miros urat in masina

Utilizare, opinii, probleme si reparatii pentru Mitsubishi Colt (inclusiv Colt CZ3, CZC, CZT si Ralliart Version R)
Cristi
EVO I

Mesaj de Cristi » Lun Mar 17, 2008 12:58 pm

QUOTE (c_codrut)revin in leg cu investigatia pt cristi si nu numai.....

Multumesc codrut pentru ca mi-ai "dedicat" acest post.
Din pacate cam asa stau lucrurile si te sfatuiesc ca pe viitor sa mergi in Berceni.
Am auzit pareri bune despre ei.
Cica stiu sa si vopseasca, sa monteze, sa demonteze...
Sunt tari!

PROMitsu
EVO I

Mesaj de PROMitsu » Joi Iul 16, 2009 2:44 pm

De cateva luni si la mine in masina a inceput sa miroasa urat. De obicei circul cu masina la sfarsitul saptamanii. Am curatat interiorul cu aspiratorul, am spalat-o, am tinut aerul conditionat deschis, am aerisit, am cumparat si un deodorant de masina.
Degeaba ... Mirosul persista. Masina o am de aproape 2 ani. In 1-2 saptamani trebuie sa fac revizia.
Imi este jena. Nici macar intr-o Dacie de acum 10 ani si nu cred ca miroase asa.

Vreo idee care ar fi problema si ce se poate face?

Multumesc,

cix
EVO I

Mesaj de cix » Joi Iul 16, 2009 3:54 pm

Cred ca mirosul urat vine de la instalatia de climatizare. Nu stiu daca ai vazut AICI o solutie pentru curatat aceasta instalatie. O cauza pentru mirosul urat trebuie sa fie, ca nu incepe bordul sau sacunele sa se imputa singure.

PROMitsu
EVO I

Mesaj de PROMitsu » Joi Iul 16, 2009 4:31 pm

Multumesc. Sa fac intai revizia, sa schimb filtrele. Apoi o sa incerc si asta.

Mugurcolt
EVO I

Mesaj de Mugurcolt » Vin Iul 17, 2009 12:50 pm

Filtrul de polen costa aproximativ 50 ron la orice magazin de piese auto import si se schimba in doua minute. Este plasat in spatele torpedoului si daca te asezi pe spate cu fata in sus sub torpedou ai sa vezi capacul in spatele caruia este fitrul. Se foloseste o surubelnita pentru a impinge clema de fixare si capacul se da jos. Puteti urmari la service cum se demonteaza si monteaza acest capac. Eu schimb filtrul de polen in fiecare primavara. Am avut la randul meu acel miros urit in interior si cred ca venea de la filtru. In ultimul timp de cand schimb singur filtrul nu a mai aparut.

VooN
EVO I

Mesaj de VooN » Sâm Iul 18, 2009 10:04 pm

Stiu cazuri in care masini de 40000 de km aveau filtrul de "polen" original desi era facturat la fiecare revizie. La tine nu mai miroase dupa ce la schimbi singur tocmai din acest motiv - pt ca sunt schimbate.
Incercati sa stati langa mecanici la revizie dc va este permis - traim intr-o tara cu oameni cu obiceiuri "suspecte"

tiborg
EVO I

Mesaj de tiborg » Lun Iul 20, 2009 6:24 pm

Mai mult ca sigur ca nu veti putea sta langa masina la service. Eu nu am fost lasat si am auzit pe f multi plangandu-se de lucrul asta. Cat despre miros urat, la mine a fost de la filtrul de polen, care dupa supesele celor de la service era scoarta de copac de atata praf si frunzulite. Lucru care se resimtea si in puterea de racire a AC-ului (adica nu mai baga rece ca atunci cand era noua). L-au schimbat si totul e ok acum. Am si verificat daca au shimbat cele 2 filtre (de aer si de polen) si erau noi noute, nu de alta dar am mai auzit ca se mai trag si tepe, in sensul ca scutura filtrele, daca nu sunt prea murdare si le pun la loc, iar tie iti zice ca le-a inlocuit. E bine sa le verificati dupa revizie, este f usor de facut.

Oricum, miros de oua clocite n-am avut (cele 6000 de ture nu-mi prea sunt straine, daca e adevarat cele spuse de voi mai sus legat de acest miros), iar celalat miros neplacut era, dupa cum am precizat, de la filtrul de polen.

awbdan
EVO I

Mesaj de awbdan » Mie Iul 22, 2009 1:45 pm

Bravo voua !!!
Acu ma duc sa schimb si eu filtru de polen , eu credeam ca i vreun caine mort pe sub presuri , la halul cum miroase la mine dupa o saptamana in care sta pe dreapta.

Scrie răspuns

Înapoi la “Mitsubishi Colt”