Pagina 1 din 2

Scris: Joi Oct 01, 2009 8:37 pm
de shocs
Salutare,

Am cateva zgarieturi pe capota, zgarieturi cauzate de o pisica, asadar vreau sa dau un ploish la capota insa nu vreau sa fac vreo greseala/prostie asa ca am cateva intrebari.

1. Se merita sa cumpar aparat de polishat? Am gasit unul pe net, costa 1 milion si contine 2 huse - una abraziva pentru zgarieturi si una mai moale pentru luciu.
2. Cum trebuie aplicata pasta de polish? Direct pe capota sau pe husa/carpa. Si cata pasta trebuie sa aplic?
3. Trebuie sa polishez toata masina sau nu se va vedea urat diferenta intre capota polishata si restul masinii?
4. Masina trebuie spalata si inainte si dupa polishare? Sau numai inainte?
5. Sa zicem ca in viitor o sa-mi apara o zgarietura mica pe ... portiera. Ca sa o rezolv, trebuie polishata toata portiera sau doar suprafata din jurul zgarieturii?
6. Daca e sa dau polish-ul cu o carpa, ce recomandati? Ceva de 100% bumbac e ok?
7. Trebuie acoperit plasticul? Daca da cu ce anume?
8. Ceva important ce ar trebui sa stiu?
Mersi mult!

Scris: Joi Oct 01, 2009 9:18 pm
de cix
1. Daca iti pui problema cumpararii unui aparat de polisat ma gandesc ca ai mai folosit aparate gen bormasina, flex, etc. Ma refer ca iti trebuie un pic de indemanare. Eu il am pe frate-miu care si-a cumparat o masina de polisat luata chiar mai ieftin de 100 ron si merge bine. A luat-o in ideea de a invata si este usor de folosit. Pana acum a polisat doua masini, care au iesit perfect, iar masina merge inca bine. Din ce mi-a zis e mai buna o masina de polisat rotativa (gen flex) pentru ca astea ieftine sunt prin vibratii si dupa o masina facuta iti cad mainile
2. Pasta de polish se poate aplica si pe capota si e husa. O sa vezi care varianta e mai usoara.
3. Poti polisa linistit numai o parte, dar ideal e sa fie partea intreaga, adica toata capota sau toata portiera.
4. Masina trebuie spalata inainte ca sa nu aiba praf, dar trebuie sa fie uscata cand o polisezi.
5. Ti-am zis la 3.
6. Polish-ul aplicat cu carpa nu face nimic, mai mult o sa iti ramana urme. Mai bine deloc decat doar cu carpa.
7. ATENTIE: Daca zgarieturile au patruns stratul de lac sau chiar de vopsea nu ies cu polish. Daca se vede albul prin zgarietura nu iese la poish.
Polish-ul e bine sa nu il iei din carrefour, acolo sunt tot felul de produse cu eticheta frumoasa. Mergi la un magazin bun care prepara vopsele si o sa iti recomande ei un produs bun.
E indicat ca dupa polisare sa aplici si o ceara. Ceara se aplica cu o carpa fina care nu zgarie. Ceara si carpa o sa o gasesti tot la magazinul de vopsele. Dupa ceara o sa se prafuiasca mult mai greu si o sa ai un luciu aparte. Nici apa nu va mai sta pe masina.
Din cate stiu, polisul pentru o masina, ceara carpele si husele pentru masina de polisat te costa cam 40ron. Daca vrei sa faci numai o parte pretul va fi mult mai mic.
Operatia de polisare nu e bine sa o faci mai des de o data pe an pentru ca iti subtiaza stratul de lac.
Ceara e bine sa o aplici chiar si o data pe luna dupa o spalare. Ceara are efect cam 4 spalari. Nici nu are termen de comparatie cu cea lichida aplicata la spalatorie.

Daca tot ai deschis subiectul, iti recomand sa incerci si sunt sigur ca nu o sa iti para rau. Poti ajunge chiar sa te specializezi si se pot scoate banuti frumosi din asta.
Desi stiu atatea despre asta, eu nu am polishat-o niciodata, dar am vazut rezultate foarte bune la fratele meu.
Succes.

Scris: Vin Oct 02, 2009 5:58 pm
de nini
ceea ce a scris cix este foarte adevarat, dar trebuie sa stii ca pasta de polish este de mai multe feluri: abraziv, de culoare.
daca zgarieturile sunt profunde se da cu polish abraziv in jurul zgarieturilor, dupa care cu polish de culoare pe o suprafata mai mare, adica pe toata piesa: usa, capota, etc, sau toata masina.
eu am scos la vechea masina niste zgarieturi de la un gard viu, destul de multe si profunde iar operatiunea mi-au executat-o niste prieteni samsari, care aveau un portbagaj plin de creme si alte ustensile. cert e ca am vandut masina dupa doi ani si nu am avut probleme cu ea.

Scris: Vin Oct 02, 2009 7:23 pm
de shocs
Va multumesc pentru sfaturi. Vad totusi ca e destul de complicat si nu prea as vrea sa exersez pe masina mea, daca aveam o dacie de rezerva poate . Nu cumva sa fac o prostie sa iasa si mai urat, eu stiu...
Cunoasteti vreun atelier/spalatorie auto unde pot da un polish? Eventual ceva "testat" de voi ca recomandari de polish primesc la 90% din spalatorii.

Scris: Sâm Oct 03, 2009 11:51 am
de nini
nu este complicat dar trebuie sa stii putina teorie inainte de a te apuca de treaba.

Scris: Dum Oct 04, 2009 2:36 pm
de cix
Eu chiar saptamana trecuta am vazut o capota polisata la o spalatorie pentru a scoate niste pete si nu mai avea pete, dar vopseaua era toata plina de zgarieturi dinalea mici care se vad in lumina soarelui. Pana la urma sa ai grija pe mana cui o dai.

Scris: Dum Oct 04, 2009 2:51 pm
de shocs
Te referi la zgarieturile tip panza de paianjen? Din cate stiu eu, de obicei apar inevitabil dupa un timp, chiar si de la o simpla spalare a masinii. Asta mi-e foarte greu, sa gasesc pe cineva de incredere, cred ca mai bine mai ma apuc sa citesc una alta, aplic ce-am invatat aici pe forum si ii dau singur polish, chiar nu stiu.

Imi cer scuze de double post insa nu pot sa-l modific pe cel anterior. In sfarsit am gasit un atelier profesional pentru polish (sunt extrem de fericit . Uitati cat de meseriasi sunt baietii:
http://www.expertdetailing.ro/ro/104_54 ... d_masina=7
http://www.expertdetailing.ro/ro/104_54 ... d_masina=2
http://www.expertdetailing.ro/ro/104_54 ... d_masina=4
Sper ca mesajul meu nu e considerat reclama, totusi daca e, rog un moderator sa il stearga.

Scris: Vin Mai 18, 2012 1:23 pm
de zanga_style
Referitor la acest subiect, va stau la dispozitie cu sfaturi!

Scris: Mar Mai 22, 2012 11:01 pm
de Flipper
In urma neglijentei sau intentionat a unor muncitori care tundeau iarba, au reusit sa imi zgarie probabil cu manerul sau coada aparatului de tuns iarba carcasa oglinzii stanga, manerul portierei stanga spate, capacul rezervorului si aripa spate stanga si foarte putin bara spate. Zarieturile sunt superficiale doar vreo 2-3 ceva mai adanci as vrea sa fac unpolish la aceste elemente de caroserie. Imi poate recomanda cineva o firma care sa imi faca un polish calumea si fara urme. Eu ma gandeam la Expert Detailing, din crangasi, ce parere aveti?

Scris: Mar Mai 22, 2012 11:13 pm
de zanga_style
Daca zgarieturile nu au depasit suprafata lacului se pot face prin procesul de polsihare, daca a trecut de lac si eventual de vopsea, atunci ele se pot corecta numai cu un kit compus din vopsea+lac dupa care se polisheaza in urma reparatiei.