miros urat in masina

Utilizare, opinii, probleme si reparatii pentru Mitsubishi Colt (inclusiv Colt CZ3, CZC, CZT si Ralliart Version R)
c_codrut
EVO I

Mesaj de c_codrut » Vin Feb 22, 2008 8:57 am

am un colt 1.1 sam din noiembrie 07.
iarna asta am folosit aproape tot timpul ac-ul din dotare. de cateva zile am obs ca in masina este un miros destul de neplacut, asta ca sa zic asa diplomatic. e posibil sa se imbacsit in 3 luni asa tare filtrul ala de polen, sau sa se fi format vestitele 'bacterii' ? mi se pare prea repede, ce sa fac sa bag bani in masina dupa 3 luni deja?
tin sa precizez ca masina a stat si aproape 1 luna la m car pt remedierea daunelor facute de un idiot in timp ce stateam la stop. oare e posibil sa fi schimbat aia acolo filtrul de polen? se mai preteaza lumea la chestii de astea?
poate a mai patit cineva.
mersi,
cosmin

tchay
EVO I

Mesaj de tchay » Vin Feb 22, 2008 9:01 am

la orice masina filtrul de polen trebuie schimbat dupa 2-3 luni de iarna, pentru ca se infunda mai usor datorita temperaturilor scazute.

mocanu86
EVO I

Mesaj de mocanu86 » Sâm Feb 23, 2008 9:19 am

si eu am patit faza asta cu aeru naspa .. zici ca miroase a oua clocite dar dispare repede daca schimb mod de ventilatie sau altceva , am masina din septembrie colt 1.3 sam si s-a intamplat de vro 3 ori . cam naspa cand esti cu prietena si crede saraca fata ca am probleme la stomac si eu ma scuz ca nesimtitu dand vina pe masina )

Cristi
EVO I

Mesaj de Cristi » Sâm Feb 23, 2008 10:44 am

iti zic eu care e treaba cu mirosul de oua clocite, nu e de la filtrul de polen sau de la imbacseala...
e de la catalizator.

asta inseamna ca in general nu conduci masina cum ar trebui sau altfel spus cum ar vrea ea.
mai exact nu prea sari de 3000 rpm, maxim 3500 rpm...condus subturat, catalizator imbacsit, samd.

cand bagi piciorul in acceleratie si vrei sa conduci sportiv catalizatorul se curata si ... )
in concluzie incearca sa conduci mai sportiv, nu numai cand e prietena in masina...)

am patit-o si eu la inceput cand incercat sa le arat unor colegi cum trage masina dupa 4000 rpm dar abia
trecuse rodajul si masina nu prea fusese forjata. )

Sfinxul
EVO I

Mesaj de Sfinxul » Sâm Feb 23, 2008 11:30 am

Eu nu as zice ca e de la catalizator. Am simtit si eu un miros mai ciudat dupa ce am spalat masina ultima data si nu pot spune ca am un stil de mers batraneste. Frecvent, masina vede peste 3500 rpm. Cred ca e tot de la filtru de polen. Cumva ajunge putina apa si se combina cu ce s-a mai adunat pe acolo. Dupa ce se usuca filtrul, mirosul dispare. Cel putin, asta e parerea mea.

Cristi
EVO I

Mesaj de Cristi » Sâm Feb 23, 2008 11:37 am

mirosurile urate pot proveni din diferite surse...inclusiv de pe pasageri. )

insa daca miroase a oua clocite atunci chestia asta este deja cunoscuta.
mi-au mai spus-o si altii, si daca imi amintesc bine acelasi raspuns l-am primit si de la Bogdan Mcar pe alt forum...
deci vedeti ca nu e ceva in regula la stilul de condus care nu trebuie sa fie neaparat batraneste...
din cand in cand 6000, rulat in jurul lu' 4000 samd.
si daca se strica ? :?

c_codrut
EVO I

Mesaj de c_codrut » Sâm Feb 23, 2008 11:47 am

Sal, si multumesc pt rasp
pt mocanu: de ieri nu am mai folosit ac-ul, a fost si cald afara, si se observa o imbunatatitre adica daca mai miroase atunci cand ma urc prima data in masina, mirosul dispare destul de repede pe parcurs folosind ventilatorul si aerul proaspat de afara. inca nu as vrea sa merg sa schimb filtrul ala, poate si din cauza drumurilor dese pe care le-am facut la m car expozitiei pt reparatia de care ziceam in primul post. mi s-a urat si nu mai vreau sa vad service decat peste un an. (sper sa am norocul asta). s-a lasat si cu reclamatie la mitsubishi europe, coustomer satisfaction, reclamatie care a primit un nr de inregistrare si acre e in curs de investigare. oricum nu ma astept sa se schimbe nimic atata timp cat reclamatia va fi rezolvata tocmai de cei pe care ii acuz. romania, de......
iar pt cristi: da, pot sa spun ca din cauza traficului din bucuresti nu schimb intodeauna peste 3000, desi cam pe acolo sunt, dar in schimb cum prind traseu liber (cum a fost azi dimineata spre serv in baneasa) i-am dat 4000-4500 lejer. o sa incerc sa ma tin de sfatul tau cat se poate.
uitasem ceva: partea cu prietena, nu mai e valabila la mine acuma e sotia, care e si insarcinata in 5 luni.
nu vreti sa stiti cum ma pune sa conduc cand e cu mine in masina.
dar asta este..... ma pastrez pt momentele in care e doar coltul si cu mine.
altfel e ok masina, motorul imi ofera mai mult decat am sperat in ceea ce priveste performantele si mai putin in ceea ce priveste consumul, dar inca e noua si astept sa scada.
o sa incerc sa ajung si eu la prima intalnire, acu cat se mai poate ca dupa ce vine copilul o sa fie mai greu...

Cristi
EVO I

Mesaj de Cristi » Sâm Feb 23, 2008 12:08 pm

QUOTE (c_codrut)Sal, si multumesc pt rasp
pt mocanu: de ieri nu am mai folosit ac-ul, a fost si cald afara, si se observa o imbunatatitre adica daca mai miroase atunci cand ma urc prima data in masina, mirosul dispare destul de repede pe parcurs folosind ventilatorul si aerul proaspat de afara.
da, la tine nu e de la catalizator.
umezeala, AC, miros urat...schimba filtru' dar nu inainte de a curata instalatia de aer conditionat la mcar, costa mai putin de 1 mil. dar se merita.
e una dintre putinele operatiuni care stiu sa le faca bine si dupa care nu mai e nevoie sa te intorci (la infinit) in service...

QUOTE (c_codrut)drumurilor dese pe care le-am facut la m car expozitiei pt reparatia de care ziceam in primul post. mi s-a urat si nu mai vreau sa vad service decat peste un an. (sper sa am norocul asta). s-a lasat si cu reclamatie la mitsubishi europe, coustomer satisfaction, reclamatie care a primit un nr de inregistrare si acre e in curs de investigare. oricum nu ma astept sa se schimbe nimic atata timp cat reclamatia va fi rezolvata tocmai de cei pe care ii acuz. romania, de......
drumurile mici si dese cheia marilor succese.
niste incapabili...
sa ne tii la curent cu investigatia...

Bafta!

c_codrut
EVO I

Mesaj de c_codrut » Dum Mar 16, 2008 1:34 pm

revin in leg cu investigatia pt cristi si nu numai.....
deci....la vreo 3 sapt dupa reclamatie am fost sunat de nicu hardau, (sau asa ceva). este cred sef ceva pe la service, l-am cunoscut de altfel in desele drumuri in expozitiei. el este un om de treaba care incearca sa ajute cum poate, dar din pacate nu are cu cine lucra.
80 de km in plus erau pt ca atunci cand e aglomerat service-ul au contract cu nu stiu ce vopsitorie din bucurestii noi, deci masina a trebuit sa mearga pe roti acolo. si la mine au fost necesare 2 drumuri de astea pt ca din cauza 'ratacirii' constatarii de la asigurari omul care a lucrat la masina si a schimbat haionul si spoilerul nu a stiut ca treb revospsita si capota si spoilerul fata (daca nu stiai nici nu observai zgarieturile din fata) eu am constatat cu stupoare cand am fost sa iau masina ca partea din fata nu a fost lucrata. deci inca un drum. normal eu nu am fost informat ca masina mea va merge pe roti cine stie unde. daca stiam nu lasam masina acolo nici mort.
piesele care au fost comadate din 14 dec si care pe 12 ian cand am dus masina cica nu erau venite cica sunt din cauza faptului ca ei nefiind siguri ca eu repar masina la ei nu comanda decat cand aduc masina asa ca eu de aia am asteptat 2 sapt dupa ce am dus masina in curte la ei. iar nu am fost informat, pt ca daca stiam de chestia asta lasam o garantie de cat vroiau ei ca sa fie siguri ca repar la ei si sa comande piesele astfel incat eu cand duc masina sa se si apuce de treaba. mie mi-a spus nea mocanu de acolo ca piesele au fost comadate si date alcuiva ( care probabil a cotizat la fondul care trebuie)
am mai reclamat si faptul ca am stat cu orele pe acolo asteptand ba sa faca factura, ba sa faca reconstatarea...in timp ce prietenii celor de acolo erau favorizati....adica eu eram un prost ce stateam si astia faceau comenzi de service pt cunostinte, deci mentalitatea e de tot k.....tul. si proiectoarele de ceata normal ca nu erau 'mufate' asa ca inca un drum la ei. eu am verificat in spate daca fct luminile, in fata mi-a scapat. dar totusi ce constiinta are cel care lucreaza desface spoilerul si lasa proiectoarele fara sa le mufeze. bataie de joc. offfff
chestia aia cu acordul dintre astra si service-ul lor e o porcarie, eu am umblat de mi-au sarit capacele sa fac treaba lor pt ca altfel stateam un an dupa ei.
discutia telefonica s-a bazat f mult pe scuzele lor, ca imi garanteaza ca nu a mers cu masina decat pana la vopsitorie si inapoi ca bla bla si iar bla bla.
ca se revanseaza la prima revizie......
puteau sa imi dea si bani pe scuzele alea ca tot nu ma fac sa imi schimb parerea despre ei.
in concuzie vis a vis de reclamatie nu s-a intamplat nimic. asa cum ma asteptam de fapt. doar un telefon si scuze cat cuprinde. raspunderea nu o poarta nimeni decat poate eu pt ca am avut ghinionul sa ajung la ei. asta este. deci aviz amatorilor. parerea mea este: FERITI-VA DE B-DUL EXPOZITIEI CAT PUTETI.
oricum pe aici prin bucuresti nu mai ma prind la revizii, o sa incerc la ploiesti sau la brasov.
pana atunci sper sa imi treaca si dezamagirea .......
numai bine tuturor
cosmin codrut caliman

damutz
EVO I

Mesaj de damutz » Lun Mar 17, 2008 11:27 am

codrut ce spui tu ni s-a intamplat tuturor.la scuze sunt cei mai priceputi,la facut ceva tind spre zero.legislatia pe partea de protectie a consumatorului e din pacate foarte dubioasa in sensul ca la anpc gasesti articolele ca si denumire dar ce contin,pauza.apoi de la 1 ian 2007 astea s-au modificat ca sa reflecte prevederile uniunii europene insa articolele care fac referire la asa ceva sunt iarasi un mister.in concluzie, incercam celalalt service poate avem noroc de un management mai bun.

Scrie răspuns

Înapoi la “Mitsubishi Colt”