Carait Cutie De Viteze

Utilizare, opinii, probleme si reparatii pentru Mitsubishi Colt (inclusiv Colt CZ3, CZC, CZT si Ralliart Version R)
f.cristi
EVO I

Mesaj de f.cristi » Dum Oct 04, 2009 9:20 pm

QUOTE (Colty @ Sep 22 2009, 07:32 PM) La mine, citeodata, intra ?uns? in marsarier. Citeodata nu!?
Confirm si pt. Noul Colt.

bogdanp9
EVO I

Mesaj de bogdanp9 » Lun Oct 05, 2009 11:38 pm

Eu personal nu cred ca am intalnit masina care sa nu "caraie" cand intra in marche-arriere la cel putin 1 din 10 cuplari. De ce ? Pentru ca e nevoie de alta miscare a manetei schimbatorului (mult mai atenta) si o presiune mai mare pe ambreiaj pentru a cupla R-ul. Eu cel putin dupa ce merg ~10 km schimband 1-5 nu ma concentrez sa bag bine R-ul. Deci chiar nu mi se pare ca la Colt se intampla mai des decat la alte masini.

vscerb
EVO I

Mesaj de vscerb » Mar Oct 06, 2009 11:07 pm

Deci dupa un consult la service diagnosticul a fost : cap de planetara facut muci.schimbat discuri frana(Zimmermann ) si placute -cost final + manopera 1.600 RON. Bafta all

Danyutz
EVO I

Mesaj de Danyutz » Mie Oct 07, 2009 9:06 am

QUOTE (Andrei_Iasi @ Sep 23 2009, 10:48 PM) 1. de la punctul mort dai drepata max si astepti 2 , 3 sec api bagi in marsalier- metoda "ca la carte" data de service-ul mcar

problema este ca nu e sincronizat marsalierul. nu e o anomalie.

Merge perfect aceasta metoda, de fiecare data!

Andrei_Iasi
EVO I

Mesaj de Andrei_Iasi » Mie Oct 07, 2009 11:38 pm

2-ul intradevar este cea mai "sanatoasa" ,dar daca te grabesti la o intoarcere sau ceva de genul , dai mai intai 3 si apoi intra fara probleme.
daca nu te grabesti metoda 2 e cea mai buna.

ma bucur ca a fost de folos raspunsul:)

DeBogdan
EVO I

Mesaj de DeBogdan » Vin Oct 09, 2009 11:07 am

Caraitul la cuplarea treptei de mers ianpoi il vei gasi la toate modelele de lcasa mica si medie, cu unele execeptii la clasa medie (cele care au sincron pe mers inapoi).
Cand spun toate asta inseamna la toate marcile; pana acum am testa personal - Fabia, Clio, Polo, Yaris, Micra, Logan , Corsa si inca altele.
La toate astea enumerate mai sus, daca te grabesti si nu astepti doua trei secunde inainte de a cupla marsarierul obtii o caraiala garantata. Daca procedezi conform procedurii descrise de Andrei_Iasi rezultatul este foarte bun - nici o caraiala.
De ce - simpul: treapta de mers inapoi nu este sincronizata, iar daca lasi sa treaca cele 2 - 3 secunde arborele de intrare se opreste si nu mai exista diferente de viteze intre pinionul de pe arborele de intrare si pinionul de mers inapoi.
Si in ultimul rand, "asa face toate", pentru simplul motiv ca solutia constructiva adoptata este aceeasi - fara sincron pe treapta de mers inapoi.

bunyqu
EVO I

Mesaj de bunyqu » Dum Oct 25, 2009 5:53 pm

si la mine e la fel cu marsarierul dar mai am o problema.
la rece - a doua imi agata....si a 3-a la fel
la cald - merge perfect.

Andrei_Iasi
EVO I

Mesaj de Andrei_Iasi » Mie Oct 28, 2009 10:03 pm

vezi sa nu ai ceva probleme la cablurile de la timoneria cutiei.
ieri am fost la service cu un zgomot de metal pe metal sub schimbator si un surbib care tinea cablurile era dus. dupa repozitionarea suportului merge ceva mai bine schimbatul .
agatatul de la a 1-a a ramas . ala cred ca e din cutie.

bunyqu
EVO I

Mesaj de bunyqu » Joi Oct 29, 2009 12:58 pm

da chiar o sa ma duc....uleiu din cutie l-am schimbat la 23.000.......ca asa mi sa pus pata. ideea e ca doar la rece...in rest....e ok. apropo de marsarier....ia incercati sa o bagati incet....si finut...si nu rapid cum facem toti debocei.....eu asa fac si nu-mi mai face deloc.

Scrie răspuns

Înapoi la “Mitsubishi Colt”