Mitsu Colt 1.5 SAM Safety

Utilizare, opinii, probleme si reparatii pentru Mitsubishi Colt (inclusiv Colt CZ3, CZC, CZT si Ralliart Version R)
Dennis_TL
EVO I

Mesaj de Dennis_TL » Lun Sep 15, 2008 5:14 pm

Salut tuturor. Sunt in asteptarea unui Colt 1.5 SAM Safety. Am platit avansul , am incheiat toate formalitatile, masina trebuie sa vina in 2saptamani.
Ce ma intereseaza pe mine :
1) un filtru de aer tip panel de la k&n unde pot comanda si la ce pret.
2) ce benzina sa bag? aici e cu un mare semn de intrebare pentru mine, am vazut ca se specifica CO95 pe interiorul capacului dar nu sunt total lamurit. Pana acum am fost utilizator de diesel .
3) ce jante si implicit ce cauciucuri folositi pe timp de iarna? masina mea are 205/40?/16 de vara dar as vrea din considerente financiare ceva pe 15 de iarna si nu stiu ce sa aleg. care este distanta dintre prezoane?
4) masina are antigel din fabrica sau trebuie sa golesc instalatia si sa bag eu ?
5) rodajul trebuie facut pe o distanta de 1000km? care este turatia maxima admisa in perioada rodajului?
6) are cineva o evacuare cap-coada facuta sau macar toba finala schimbata? daca da , ce anume a ales ? ma intereseaza si un pret estimativ.
7) reviziile se fac la 15k de km ? sau la 10k ? si cat costa o revizie? distributia este la lant sau pe curea la acest motor? (1.5 mivec 109cp)

cam atat deocamdata .

p.s. am aflat ca becurile de pe colt sunt philips h7, le-a inlocuit cineva cu ceva mai bun de genu nightvision plus sau bixenon? daca da ce becuri ati pus de 35w sau de 55w?

Andrei_RC
EVO I

Mesaj de Andrei_RC » Mar Sep 16, 2008 11:44 am

1. Pana la primavara mai bine il lasi pe cel stock din ratiuni de consum
2. Baga ce benzina vrei tu. Merge foarte bine cu 95, nu se inneaca nici cu super 98, 99+, sau carera 100.
3. Eu am sa pastrez jantele si schimb doar cauciucurile. Pt anvelope m-am orientat spre Nokian (finlandeze)
4. lol .... cred ca si dacia lu' bunicu venea cu antigel din fabrica. relax
5. Rodajul e o chestie subiectiva care tine cat vrei tu. In principiu e perioada de acomodare in care iti e mila sa forjezi masina. 3000-3500rpm sa zicem.
6. Sunt mai multi care au schimbat finalele: COObra (care a detaliat foarte bine) http://www.mitsu.ro/forums/viewtopic.php?t=84
, krpower si altii
7. Revizii la 15 K, nu stiu preturi.
Pune mana si studiaza un pic forumul si ai sa gasesti raspunsuri la multe dintre intrebari.

J.B.
EVO I

Mesaj de J.B. » Mar Sep 16, 2008 4:25 pm

3. Eu am sa pastrez jantele si schimb doar cauciucurile. Pt anvelope m-am orientat spre Nokian (finlandeze)

Andrei RC , te rog frumos sa-mi spui daca anvelopele sunt tot 205 45 R16 si sa-mi spui pretul / bucata si de unde le-ai cumparat.

Multumesc

Dennis_TL
EVO I

Mesaj de Dennis_TL » Mie Sep 17, 2008 12:32 pm

multumesc pentru raspunsuri.

COObra
EVO I

Mesaj de COObra » Mie Sep 17, 2008 3:56 pm

..........

VooN
EVO I

Mesaj de VooN » Mie Sep 17, 2008 9:01 pm

Filtrul stock poti sa-l lasi si pe caldura - nu are rost sa arunci banii pe filtru "sport" panel. Dc vrei sa pui ceva kalumea - pune kit complet K&N cu filtru conic.
http://www.knfilters.com/search/product ... od=57-0672

COObra
EVO I

Mesaj de COObra » Joi Sep 18, 2008 12:01 pm

.........

VooN
EVO I

Mesaj de VooN » Joi Sep 18, 2008 12:53 pm

Eu nu am simtit abolut nimic cu panelul (nu am cumparat - am imprumutat de la cineva,nici persoana respectiva nu era prea sigur ca se simte ceva, e posibil sa fie si o urma de placebo) in rest kitul cu filtru conic - e "laser frate"
Este adevarat ca nu am facut mii de km cu panelul sa pot spune ca nu e diferenta dar cateva sute le-am facut si - nimic.
Nu stiu cum se simte pe 1.5 aspirat - asteptam feedback de la posesori.
Costa intr-adevar cam 600Ron dar face toti banii, cel putin cel pt CZT.

COObra
EVO I

Mesaj de COObra » Joi Sep 18, 2008 3:54 pm

..........

VooN
EVO I

Mesaj de VooN » Joi Sep 18, 2008 7:54 pm

Dc nu raspunde Cristi cred ca i-a sosit kitul, l-a montat si nu-i mai vine sa coboare din masina.
Dar si cand o scrie sunt convins ca vom avea un test complet cu viteze,sunete, turatii....)
Hai Cristi ca suntem curiosi !! :-D

Scrie răspuns

Înapoi la “Mitsubishi Colt”