Anvelope Iarna

Dimensiuni, tipuri, tire ratings, presiune in pneuri...
Scrie răspuns
nini
EVO I

Mesaj de nini » Mar Noi 11, 2008 10:00 pm

de aia e bun forumul,sa discutam sa ne sfatuim, sa ne consultam sa nu calcam pe bec. eu de exemplu, nu stiam ca e asa usor sa inscrii in talon alte dimensiuni de cauciucuri compatibile.

teo_paul
EVO I

Mesaj de teo_paul » Mie Noi 12, 2008 11:14 am

QUOTE (nini)de aia e bun forumul,sa discutam sa ne sfatuim, sa ne consultam sa nu calcam pe bec. eu de exemplu, nu stiam ca e asa usor sa inscrii in talon alte dimensiuni de cauciucuri compatibile.

Ar fi super sa fie asa usor...poate e cineva de la MCar care citeste acest forum si ne confirma ca pot face acest lucru (si mai si vor, nu de alta, dar pierd exclusivitatea pe cauciucurile importate pt Lancer).

cix
EVO I

Mesaj de cix » Mie Noi 12, 2008 1:15 pm

QUOTE (teo_paul)dar pierd exclusivitatea pe cauciucurile importate pt Lancer
Singura exclusivitate pe care o au este pentru cauciucurile Yokohama Advan A10. In rest gasesti anvelope de lancer atat pe 18 cat si pe 16 si de vara si de iarna. E adevarat ca dimensiunea e mai kkcioasa, dar se compara la pret cu cele tipice.

thor
EVO I

Mesaj de thor » Mie Noi 12, 2008 1:30 pm

1.E o tampenie sa interzici cuiva sa puna pe masina alte dimensiuni dcat cel din talon.Ok sunt de acord cu adancimea santurilor dar cu dmensiunea e un kakat.
2.Sa creada ei ca ma voi duce vreodata la ei sa iau ceva indiferent ca e cauciuc,janta,sapca sau pix la preturile nebunesti ce le practica.

teo_paul
EVO I

Mesaj de teo_paul » Joi Noi 13, 2008 8:24 am

QUOTE (thor)1.E o tampenie sa interzici cuiva sa puna pe masina alte dimensiuni dcat cel din talon.Ok sunt de acord cu adancimea santurilor dar cu dmensiunea e un kakat.

Iata ce zice RAR-ul pe site-ul lor:

"Mentionarea in C.I.V. a anvelopelor optionale

Pentru a completa in cartea de identitate a vehiculului (C.I.V.) alte anvelopele si jante ce pot fi montate optional pe un anume tip de autovehiculul (mentionate in documentele de omologare de tip a vehiculului), trebuie sa prezentati vehiculul echipat cu anvelopele respective la una dintre reprezentantele R.A.R.
Tariful pentru o astfel de prestatie este in jurul sumei de 100 RON.

In cazul unui vehicul echipat cu anvelope/jante care nu sunt mentionate in documentele de omologare acesta determina reomologarea vehiculului, operatiune care presupune inclusiv efectuarea obligatorie a incercarilor privind performantele sistemului de franare si etalonarea vitezometrului, si, daca Laboratorul de Incercari pentru siguranta rutiera decide, a incercarilor privind stabilitatea vehiculului si zgomotul acestuia. Omologarea se va acorda numai daca rezultatele incercarilor si verificarilor efectuate atesta indeplinirea conditiilor tehnice? aplicabile. "

Intrebarea e acum, ce dracu scrie in documentele de omologare ale vehiculului numit Mitsubishi Lancer? Doar tipurile de anvelope care sunt si in talon?

Vibe
EVO I

Mesaj de Vibe » Joi Noi 13, 2008 9:41 am

Da... talonul e ca o ``copie`` a `` documentelor de omologare`` cum le zici tu

teo_paul
EVO I

Mesaj de teo_paul » Joi Noi 13, 2008 10:06 am

QUOTE (Vibe)Da... talonul e ca o ``copie`` a `` documentelor de omologare`` cum le zici tu

Nu zic eu, e copy-paste de pe site-ul R.A.R.
Si cum zici tu? Talonul e documentul de omologare? Nu prea suna bine, ar trebui sa fie niste acte prin care RAR spune "masina X cu urmatorii parametri are drept de circulatie"...zic si eu, n-am idee in realitate ce acte sunt emise.

COObra
EVO I

Mesaj de COObra » Joi Noi 13, 2008 10:14 am

........

teo_paul
EVO I

Mesaj de teo_paul » Joi Noi 13, 2008 10:31 am

Dupa 7 telefoane la RAR, timp in care am fost trimis in bucla de la unul la altul, n-am aflat nimic. Adica nimic util, dar ideea este ca daca trebuie sa iti treaca o alta dimensiune in talon, asta se face cu programare la (021)9672 si trebuie sa ajungi la sediul din Voluntari. Am vorbit si la informatii acolo, dar eu intrebam de dimensiunile alternative, ea ii dadea cu cartea masinii. Cred ca o sa ma duc pana acolo sa vorbesc cu un om normal...

nini
EVO I

Mesaj de nini » Joi Noi 13, 2008 6:47 pm

teo_paul, eu cred ca te complici prea mult cu rar-ul si nu merita sa faci aceasta operatiune doar pentru a pune alte dimensiuni de cauciucuri de iarna. daca faci aceasta operatiune ca sa merite investitia de timp si bani sa le schimbi si pe cele de iarna, dar atunci deja cred ca te intinzi prea mult si cheltui pre multi bani. eu iti recomand sa iti iei cauciucuri 205/60/r16 iti iei alte jante de tabla si gata. Pe basarabia la lassa au jante din aliaj compatibile lancer la 270 lei bucata, iar cauciucuri gasesti in jur de 350 lei bucata ( dunlop goodyear etc ).
apropo la voi in talon e trecuta dimensiunea de 205/60 r16?

Scrie răspuns

Înapoi la “Jante si Anvelope”