Pagina 1 din 11

Scris: Vin Dec 03, 2010 11:08 pm
de f.cristi
Am facut 250 km din care 90% in oras si, desi pe computerul de bord niciodata nu mi-a aratat media mai mare de 9, am constatat ca am un consum real de 13,2% (am luat masina cu Refuel palpaind, am bagat vreo 32 litri de motorina si am mers pana a aparut din nou Refuel). Mai testez, sper sa nu ramana treburile asa.
In alta ordine de idei imi poate explica si mie cineva ce reprezinta bara de consum, pt. ca manualul nu m-a lamurit ? Am inteles ca cifra de deasupra plus sageata in jos care se plimba pe bara de consum reprezinta consumul mediu. Dar barile verde si alba ce reprezinta ?

Scris: Dum Dec 05, 2010 11:58 am
de bel
La mine , cu 150 lei motorina , am mers 400 Km , dar mai mult in oras , este bine ?

Scris: Dum Dec 05, 2010 3:59 pm
de f.cristi
Pai eu cu 150 lei am mers 250 km tot mai mult prin oras (si nu sunt dintr-un oras mare).

Scris: Mie Dec 08, 2010 5:26 pm
de gica
cristi, tot nu ne-ai spus in ce oras te invarti... asta si pentru ca in mai multe posturi ale tale ai facut referire la oras, dar mi s-a parut ca omiti a-l preciza (sau nu am observat eu), doar nu iti inchipui ca o sa te judece cineva dupa oras...
Si acum la subiect : consumul la mine zilnic este de 6,...(ceva) prin oras exclusiv. Spun zilnic fiindca, stii si tu povestea, daca stai cu masina oprita 4 ore, consumul mediu se reseteaza (cel automat)... bla bla, am mai discutat asta. Acum, intr-adevar daca il calculez cu regula de trei simpla iese cam cu un litru mai mare. Cifrele date de tine ma inspaimanta, nici cand era noua la mine nu a arat vreodata AVG peste 7l la 100 km. Poate doar dimineata cand pornesc in primul km arata si 50l/100km daca este frig afara... smile.gif Probabil ca ai nevoie (tu sau cine conduce masina) de o mica perioada de acomodare, inca nu conduci "economic", dar te obisnuiesti... La mine cum ies din oras se observa. Daca nu merg in regim de autostrada, consumul scade simtitor si mediul imi arata sub 6.
Nu mai tin minte exact ce semnificatie are bara verde, insa cert este ca eu am dezactivat-o din meniu. Insa din cate imi aduc aminte se inverzea cand consumul instantaneu crestea peste cel mediu, practic aveai 2 indicatori pentru acelasi lucru si de aceea am simtit nevoia sa scap de unul dintre ei...

Scris: Mie Dec 08, 2010 11:07 pm
de f.cristi
Rm.Valcea
Legat de barile verde si alba. Mie mi s-a parut ca bara alba e legata mai mult de consumul instantaneu; ea variaza cel mai mult. Bara verde nu e intotdeauna la nivelul varfului sagetii de consum mediu. Nu am reusit insa sa ma luminez in privinta lor. Mi se intampla uneori ca stand pe loc sa nu apara nicio bara, asa ca nu mai inteleg nimic.

Scris: Joi Dec 09, 2010 11:26 am
de gica
Uite ce zice in carte :

Momentary fuel consumption display
While driving, this displays the momentary fuel consumption,
using a bar graph.

When the momentary fuel consumption surpasses the average fuel consumption, the momentary fuel consumption is displayed with a green bar graph.

Be conscious that when maintaining the momentary fuel consumption above the average fuel consumption, driving with better fuel consumption can be possible.

NOTE :
l It is possible to cancel the green bar graph.
Refer to ?Changing the function settings
(when the ignition switch or the operation
mode is ON)? on page 3-17.


La mine exact asa se intampla cum zic ei aici pana sa anulez inverzirea, nu stiu cum de al tau se comporta altfel...

Scris: Joi Dec 09, 2010 4:26 pm
de cristidumitru2004
salutare

cu asx-ul meu am facut 1400 km in regim de oras, drum national (unde media a fost de 60 KM/h Pitesti - Timisoara) si un drum Pitesti-Bucuresti si retur in regim de autostrada (130 Km/h constant). computerul de bord afiseaza o medie de 5l / 100 km, ceea ce eu cred ca nu este prea adevarat, sau o fi cine stie. chiar daca nu este real si o fi mai mult, cu cat poate fi mai mult. deci ideea este ca e ok. o sa ii fac un consum mai exact la pompa si atunci o sa revin cu detalii. bafta pana atunci si toate bune.

Scris: Joi Dec 09, 2010 5:28 pm
de f.cristi
Azi am mai studiat barile de consum si cred (sau credeam ca le-am inteles).
Deci, varful sagetii si cifra de deasupra arata consumul mediu. Bara verde arata consumul instantaneu. Cand consumul instantaneu depaseste consumul mediu bara verde se prelungeste cu bara alba (de la nivelul varfului sagetii).
Corect ?

Traducerea la ce a scris gica ar fi ca : atunci cand consumul instantaneu depaseste consumul mediu atunci consumul instantaneu e afisat cu o bara verde. Eu nu cred ca e corect. La mine cand merg la consum (adica linistit, fara acceleratii bruste sau franari) bara verde e intotdeauna sub consumul mediu (sub sageata) si consumul mediu ar tendinta de scadere. La vale (deci in frana de motor) nu e nicio bara afisata (probabil se taie alimentarea). Cand accelerez apare bara verde pana la varful sagetii si apoi se continua cu bara alba (e clar ca consumul sare de medie).

Scris: Vin Dec 10, 2010 4:30 pm
de gica
De acord ! Bine ca te-ai lamurit... smile.gif

Scris: Sâm Dec 11, 2010 12:20 am
de f.cristi
Ciudatenia e ca daca stau pe loc cu motorul pornit apare bara verde pana la varful sagetii si se continua cu bara alba pe toata bara de consum (deci peste 20 l/100 km) cea ce nu cred ca e corect, ca doar n-o consuma atat la relanti.