Petrom, de 95 sau 99, motorul este mult mai zgomotos la acceasi viteza. Se simte foarte usor. In a 2-a la 50 km/h motorul devine suparator de zgomotos cu benzina de la Petrom. Cu benzina de la Rompetrol toarce mult mai linstit. Asta este valabil si in alte trepte de viteza evident la viteze superioare. De exemplu a 3-a la 80 km/h.
Am mai bagat si de la Lukoil de 95 dar nu am simtit vreo diferenta importanta. La fel cu benzina de la OMV de 95.
Nu pot spune ca masina trage mai bine cu benzina de la Rompetrol. Asa ceva nu se poate masura decat cu cronometru in mana.
Dar cu benzina de la Rompetrol Coltul meu pare sa se simta cel mai bine. Cel putin zgomotul motorului este mai acceptabil la peste 3500 rotatii/min.

ligla
EVO I

Mesaj de ligla » Lun Ian 05, 2009 2:56 pm

Am bagat euro5 de la Petrom in prima zi a anului si pare sa consume mai putin cu 0.5l/100km decat euro4 tot de la petrom

shadow2blade
EVO I

Mesaj de shadow2blade » Lun Ian 05, 2009 7:22 pm

Daca cu euro 5 chiar consuma mai putin inseamna k oamenii si-au atins scopul si anume emisii mai putine...deci o planeta vie cu 5 ani in plus =)) glumesc...eu stiam k ar trebui cel putin teoretic sa consume mai putin da' m-am gandit k ar aparea si o scadere in puterea motorului, de obicei, consumul si puterea scoasa de motor cam cresc direct proportional. Asa ca daca vedeti vreo scadere sau simititi un comportament diferit al motorului da-ti un semn

javrix01
EVO I

Mesaj de javrix01 » Lun Ian 05, 2009 10:15 pm

QUOTE (ligla @ Jan 5 2009, 02:56 PM) Am bagat euro5 de la Petrom in prima zi a anului si pare sa consume mai putin cu 0.5l/100km decat euro4 tot de la petrom

eu am facut un plin de la OMV cu Premium Diesel (euro5) si masina nu mai trage la fel de bine, la consum nu m-am mai uitat am crezut ca are masina ceva (acest plin a coincis si cu "verificarea de iarna"), am crezut ca au umblat "ciumpalacii" aia la ea. Dupa ce am trecut iar pe "Sprint Diesel"(euro4) tot OMV - masina a revenit la performantele anterioare.
Astept sa vad pe timp de iarna daca Sprint Diesel-ul ramane la fel de bun.

Dennis_TL
EVO I

Mesaj de Dennis_TL » Lun Feb 23, 2009 10:06 pm

am alimentat 50 L de la Rompetrol , benzina ALTO 101 ,costa 4,07Ron /L si coltul functioneaza in parametrii , probabil e efect placebo dar mi sa parut ca se incalzeste mai repede motorul cca 2-3min in treapta a 2-a si deja baga caldurica .

shadow2blade
EVO I

Mesaj de shadow2blade » Lun Feb 23, 2009 10:16 pm

QUOTE (Dennis_TL @ Feb 23 2009, 10:06 PM) am alimentat 50 L de la Rompetrol , benzina ALTO 101 ,costa 4,07Ron /L

N-am auzit de benzina/ motorina asta....

Am alimentat eu cu Top Premium 99+ si imi consuma cam 1l mai putin KIA, cu mitsu inca nu fac experimente . La mers fara menajamente, parca urca mai repede in ture, nu va imaginati ca e rocket fuel, si motorul suna mai happy cand e sus in ture.

ligla
EVO I

Mesaj de ligla » Lun Feb 23, 2009 10:54 pm

dupa o perioada de teste..deh am doar 4k km cu ea si cateva tipuri de motorine pot sa fac un grafic al consumului..aceeasi putere pt toate doar ca: daca bag de la Rompetrol esofix parca mananca de rupe...chiar si 1l+/100km(a fost si f frig atunci poate de aceea e dif asa mare),lukoil - se duce la fel de repede ca esofixu' si castigatorul e Petrom cu Euro 5..dupa 1000 km(400 exterior restu' oras) compu' arata 7l/100km dar real e pe la 6.7 .acelasi lucru mi l-a zis si fostu proprietar: cu motorina petrom se simte cel mai bine
Multumitor tinand cont de temperaturile exterioare.
Nu stiu cum e la altii dar la motoarele common-rail scaderea temperaturii duce la dif mari de consum.Am obs si la carisma si la masina de servici(Mercedes A Klasse 160CDI).
Astept sa vina vara sa vad si eu un consum de 3.8

andreicepoi
EVO I

Mesaj de andreicepoi » Mar Feb 24, 2009 1:09 am

Pana acum cateva zile nu am bagat niciodata motorina de la AGIP. Pot spune insa ca am avut o surpriza placuta. Am bagat ceva de genul ECO DIESEL (daca denumirea nu e cea corecta nu mi-o luati in nume de rau).

Diferenta majora constatata, cel putin la VW-ul meu actual a fost ca motorul nu mai era asa de zgomotos. La putere ... nimic simtitor. La consum ... parca a inghitit-o cam repede.

santto
EVO I

Mesaj de santto » Mar Feb 24, 2009 12:08 pm

QUOTE (andreicepoi @ Feb 24 2009, 01:09 AM) Pana acum cateva zile nu am bagat niciodata motorina de la AGIP. Pot spune insa ca am avut o surpriza placuta. Am bagat ceva de genul ECO DIESEL (daca denumirea nu e cea corecta nu mi-o luati in nume de rau).

Diferenta majora constatata, cel putin la VW-ul meu actual a fost ca motorul nu mai era asa de zgomotos. La putere ... nimic simtitor. La consum ... parca a inghitit-o cam repede.

eu sa nu mai aud de AGIP......zici ca am tractor ...si am alimentat de 2 ori ...o data un rezervor ( primul plin al masinii ..la 5 min dupa ce am ridicat masina de la dealer ) si apoi o juma' de rezervor ( pe la 6000 km ) .
am alimentat in rest numai de la OMV cu euro 5 premium ......sunt multumit este foarte ok motorina , motorul este mai silentios insa si eu am simtit ca motorul nu mai trage ca inainte dar este cu mult mai silentios ( de multe ori la 80 la ora am crezut ca am motor pe benzina ), mai ales dupa 01.01.2009 .

o sa trec pe motorina de la rompetrol sau petrom ( aici pretul este mai mic) ma mai gandesc...

Vibe
EVO I

Mesaj de Vibe » Mar Feb 24, 2009 2:14 pm

QUOTE (santto @ Feb 24 2009, 12:08 PM) eu sa nu mai aud de AGIP......zici ca am tractor .....

Pai si ce ? avem altceva? TDI = tractor ...

On topic : eu am alimentat numai de la Rompetrol, nu am simtit absolut nici o diferenta dupa 01.01.09... si mi se pare si normal... doar nu aruncau ei motorina euro4 ramasa din 2008 si bagau euro5... Astea-s baliverne cu euro5... tot aceeasi motorina e. Au mai pus ei un aditiv acolo si pac pac Euro5. Au pus alte stickere pe pompe si gata iar pac pac euro5.

Vad ca lumea lauda OMV-ul si Petrom-ul ... o sa incerc si eu motorina de la ei sa vad ce si cum.

Scrie răspuns

Înapoi la “Generalitati”