Fullback Lx

Prezinta-ti L200-le aici!
Avatar utilizator
Quoriah
EVO I
Mesaje: 0
Membru din: Joi Feb 22, 2018 3:00 pm

Mesaj de Quoriah » Lun Mai 14, 2018 2:04 pm

Salutare,

Acum 2-3 saptamani am intrat in posesia unui Fiat Fullback venind de pe un Land Rover Freelander 2. Imi place agregatul si ma tot felicit de alegerea facuta de fiecare data cand ma urc la volan sau cand o vad in parcare.

Pentru prezentarea masinii, am sa folosesc (oarecum fara jena /cool.gif" style="vertical-align:middle" emoid="B)" border="0" alt="cool.gif" /> ) prezentarea pe care o facusem masinii pe un alt forum unde mai sunt prezent.

Prezentare include si niste diferente fata de Freelander-ul pe care l-am avut.

Caroserie: pickup cu 4 usi - double cab
Motor: 2,442 cc (+200 cc fata de FL2). Acesta este noul motor 2,4L de pe ultima versiune de L200 care inlocuieste cu succes versiunea de 2.5L. Motorul este EURO6 (EURO4 la FL2) fara balarii cu AdBlue sau alti aditivi (a contat si acest lucru la decizia de a cumpara masina).
Putere: 180 CP si 430 NM (+20 CP si +30 NM)
Greutate: 1875 kg (- 90 kg)
Tractiune: 4x4 permanent si ne-permanent (4x4 permanent cu Haldex gen.3 la FL2). Fiind un L200, Fullback LX beneficiaza de sistemul SuperSelect 4wd II care ii permite sa ruleze pe asfalt cu tractiune pe puntea spate (exact, are modul "distractie" pentru zapada) sau in mod 4x4 cu diferential central deschis.
Cutie de viteze: automata 5+1 (FL2 avea manuala 6+1). E o cutie de generatie mai veche ceea ce inseamna ca toate bubele ar trebui sa fi fost deja rezolvate.
Frane: discuri pe fata si tambur pe spate; solutie clasica pentru pickup-uri din ce am vazut (FL2 avea discuri pe fata si pe spate).
Suspensii: independente pe fata si arcuri cu foi pe spate (FL2 suspensii independente fata - spate)
Dimensiuni: 5,3m lungime (+80 cm), 1,82m latime (-5 cm), 1,78m inaltime (+8 cm).
Garda la sol: 20,5cm (-1,5 cm). Avantajul aici este ca Fullback-ul are sasiu si caroserie fata de caroserie autopurtanta ca Freelander-ul. Mai exact, doar grupul spate este la 20,5 cm, restul masinii fiind mai sus (banuiesc ca +27-28 cm - o sa vad zilele astea mai exact), fata de Freelander unde toata podeaua masinii era pe la 24-25 cm inaltime.
Roti: 245/65/R16; mai mari decat la FL2 unde erau 235/65/R17
Consum mixt (din carte): 7,5 L/100 km (putin mai mult la FL2)

Dotari specifice modelului LX (cel pe care il am eu)
Treapta de access in benaComenzi audio pe volanVolan imbracat in pieleSistem handsfree cu port USBGuri de ventilatie pentru bancheta spateCamera marsarierJante aliaj 17" cu design special (arata dragut dar vor sta in majoritatea timpului cu noroi pe ele)Geamuri si luneta fumuriiTapiterie piele pentru scaunele din fata si pentru bancheta din spateScaune fata incalziteScaun sofer reglabil electric in 6 directiiClima automata pe doua zoneAccess si pornire fara cheiePachet luxury (manere exterioare, carcase oglinzi cromate si oglinzi laterale reglabile electric)Mod sport pentru cutia automata cu padele la volan pentru schimbarea treptelor de vitezaDiferential spate blocabilFaruri bi-Xenon (cu spalator faruri) si cu DRL pe LEDSistem infotainment si navigatie cu display de 7"" cu harta Europei si suport Bluetooth (partea misto e ca acum am si streaming audio de pe telefon cu controlul muzicii de pe telefon prin comenzile de pe volan)Radio cu DAB



Cateva pareri si impresii de la inceput (primii 70 km)
se conduce foarte usor chiar si prin Bucurestimie chiar imi place senzatia putin de artificial din directie si usurinta cu care se intoarce volanulnu am observat "lipsa de precizie" a directiei sau faptul ca ar prelua orice miscare mica de volan la viteze mai mari (clar nu are precizia unei directii de pe BMW, dar totusi)antifonare putin mai slaba decat la Freelander, dar oricum peste mediesingurele lucruri pe care le regret sunt parbrizul incalzit (iarna e bun) si sistemul de sunet (se poate imbunatati pe parcurs)cutia schimba destul de lejer fara sa trimita socuri; schimba pe la un 2000-2100 RPMe in rodaj acum asa ca nu am incercat sa vad cum merge aici functia de kickdown (in special cu tractiune spate)toate limitatoarele de viteza trebuie abordate cu grijaaaaaaa (prea repede si sare muuuuuult de spate si tu primesti o palma dupa ceafa)farurile bi-Xenon de pe masina sunt GENIALE dupa 60 km azi noapte si lumineaza mai bine decat cele de pe Freelander; au o dispersie foarte buna a luminii si dupa cum par sa bata nici nu par prea deranjate pentru cei din sens opussuspensia fata cel putin la fel de confortabila ca pe Freelandercaunele sunt mai bune (cel putin al soferului) si cu suport lateral mai bun decat pe Freelander;vizibilitatea foarte buna; ma asteptam ca stalpii A sa obtureze mai mult din campul vizual dar no problemosunt nemaipomenit de fericit cu oglizile laterale IMENSE ca niste urechi de elefant dupa 2 saptamani de condus un Peugeot 206 cu laterale minuscule; sunt ceva mai mari (ca suprafata) si decat cele de pe Freeelanderspatiu imens la picioare pentru sofer si la fel si pentru pasagerul din dreapta; ori mi se pare mie dupa 2 saptamani cu un 206bancheta din spate pare la fel de confortabila precum cea din Freelander (doar cat am testat-o)nu gasesc sa cumpar o prelata de acoperit bena (am de carat niste ciment si se anunta niste ploi peste weekend si ma gandeam sa fiu pregatit)carosarea benei urmeaza in 1-2 saptamani (cand ajung toate piesele si am si eu timp)

Posibil sa ii pun troliu daca voi avea nevoie. Clar ii voi schimba barele de protectie fata / spate cu versiuni mai rezistente dar si mai utile (momentan bara spate nu permite rabatarea completa a usii de la bena).

Lista cu lucrurile de care am sa ma ocup in viitorul apropiat (urmatorul an) in ordine de la mai importante la "ce bine ar fi daca as castiga la loto maine dimineata":
o mica prelata pentru bena (se anunta niste ploi zilele astea si preventiv sa fiu pregatit pana cand apuca sa montez hardtop-ul)

TODO list
chingi si plase de fixare a bagajelorscuturile (nu sunt toate de metal) trebuie inlocuite si am gasit la niste baieti din Mures seturi pentru Fullbackun snorkel tot de la baietii din Muresvanzarea celui de-al doilea set de roti de la Freelander ca sa imi pot sponsoriza un set de AT-uri pentru Fullbacko decizie legata de gumele pentru Fullback; list scurta include Nokian Rotiiva, Nokian Rockproof (in dubie dpdv al dimensiunilor disponibile), BFGoodrich AT KO2, sauCooper Discoverer ST Maxxbare de protectie mai de doamne-ajutaun lift-kit de vreo 5 cmun portbagaj care se intinde de la cabina la bena pe care sa pot pune canistre / baxuri cu apa sau o a doua roata de rezervaun troliu + hilift jack


Impresii dupa 850 km
speed bumps sunt periculoase daca ai oameni pe bancheta din spate (prea repede si spatele sare atat de mult incat poti sa ii dai cu capul de tavan)bancheta din spate nu este recomandata daca ai peste 1.90 m inaltime pentru ca se sta un pic chinuit si la gropi dai cu capul de tavan3 adulti au loc la fix pe latime; clar nu poate fi foarte confortabil la drum lung (+400 km)sistemul multimedia e prost cu P mare in special partea de navigatie (am zis sa vad cum functioneaza); cine l-a gandit merita biciut in piata publica si aratat cu degetul ca exemplu negativmasina este suprinzator de confortabila pentru o utilitaraaerul conditionat e eficient si bate cum trebuieparbrizul e dubios: nu se curata usor de insectele mucificate pe parbriz
Consumul a scazut de la 16-20 L/100 km la 10.5 L / 100 km in modul RWD; de' inca sunt in rodaj si bena neacoperita contribuie cu 1 L la consum la viteze mai mari. Presupun ca se va stabiliza pe la un 8 L / 100 km pana la urma cand va iesi din rodaj.

Pentru cei 850 km am mers relaxat cu masina tinand motorul pe la un 1,500 - 2,500 de ture cu unele varfuri (cand a fost absoolut nevoie) pe la 2,700 - 2,800 de ture; totul evitand accelerari bruste. Asa am observat ca la anumite turatii cutia de viteze pare nehotarata. Desi e vizibil si se simte cand schimba vitezele, cutia le schimba destul de fin, iar retrogradarile din frana de motor sunt de asemenea smooth fara bruscarea motorului.

Din nou, rareori am vazut asa lucru prost facut ca sistemul de multimedia - navigatie:
e dificil sa adaugi un punct unde sa te duc masina daca nu stii adresa exactnavigarea printre meniuri are un lag infernalnavigarea intre module (radio - navigatie - device-ul conectat prin bluetooth) este extrem de dificilaunitatea are prostul obicei de a se intuneca daca aprinzi farurile (nu DRL-urile)unitatea asta e mai inceata decat Internet Explorer

Si cateva poze /smile.gif" style="vertical-align:middle" emoid=":)" border="0" alt="smile.gif" />

[attachment=24695:20180503_194032.jpg]

[attachment=24696:20180503_214216.jpg]

[attachment=24697:20180504...5323_HDR.jpg]

[attachment=24698:20180504...5328_HDR.jpg]

[attachment=24699:20180504_103408.jpg]

[attachment=24700:20180505_090159.jpg]

Scrie răspuns

Înapoi la “L200-le meu”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator