Salutare tuturor. Sunt un nou posesor al unui Colt cu 5 uși, an de fabricație 2006. Mașina am luat-o (SH) pentru soția mea, mai mult pentru oraș. Dar o mai conduc și eu din când în când. Ca orice cumpărător de mașină SH, am început să o "aranjez" puțin, tinând cont că tre' să ajung cu ea și pe la RAR. Bateria fiind ok, am trecut la următorul pas. Schimbul uleiului și al filtrelor. Am fost puțin surprins când mi s-a spus că filtru de benzină nu se va schimba pentru că nu există la acest model. M-am conformat și am schimbat restul filtrelor. Apoi, am fost la mecanic și am schimbat bujiile și am curățat clapeta de accelerație. Dar când am vrut să fac o curățare a supapei EGR, am aflat că nici aceasta nu există.

Ca să fiu sigur, m-am interesat la reprezentanța Mitsubishi și mi s-a confirmat faptul că nu are nici filtru de benzină și nici supapă EGR.
Nelămurirea mea ar fi, dacă nu are filtru de benzină, cum se stopează impuritățile din benzină? Și dacă nu are nici supapa EGR, cum se face recircularea gazelor ?