Mitsu colt cz3 1,3 95CP

Utilizare, opinii, probleme si reparatii pentru Mitsubishi Colt (inclusiv Colt CZ3, CZC, CZT si Ralliart Version R)
HopSiIo
EVO I

Mesaj de HopSiIo » Vin Ian 25, 2008 11:13 am

Buna! Sunt si eu noua posesoare de mitsu cz3 si sincer nu prea am avut ocazii sa il testez. Ce am observat e ca imi consuma destul de mult (la 650km parcursi din care 300 in afara si restu in buc...o medie de 8 si putin). Mie personal mi se pare mult, chiar daca la inceput nu eram obisnuita cu ea si poate o supra-turam. Toata lumea imi zice ca la inceput e normal sa consume mai mult, dar ca isi va da drumu'...true/false? Si apropo, o parere generala (ca nu am avut [inca] timp sa citesc toate posturile de pe acest forum)...cam care ar fi?

10x!

mariacchi234
EVO I

Mesaj de mariacchi234 » Vin Ian 25, 2008 11:23 am

Sa o stapanesti sanatoasa si fara incidente neplacute! Referitor la consum, e prea devreme sa-ti faci o parere despre cel normal, motorul va incepe sa consume mai putin dupa 1000-1500 km parcursi, celelalte valori sunt neconcludente. Oricum, 8 si ceva e ok, in conditiile traficului din Bucuresti, chiar daca sunt doar 300 km parcursi acolo si restul in afara. Ai rabdare, masinuta inca nu s-a asezat.
Referitor la supraturare, masina in rodaj trebuie turata maxim pana la 3800-4000 rpm, fara acceleratii bruste si frane la fel. De modul in care e facut rodajul, depinde foarte mult functionarea optima a motorului pe viitor.
Ca parere personala, eu fiind posesor de 1.1 in 5 portiere, iti spun ca mi se pare super masinuta, confortabila, cocheta si fasneata.

Andrei_Iasi
EVO I

Mesaj de Andrei_Iasi » Vin Ian 25, 2008 11:36 am

salutare si sa o stapanasti sanatoasa.
despre consum: e ok 8 si ceva.
legat de supra turare : mai bine supraturata decat subturata.
vezi ca daca mergi cu ea sub 1500-2000 ture e posibil sa consume mai mult decat la 4000, ungerea mototrului nu mai se face ok , masina "se obisnuieste" puturoasa.
recomadare : dupa 1000km(cat e rodajul) mai mergi vre-o 2000 in care sa o forjezi bine ca sa isi mai dea drumul(5000-6000 rpm) , sa fie mai elastica. sa nu iti fie frica de supraturare , la 6700-6800 taie automat alimentarea.
sa vezi dupa aia 1000km cand ii dai pana la 6000 de ture cum se duce.
gandeste numai ca puterea maxima e dupa 6000rpm si cuplul max e la 4000 rpm. deci un regim mai turat e foarte bun.
citeste forumul ca ai multe sfaturi utile.

numai bine.

and3yu
EVO I

Mesaj de and3yu » Vin Ian 25, 2008 12:10 pm

Dupa 1500 2000km o sa mai scada consumul.Eu am cz3 1.1 sam si in primii 1500 km imi consuma in oras 7,5l/100km(ma refer la orasul iasi care este lejer) iar acum ca am 2200km imi consuma 6,9 , 7%.Cum a spus Andrei motorul e bine sa mearga mai turat,adica sa schimbi vitezele la peste 3000rpm,nu sa te "rogi" de ea la 1500-2000rpm.Sa o stapanesti sanatoasa si sa te bucuri de ea.A...cu okzia asta te invitam la o intalnire MITSU la munte.http://www.mitsu.ro/forums/viewtopic.php?t=669

HopSiIo
EVO I

Mesaj de HopSiIo » Vin Ian 25, 2008 4:34 pm

Va multumesc mult pentru sfaturi, chiar am sa tin cont de ele, mai ales ca eu incercam sa o subturez, pt ca am prostul obicei de a urmari consumul instantaneu si incercam, logic, sa il tin jos.
Si merci si pt invitatia facuta, din pacate sunt in sesiune si .... dar am sa mai urmaresc evenimentele astea pe forum

sharkone
EVO I

Mesaj de sharkone » Sâm Mar 08, 2008 8:09 pm

Salut!
Sunt si eu un proaspat posesor de Colt CZ3 (facelift) si membru nou nout pe acest forum.

Va urez numai bine si la cat mai putine incidente .

robbycar
EVO I

Mesaj de robbycar » Lun Mar 10, 2008 1:36 am

Fii fericita :wink:
Coltul meu ia cam 12 la suta dar asta din cauza mea :-D
Nu prea il las sa repire
Oricum....e devreme sa calculezi consumul.E devreme si pt a-ti da parerea despre functionarea motorului.Mai trebuie sa rulezi putin.Ideea e ca daca vrei consum mic,si e bine si pt rodaj, trebuie ca acceleratia sa fie f putin atinsa(mers mosnegeste).Adica deschizi usor acceleratia si o lasi sa se tureze mai "in lung". Dupa ce te mai "joci cu ea vei intelege.E de preferat o turare la 3000 ture in treapta 2 cu acceleratia deschisa partial fata de 1200 ture in treapta 4 cu acceleratie la maxim.
Cel putin asta e parerea mea.
Mentionez ca pe mine nu prea ma intereseaza consumul si nu am studiat f bine problema.
S-a stapanesti cu placere si....fara "evenimente". :-)

robbycar
EVO I

Mesaj de robbycar » Lun Mar 10, 2008 1:38 am

Scuzati anumite greseli de ortografie.
La ora asta....si cu "o bere" la bord........

zefir
EVO I

Mesaj de zefir » Lun Mai 11, 2009 12:34 pm

QUOTE (sharkone @ Mar 8 2008, 08:09 PM) Salut!
Sunt si eu un proaspat posesor de Colt CZ3 (facelift) si membru nou nout pe acest forum.

Va urez numai bine si la cat mai putine incidente .
Salut
Am si eu un Colt 1,3 , masina e super , dar tare pretentioasa, se zgarie foarte repede, numai cum te apropii de portiera.....consumul m a speriat la inceput, acum dupa 9 luni se mentine 7,5 % si asta e bine.
Sa o stapanesti sanatoasa!

QUOTE (robbycar @ Mar 10 2008, 01:36 AM) Fii fericita :wink:
Coltul meu ia cam 12 la suta dar asta din cauza mea :-D
Nu prea il las sa repire
Oricum....e devreme sa calculezi consumul.E devreme si pt a-ti da parerea despre functionarea motorului.Mai trebuie sa rulezi putin.Ideea e ca daca vrei consum mic,si e bine si pt rodaj, trebuie ca acceleratia sa fie f putin atinsa(mers mosnegeste).Adica deschizi usor acceleratia si o lasi sa se tureze mai "in lung". Dupa ce te mai "joci cu ea vei intelege.E de preferat o turare la 3000 ture in treapta 2 cu acceleratia deschisa partial fata de 1200 ture in treapta 4 cu acceleratie la maxim.
Cel putin asta e parerea mea.
Mentionez ca pe mine nu prea ma intereseaza consumul si nu am studiat f bine problema.
S-a stapanesti cu placere si....fara "evenimente". :-)
Salut
Zi mi te rog daca ai probleme cu zgarieturile.....eu mereu vad cate una noua....ba de la chei, ba o crenguta ce n am zarit o si spoilerul este deja cu figurine.
Zi mi ce sa fac sa remediez, cred ca la polish nu iese.

Scrie răspuns

Înapoi la “Mitsubishi Colt”