Consum Lancer
QUOTE (zimbet @ Nov 30 2008, 09:56 AM) apropo... mie paremise cristi mi-a spus caci creste consumul la un filtru standart K&N, cei care mi l-au vandut m-au asigurat ca din contra scade consumu... cei de la revizie mi-au zis ca creste... pe cine sa cred )...
pe mine ....... un prieten a pus filtru si dupa 1-2 luni l-a dat jos pt ca a crescut consumul.....
pe mine ....... un prieten a pus filtru si dupa 1-2 luni l-a dat jos pt ca a crescut consumul.....
am si eu o problema:
la mine pe computerul de bord(CB), in momentul in care masina este "pe liber" adica in pozitia N la cutia mea, CB imi indica un consum care se apropie de infinit... adica nu mai are loc unde sa indice pe display.... cred ca stiti despre ce vorbesc. presupun ca si la voi indica la fel...nu?
intrebare este urmatoarea, CB calculeaza o medie a consumului, da? si tine cont de faptul ca masina consuma 50% cand e pe liber?
stiu ca nu consuma 50%, nici nu ar avea cum, dar asa pare sa indice CB...
eu cu masina in oras nu am scos niciodata sub 16% iar in afara nu am scos sub 9,8%.
la mine pe computerul de bord(CB), in momentul in care masina este "pe liber" adica in pozitia N la cutia mea, CB imi indica un consum care se apropie de infinit... adica nu mai are loc unde sa indice pe display.... cred ca stiti despre ce vorbesc. presupun ca si la voi indica la fel...nu?
intrebare este urmatoarea, CB calculeaza o medie a consumului, da? si tine cont de faptul ca masina consuma 50% cand e pe liber?
stiu ca nu consuma 50%, nici nu ar avea cum, dar asa pare sa indice CB...
eu cu masina in oras nu am scos niciodata sub 16% iar in afara nu am scos sub 9,8%.
In momentul in care stai pe loc consumul instantaneu nu se mai poate calcula la suta de km, dar cantitatea de combustibil consumata se adauga la consumul mediu. Asa ca linia aia de consum o face plina pentru ca nu are ce sa iti arate. Daca ar fi scazut la 0 ai fi zis ca nu consuma deloc. Vei vedea si din meniul MMCS-ului ca atunci cand stai pe loc, consumul apare --.-- .
Daca am un consum mediu pe ultimii 10 km de 6,5% si stau la o bariera 5 minute, atunci cand plec consumul mediu va fi cam 6,7.
Daca am un consum mediu pe ultimii 10 km de 6,5% si stau la o bariera 5 minute, atunci cand plec consumul mediu va fi cam 6,7.