2005 Lancer Evo Viii- Prima Mea Masina, My Dream Car!

Prezinta-ti Lancerul aici!
Scrie răspuns
BUGHY
EVO I

Mesaj de BUGHY » Vin Sep 17, 2010 12:20 am

Grav .
Nu trebuie sa alegi un service dupa net sau alte criterii de fatada .
Cel mai bine e sa mergi pe recomandari sigure , ca asa mai iei si teapa , cum mi-am luat-o si eu cu cel din metalurgiei ...

Multi acum vor sari pe tine , ca nu ai avut bani sa faci operatia asta la un service "autorizat " mitusbishi . ( Ti-ai luat evo si nu ai bani sa-l intretii? Huo ! )
De parca mitsu. sunt nave spatiale . Adevarul ca sunt rare , dar pentru mecanici priceputi tot o masina ramane .

Bafta cu reaparatia .

fastcarjunkie
EVO I

Mesaj de fastcarjunkie » Vin Sep 17, 2010 3:24 am

Da, ca servisurile autorizate sunt crema cremei in materie de expertiza. Bine, macar au instructiuni si proceduri deci e probabilitatea mai mica sa bage autogenul.

Imi pare rau, stiu cum e, nici eu nu ma simt bine cand se-ntampla ceva cu jucaria si mai demult faceam spume cand vedeam "priceputii" in actiune. Acum deja sunt calit.

Cand am schimbat kitul de ambreiaj, tot asa a durat cateva zile (din cauza ca nu venisera toate piesele...cred) desi in manualul de service era specificat un timp de lucru de 10 ore, 1-2 oameni.

Ca fapt divers, m-am dus atunci neanuntat intr-o zi sa vad care-i situatia si era micuta pe elevatorul coborat aproape complet, fara aproape nimic in partea din fata, 3 mari gramezi de piese in jur, capota intr-o alta incapere iar motorul + cv desfacute complet din suporti, sprijinite doar in compartimentul motor si pe dedesubt de un suport din ala special. Stiam ca trebuie desfacut cam tot dar m-am amuzat un pic intrebandu-i daca mai o fac la loc insa din fericire n-au aparut probleme.

PS: Stiu ca era un configurator online de la Motul in care pentru fiecare model de masina (inclusiv Evo) iti spune exact ce tipuri de fluide trebuie sa comanzi dar nu mai gasesc linkul.

Edit:
Am gasit, am cautat dupa Evo VIII 2003-2005 sper ca e bine:
http://www.motul.de/oelberater/auto/det ... d_kfz=4912

COObra
EVO I

Mesaj de COObra » Vin Sep 17, 2010 8:30 am

imi pare rau pentru ce ti s-a intamplat. poate ca este o masina mai complicata, dar eu nu cred ca scuza prostia. stiu si eu un service unde oamenii au biblioteca (la propriu) cu manuale de reparatii. te duci cu o problema, se pune mana pe manual si se vede conditii impune producatorul.
deci nu e vorba de inspiratie divina, oameni nascuti cu abilitati speciale, cunoasterea infinitului universului sau mai stiu eu ce.
stiind (daca nu, da-mi un pm) unde lucrez, daca consideri ca te pot ajuta in vreun fel, spune-mi.

magnex265
EVO I

Mesaj de magnex265 » Vin Sep 17, 2010 1:15 pm

salutare.

faptul s-a consumat si acum au ramas doar regretele. nu zic ca nu am pus factorul financiar in calcul dar nu am ales servisul ala doar din cauza banilor. arata f bine ( investitie de milioane de euro probabil), nu era un jaf de servis de cartier. bani sa imi intretin masina am dar am niste principiisi eu. adica am dat 300 de dolari pe kit si majoritatea iti cer 1000 ron pt schimbat. nu e posibil asa ceva!

cu M car motors incerc sa nu am tangente. niste cretini. vroiau sa imi prinda bara fata cu bormasina( sa de-a gaura). ca sa nu mai vb ca sunt exorbitant de scumpi. adica un amic imi zice ca nu costa mai mult de 50 ron sa iti completeze cu ulei in diferential iar la M car( am sunat eu) costa 280 ron.
Chestiile astea ma deranjeaza enorm, ca ca ne pun sa platim niste preturi mai scumpe ca nicaieri. Nici in occident nu sunt preturile astea si macar aia au salarii/ venituri, nu ca aici.

De rezolvat am rezolvat-o as putea zice. teoretic stiu ce are si ce sa ii fac. Nu am mai avut timp zilele astea sa ma ocup de masina. Am cumparat uleiul si atf ul si trebuie doar puse.
Eu am scris in speranta ca poate va fi cineva de pe aici de pe forum care se va duce acolo si macar sa stie o parere despre serviceul ala. Erau oameni care veneau cu masini bune/ tari si credeti-ma le-as fi zis de cand intrau pe poarta sa intoarca si sa fuga cat mai pot!

numai bine!

QUOTE (fastcarjunkie @ Sep 17 2010, 02:24 AM) Da, ca servisurile autorizate sunt crema cremei in materie de expertiza. Bine, macar au instructiuni si proceduri deci e probabilitatea mai mica sa bage autogenul.

Imi pare rau, stiu cum e, nici eu nu ma simt bine cand se-ntampla ceva cu jucaria si mai demult faceam spume cand vedeam "priceputii" in actiune. Acum deja sunt calit.

Cand am schimbat kitul de ambreiaj, tot asa a durat cateva zile (din cauza ca nu venisera toate piesele...cred) desi in manualul de service era specificat un timp de lucru de 10 ore, 1-2 oameni.

Ca fapt divers, m-am dus atunci neanuntat intr-o zi sa vad care-i situatia si era micuta pe elevatorul coborat aproape complet, fara aproape nimic in partea din fata, 3 mari gramezi de piese in jur, capota intr-o alta incapere iar motorul + cv desfacute complet din suporti, sprijinite doar in compartimentul motor si pe dedesubt de un suport din ala special. Stiam ca trebuie desfacut cam tot dar m-am amuzat un pic intrebandu-i daca mai o fac la loc insa din fericire n-au aparut probleme.

PS: Stiu ca era un configurator online de la Motul in care pentru fiecare model de masina (inclusiv Evo) iti spune exact ce tipuri de fluide trebuie sa comanzi dar nu mai gasesc linkul.

Edit:
Am gasit, am cautat dupa Evo VIII 2003-2005 sper ca e bine:
http://www.motul.de/oelberater/auto/det ... d_kfz=4912

Multumesc frumos pt link si pt sustinerea morala. Sa stii ca ajuta. Nu am patit niciodata treburi din astea si chiar m-a atins unde ma durea mai tare. Credeam ca sunt oameni. Ma nene nu ne pricepem , nu ne bagam. Nu te supara dar nu luam lucrarea. Plecam si gata si probabil ca apreciam mai mult gestul . Dar au facut exact ca mesterii aia de prin constructii, facem orice, luam lucrari cu nemiluita si apoi te miri de ce iti crapa/ pica gletul , faianta e stramba .. si tot asa.

mersi inca o data pt reply!

ciprian_dobretrifan
EVO I

Mesaj de ciprian_dobretrifan » Vin Sep 17, 2010 2:40 pm

imi pare rau pentru intamplare.

Din nefericire nu sunt singurii care fac astfel de lucruri: se baga fara sa stie zicand ca sunt zei in materie si te trezesti cu masina pe butuci. Asa am patit si eu la un service de cartier (la care am mers pe recomandare) cu o schimbare de distributie.

Asa zisul "mecanic" de acolo, care de fapt n-avea nicio treaba cu mecanica, insa din nefericire am aflat prea tarziu, mi-a scos cureaua si p-ici ti-i drumu. Nu l-am mai vazut la fata din momentul ala. N-am mai reusit nici eu nici patronul sa mai dam de el.

Am stat asa cu masina pe butuci o saptamana stand langa ei in service de la 7 dimineata pana seara la 7, doar doar ajung sa mai vad si eu masina mergand.

Pana la urma am avut mare noroc de un baiat de la o reprezentanta caruia i s-a facut mila de mine si a rezolvat problema in 5 MINUTE. Aia stateau si se holbau de o SAPTAMANA intreaga, iar acest baiat a rez tot in 5 min.

Asa ca inteleg prin ce-ai trecut si-mi pare rau ca a trebuit sa experimentezi pe pielea ta astfel de probleme, dar, in Romania, din nefericire, este ceva cu care trebuie sa te familiarizezi pentru a putea sa eviti ulterior astfel de incompetenti.

magnex265
EVO I

Mesaj de magnex265 » Vin Sep 17, 2010 3:43 pm

Da, e nasol si ce ai patit tu. Sa ajungi sa stai cu zilele pt o treaba care se rezolva repede. Asta daca si cel care o face sau se angajeaza sa o faca se pricepe.
Eu nu inteleg cum de functioneaza aceste serviceuri, sau de ce nu sunt sanctionati drastic. Ma gandeam sa fac reclamatie la OPC. Vb si eu cu cineva care e administrator la niste firme si imi zice. Ma daca aia se cunosc si probabil ca se viziteaza des nici nu te mai obosi. Le da o mustrare ceva si tu ramai cu paguba oricum. Acum dupa ce am platit operatiunea de schimbat ambreiajul trebuie sa mai merg si undeva( la cineva specializat) care sa imi puna uleiul in dif si in AYC. Alti bani alta distractie!
Numai bine!

fastcarjunkie
EVO I

Mesaj de fastcarjunkie » Vin Sep 17, 2010 11:38 pm

Eu zic sa iei o platforma pt. urmatoarea deplasare, mai bine dai 1,5 mil. decat sa se intample cine stie ce.

moro
EVO I

Mesaj de moro » Sâm Sep 18, 2010 9:57 am

Imi pare rau pentru patania asta grozava. Este bine ca ai aflat in timputil care este problema. Iti urez numai bine si sa te fereasca Dumnezeu de astfel de patanii.

magnex265
EVO I

Mesaj de magnex265 » Sâm Sep 18, 2010 10:03 pm

QUOTE (fastcarjunkie @ Sep 17 2010, 09:38 PM) Eu zic sa iei o platforma pt. urmatoarea deplasare, mai bine dai 1,5 mil. decat sa se intample cine stie ce.

De la mine pana la Collina Motors nu cred ca sunt mai mult de 2 km. Merg si eu cu a doua a treia si ajung. Oricum ii intreb si pe ei in prealabil sa vad ce zic. Mersi de sfat oricum!

magnex265
EVO I

Mesaj de magnex265 » Vin Sep 24, 2010 3:16 pm

Back in business!
Azi dimineata am fost la Colina Motorspentru a-mi remedia problema cu ACD-ul( ledurile aprinse). S-a rezolvat totul frumos si elegant prin bunavointa lui George(seful de la Motorsport), un om de mare caracter ce a avut rabdare cu mine de fiecare data cand am trecut pe acolo!( Nu mai pun in discutie priceperea lui/lor avand in vedere ca permanent sunt pe rampe 4-5 EVO pe care le fac desfac..... )
Ambreiajul e super si se calca f usor fata de cel heavy duty care il aveam pana acum.
De abia astept sa fac un drum mai lung , cel mai probabil la inceputul lunii pana la BC.
In rest toate bune si frumoase. Drumuri bune sa fie!
Numai bine!

Scrie răspuns

Înapoi la “Lancerul meu”