Consum Lancer

Utilizare, opinii, probleme si reparatii pentru Mitsubishi Lancer
Scrie răspuns
sobolanu'
EVO I

Mesaj de sobolanu' » Vin Iun 06, 2008 12:16 pm

corect! in fiecare zi Vitan- Militari si inapoi ( cunoscatorii stiu cum e) - consum mediu 7.9 !! Intr-adevar nu am unde sa o calc

Cip_
EVO I

Mesaj de Cip_ » Vin Iun 06, 2008 6:08 pm

Militari- Expozitiei - Dimineata ora 8 - consumul variaza intre 16-19. Dupa masa orele 19-20 consumul sta undeva la 12-14. Dar de, motor de 1.8 cu doar 750km in bord:D. O sa se mai lase pe parcurs:) sper

Andrei_RC
EVO I

Mesaj de Andrei_RC » Lun Iun 09, 2008 9:55 am

La mine consumul ramane identic in oras. cu aer sau fara aer, aglomerat sau nu. 11,5l/110km
Si nu merg ca la carte. ci un pic mai tare

allexino
EVO I

Mesaj de allexino » Lun Iun 09, 2008 11:56 am

in 9000 de km, adunand toata cantitatea de benzina bagata in rezervor (am o manie sa pastrez bonurile) a rezultat un consum de 6.8! Eu cred ca e f bine!

cix
EVO I

Mesaj de cix » Lun Iun 09, 2008 1:23 pm

Eu ma gandesc ca poate ai ratacit vre-un bon, mai ales ca toata lumea pune consumuri de ~10% ... Dar nu te contrazic. Computerul de bord ce zice?

allexino
EVO I

Mesaj de allexino » Mar Iun 10, 2008 11:12 am

Sigur nu am ratacit vreun bon. Eu locuiesc la 10 km de Galati unde am o casa si serviciul meu se afla in centrul orasului. Drumul de acasa pana la Tribunal il fac in 15 min. cu o viteza medie de 60-65 km/h si un consum pe CB de 6-6.5%. In timpul zilei mai fac cam 10 km in oras. Cine cunoaste Galatiul stie ca de la Vanatori pana in oras am drum drept cu 2 si 4 benzi si o limita de 70 (eu merg cu 100) si apoi pana la Tribunal merg pe B-dul G. Cosbuc, care iarasi este un drum drept cu 4 benzi si destul de putine semafoare unde merg cu 60. Deci cam asta este explicatia.

Lancerlot
EVO I

Mesaj de Lancerlot » Mar Iun 10, 2008 11:54 am

Rog pe cei care posteaza valori ale consumului sa dea si detaliile de rigoare privind parcursul. O afirmatie de genulQUOTE (allexino)in 9000 de km, adunand toata cantitatea de benzina bagata in rezervor (am o manie sa pastrez bonurile) a rezultat un consum de 6.8! Eu cred ca e f bine!genereaza doar nedumerire. Bine, allexino, ca ai dat ulterior informatiile detaliate care explica consumul! Cred ca inca mai sunt unii care privesc consumul ca pe ceva batut in cuie, fara legatura cu traficul, stilul de conducere, etc.
Andrei_RC, ce vrei sa spui cu:QUOTE La mine consumul ramane identic in oras. cu aer sau fara aer, aglomerat sau nu. 11,5l/110km
Si nu merg ca la carte. ci un pic mai tare(facand abstractie de /110 km)? La tine chiar nu conteaza daca esti in aglomeratie sau nu?! Inseamna ca ti s-a blocat indicatorul de consum :-D

teo_paul
EVO I

Mesaj de teo_paul » Mar Iun 10, 2008 2:58 pm

QUOTE (Lancerlot)Rog pe cei care posteaza valori ale consumului sa dea si detaliile de rigoare privind parcursul.
Din start, o informatie de consum fara a stii pe unde a fost drumul, cat de aglomerat era si cum a fost stilul de condus este egala cu zero.

Revin dupa un drum mai lung in care am avut ocazia sa merg de la incet la foarte tare...respectiv Bucuresti - Focsani - Lepsa - Focsani - Bucuresti.
Total ar fi 270+270 (+ 50 ca am deviat pana la Marasesti) adica 590km.
Nu am prins aglomerat prin nici un orasel sau sat asa ca am mers de la viteza a 4-a in sus. Prin sate, orase maxim 70, in afara maxim cat mi-a permis traficul (130-165 km/h). De mentionat ca cei 70km/h intre Focsani si Lepsa sunt pe serpentine, mai urci, mai cobori, dar in general urci la altitudine spre Lepsa.
Ei bine, consumul (masurat de la iesirea din Buc pana la intrarea inapoi in Buc) a fost la general 6.3 L/100km. Adica, culmea, 6.3 la dus, alt 6.3 cat m-am invartit pe acolo, alt 6.3 la intoarcere. Parca aveam limitator de consum...:-)
Aerul conditionat folosit foarte putin pentru ca n-a fost soare excesiv.
Avand in vedere ca nu am mers la turatii de consum minim, 6.3-ul scos mi se pare super ok.

teo_paul
EVO I

Mesaj de teo_paul » Mar Iun 10, 2008 3:03 pm

QUOTE (sobolanu')In fiecare zi Vitan- Militari si inapoi ( cunoscatorii stiu cum e) - consum mediu 7.9 !! Intr-adevar nu am unde sa o calc
Mi se pare extrem de putin. Banuiesc ca fara stat pe loc prea mult in coada, ca daca stai, vezi cum creste consumul ca la cotele apelor Dunarii...
De curiozitate? La ce turatii schimbi vitezele? Eu am scos un astfel de consum (in jur de 8% in Bucuresti in aglomeratie) doar schimband in sus la maxim 2000, ceea ce numai bine pentru masina nu e (a fost de curiozitate, am renuntat la schimbat asa jos).

sobolanu'
EVO I

Mesaj de sobolanu' » Mie Iun 11, 2008 12:49 pm

Spre Militari - dimineata in jur de 7 iar la intoarcere - 6 - 7 seara. Schimbat in jur de 2500 dar fara scirtzuri la roti.

Scrie răspuns

Înapoi la “Mitsubishi Lancer”