Probleme New Lancer. Discutii. Dezbateri.

Utilizare, opinii, probleme si reparatii pentru Noul Mitsubishi Lancer
Scrie răspuns
Uliu
EVO I

Mesaj de Uliu » Sâm Iun 07, 2008 4:27 pm

Sunt de acord...

Imi pare rau ca am acceptat fara sa fac vreo mentiune scrisa in protocolul de predare primire sub semnatura mea si a celui care a livrat masina... (cu alte cuvinte, ma incadrez perfect in profilul romanului de rand care nu stie sa se lupte pentru drepturile sale... )

allexino
EVO I

Mesaj de allexino » Dum Iun 08, 2008 9:03 pm

QUOTE (cix)Oricum zgomotul de avertizare pentru centura e inconfundabil. As vrea sa nu il mai aud. Stie cineva daca se poate dezactiva?
Eu am dezactivat semnalul sonor pt centura de siguranta. Este foarte simplu. Dai scaunele maxim in fata, te duci in spate si te apleci intre el si bancheta spate si cauti sub scaun o mufa. Cel mai sigur le vei gasi pipaind. Sub scaun se afla 2 astfel de conectori, unul pentru centura si unul pentru airbag. Sunt independente unul de celalalt asa ca airbagul se va activa in caz de impact chiar daca ai dezactivat semnalul sonor la centura. Pentru a repera mai usor care este cel de la centura de siguranta, te uiti la locasul unde se baga centura, langa scaun si vei gasi lipit de el un fir. Urmaresti cu mana acel fir si vezi la ce conector duce. Atentie ca pt a desface conectorul trebuie 2 maini deoarece trebuie sa apasati pe o parte si sa tragi de cealalta. Pt siguranta pune fa un test si vezi daca mai tiuie. La fel si pt scaunul pasagerului. Spor!!!

goangaus
EVO I

Mesaj de goangaus » Dum Iun 08, 2008 10:46 pm

Eu as zice sa stati in banca voastra si sa lasati sistemele asa cum sunt.

@allexino de ce esti asa sigur ca airbagul este inca activ? Din cate stiu eu airbagul si centura functioneaza impreuna, iar daca masina nu mai stie daca tu ai centura sau nu, nu as fi asa sigur ca airbagul este functional. Si chiar daca ar fi, daca nu ai centura, tot nasol e....

allexino
EVO I

Mesaj de allexino » Lun Iun 09, 2008 7:19 am

Fiecare cu parerea lui. Avand conectori separati si negasind nici o legatura intre cele doua randuri de cabluri nu vad de ce nu ar functiona airbagul. Airbagul si centura functioneaza impreuna doar la anumite marci sau modele de masini. Din ce am gasit eu pe net la Lancer nu este asa. Cix doar a intrebat daca avem idei sau solutii la aceasta "problema", iar eu am raspuns. Asta nu inseamna ca trebuie sa si puna in aplicare metoda mea.

cix
EVO I

Mesaj de cix » Lun Iun 09, 2008 8:43 am

Multumesc @allexino.
Pentru scaunul soferului nu este decat un contact la cuplarea centurii de siguranta, iar pentru scaunul pasagerului este un contact in scaun si unul la cuplarea centurii.
@goangaus, tu spui "Din cate stiu eu airbagul si centura functioneaza impreuna", iar din asta inteleg eu ca in caz de accident, daca nu ai centura cuplata nu iti mai deschide airbagu. Pentru scaunul pasagerului cred ca exista legatura doar intre senzorul de greutate pe scaun si airbag - dar nici pt asta nu as baga mana in foc.

adysss
EVO I

Mesaj de adysss » Lun Iun 09, 2008 10:56 am

Airbag-urile nu sar aiurea doar la atingerea unui contact..Exista un caculator care in functie de deceleratie, contact/impact, greutate actioneaza airbag-urile (cele frontale sunt cu 2 trepte de deschidere)..Eu sincer nu as umbla la conectorii aceia de sub scaune..n-as vrea sa ma trezesc cu un airbag in fata degeaba..(l-am mai simtit si nu e placut )

Vertex
EVO I

Mesaj de Vertex » Lun Iun 09, 2008 11:23 am

de acord cu adysss, nu e chiar asa de greu sa te obisnuiesti cu centura, mai ales ca daca se deschide airbag-ul ai cam festelit-o daca nu ai centura.

problema: am aproape 10mii km si cateodata se aude un scartait cand pun frana. ar trebui sa ma duca la service?

cix
EVO I

Mesaj de cix » Lun Iun 09, 2008 1:30 pm

Deci, era vorba de umblat la firul care e conectat la centura de siguranta. Nu are nici o legatura cu saritul airbagului, care, in caz de accident, sare si daca ai centura si daca nu ai. Daca cineva are alta logica sa ne zica.
Eu port centura mereu si chiar nu simt nevoia sa fiu stresat cu un zgomot pentru asta. Ideea e ca daca trebuie sa muti masina 10m trebuie sa iti pui centura ca sa nu mai auzi zgomotul ala.
Oricum exista cu siguranta si o solutie "soft" de anulare a avertismentului respectiv.

Cristi
EVO I

Mesaj de Cristi » Lun Iun 09, 2008 1:36 pm

Firul de la centura de siguranta nu trebuie deconectat pentru ca si starea lui (circuit inchis/deschis) influenteaza activarea airbagurilor...
Am vazut mai demult pe un alt forum niste explicatii de la un tip.
Va puteti trezi cu ele in fata la socuri mult mai mici si nu cred ca sunt asa placute ca ale Nicoletei Luciu.

Speedy
EVO I

Mesaj de Speedy » Lun Iun 09, 2008 2:00 pm

QUOTE (Cristi)Firul de la centura de siguranta nu trebuie deconectat pentru ca si starea lui (circuit inchis/deschis) influenteaza activarea airbagurilor...
Am vazut mai demult pe un alt forum niste explicatii de la un tip.
Va puteti trezi cu ele in fata la socuri mult mai mici si nu cred ca sunt asa placute ca ale Nicoletei Luciu.

Exact ce zice Cristi am auzit si eu de la seful de service la Renault. Stiu ca nu e Mitsubishi, dar nu m-as risca.

Scrie răspuns

Înapoi la “Noul Lancer”