Defecte posibile COLT - rezolvare
- stefanpomarac
- EVO I
Salutare,
M-am trezit cu o murdarie ce seama a ulei/uleios pe covorasul de la sofer si pe plasticul de langa pedala de acceleratie. Nu e foarte mult. Pare a fi pulverizat si nu ca si cum ar fi picurat.
Am verificat lichidul de frana, nu pare a fi sub minim.
Am observat insa ca parca antigelul ar fi ceva mai putin.
Ceva pareri?
M-am trezit cu o murdarie ce seama a ulei/uleios pe covorasul de la sofer si pe plasticul de langa pedala de acceleratie. Nu e foarte mult. Pare a fi pulverizat si nu ca si cum ar fi picurat.
Am verificat lichidul de frana, nu pare a fi sub minim.
Am observat insa ca parca antigelul ar fi ceva mai putin.
Ceva pareri?
Salut ! Recent mi-am luat un colt 1.3 b fin 2006 și am citit defectele posibile ...Cineva postase ceva gen fluctuații de curent adică lumina sau orice chestie dat drumul la căldură scade creste intensitatea ...Și în același timp oscilează și turația la relanti de la 900 scade pana la 600 urca și tot așa ...aveți idee ce poate fi?
- stefanpomarac
- EVO I
Salut. De vreo luna am becul check engine aprins. Nu m-am stresat prea tare fiind obisnuit sa se mai aprinda din cauza amestecului sarac de pe gpl. I-am facut totusi asta seara o diagnoza. Acelasi cod de eroare ca de obicei P0170. Am cautat mai adanc si am observat impreuna cu mecanicul ca sonda lambda 1 are variatii foarte mari 0,08-0,78 in timp ce sonda lamba 2 are variatii mici 0,68-0,72. In principiu se pare ca ar trebui inlocuita sonda lambda 1? Masina are doar 140k km. Pare totusi cam devreme. Mai aveti alte pareri?
Pe un site de piese auto observ ca sunt mai multe tipuri de sonda lambda. Difera lungimea. Cele 2 sonde lamba , inainte si dupa catalizator, sunt diferite?
Mersi
Pe un site de piese auto observ ca sunt mai multe tipuri de sonda lambda. Difera lungimea. Cele 2 sonde lamba , inainte si dupa catalizator, sunt diferite?
Mersi
Comportamentul observat indica buna functionare a senzorilor si a catalizatorului.
Care erau valorile pt short term si long term fuel trim?
Scoate senzorul MAP, vezi daca iti mai dai seama ce culoare a fost din fabrica sau e imbacsit...da cu degetul in clapeta de acceleratie, daca se ia mazga/ulei pe deget, curat-o (impreuna cu alt mecanic, nu cel din postul anterior)
Instalatia de GPL nu poate fi reglata pt un amestec mai bogat?
Care erau valorile pt short term si long term fuel trim?
Scoate senzorul MAP, vezi daca iti mai dai seama ce culoare a fost din fabrica sau e imbacsit...da cu degetul in clapeta de acceleratie, daca se ia mazga/ulei pe deget, curat-o (impreuna cu alt mecanic, nu cel din postul anterior)
Instalatia de GPL nu poate fi reglata pt un amestec mai bogat?
- stefanpomarac
- EVO I
Salut Alex. Multumesc pentru raspunsul dat. Nu am retinut valorile pt short/long term fuel trim.
Voi proceda la verificarea clapetei si a senzorului MAP (eu nu am curatat-o si cred ca nici proprietarul dinainte).
Instalatia a fost reglata pe un amestec mai bogat. Din pacate mam zgarcit la cateva sute de lei si am luat o instalatie mai modesta. Se mai deregleaza. In plus, folosind gpl de la diverse benzinarii am constatat ca doar anumiti furnizori au combustibil de calitate. Dupa ceva km pe gpl (26k) am constatat ca la Lukoil gasesc un gpl care sa nu mai aprinda check engine.
Revin cu noutati dupa ce curat clapeta.
Voi proceda la verificarea clapetei si a senzorului MAP (eu nu am curatat-o si cred ca nici proprietarul dinainte).
Instalatia a fost reglata pe un amestec mai bogat. Din pacate mam zgarcit la cateva sute de lei si am luat o instalatie mai modesta. Se mai deregleaza. In plus, folosind gpl de la diverse benzinarii am constatat ca doar anumiti furnizori au combustibil de calitate. Dupa ceva km pe gpl (26k) am constatat ca la Lukoil gasesc un gpl care sa nu mai aprinda check engine.
Revin cu noutati dupa ce curat clapeta.